בית המשפט המחוזי בירושלים גזר עונשי מאסר של 6 שנות מאסר ו-9 שנות מאסר על שני המחבלים – עומר ג'אבר ויוסף ג'אבר שהשתתפו בלינץ' בבני הזוג אנטמן בירושלים לאחר שחזרו מהצעת הנישואין שלהם לפני כשנתיים בזמן מבצע "שומר החומות". עומר ג'אבר הורשע אף בהשלכת בקבוקי תבערה על אוטובוס אגד סמוך למעלה אדומים. ביחד איתם נגזר דינו של אשרף ג'אבר ל-45 חודשים אשר היה נוכח בלינץ' אך לא השתתף בו. גזר דינו של אשרף הוטל עליו בשל חלקו בזריקת בקבוקי תבערה לאוטובוס אגד ובשל התפרעות אך לא בשל הלינץ'.
נזכיר כי לפני מספר חודשים הוחמר עונשם של שני מחבלים נוספים שהשתתפו בלינץ' – נואף אבו אלהווא ורמי סאלח אל דין ל 6 ו-9 שנות מאסר. בנוסף, לפני כחודש הגישו בני הזוג אנטמן תביעה אזרחית נגד אלהווא ואל דין בסך 1,950,000 ₪.
הלינץ' הקשה אירע לפני כשנתיים, לאחר שאביה הציע נישואין לבחירת ליבו שחר בבית החושן הצופה על הר הבית. בדרכם חזרה מהצעת הנישואין, נחסם רכבם ע"י פורעים ערבים אשר החלו לזרוק עליהם סלעים ואבנים. אביה יצא מהרכב וספג מכות, אבנים ואף נדקר בגבו. שחר הצליחה להימלט ולחבור למשטרה, ואביה הפצוע הגיע אליהם אף הוא. הוא פונה לבית החולים שערי צדק, אושפז ונזקק לטיפול רפואי ממושך – מה שדחה את מסיבת האירוסין של הזוג.
במהלך עדות שנתנו בבית המשפט בשלבים הראשונים של ההליך המשפטי – אביה התמקד בתיאור הקשיים שעוברים על הזוג מאז הלינץ "כל עוד אנחנו לא יודעים שהנאשמים שלנו קיבלו את הדין שלהם אז לנו קשה להסתובב בירושלים. כל עוד הם לא יקבלו את העונש שלהם לא נהיה רגועים. אני מצפה מבית המשפט שיחמיר את הדין עם הנאשמים שפגעו בי".
אשתו שחר (אז ארוסתו) תיארה בפני השופטת כיצד יום שמחתם הפך לאירוע קשה: "מדובר באירוע של הצעת הנישואין שלנו, אירוע שחיכינו לו וחלמנו עליו כל החיים. האירוע הזה, במקום שייזכר לעד כאירוע המאושר בחיינו, ייזכר כאירוע טראומתי". בהמשך הסבירה שחר כי הם סוחבים עימם את ההשלכות עד היום "דברים שלא חווינו לפני האירוע, פחד ואיום שאנחנו חווים. מתוך כך גם הבקשה שלנו שהנאשמים בתיק שלנו ייענשו באופן המרבי.. יש גם חלק מהתוקפים שלא נעצרו עד היום. אנחנו מבקשים גם להרתיע אותם וגם אחרים כמוהם, שיבינו שמדובר בדבר שלא משתלם להם. נשמח שבית המשפט יתחשב במה שחווינו וימצה איתם את הדין".
עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו המייצג את בני הזוג אנטמן מסר: "פסק הדין מראה על שיפור במגמת הענישה נגד אותם טרוריסטים אך אינו ממצה איתם את הדין כלל, שכן בית המשפט נצמד לתוצאה הסופית שניתן בערעור בעליון על נאשמים נוספים בתיק אך לא פעל לפי הכלל שבית משפט העליון אינו ממצה את הדין, וכעולה מפסק הדין בעליון העונש הראוי גבוה מ-6 שנים ואף מ-9 שנים במקרה של מחבל שביצע מספר פיגועים מסוג זה. ככלל יש צורך בהחמרת הענישה הרבה יותר כך שתשקף את החוק הקיים המורה על עונש מקסימאלי של 25 שנה על כל עבירת טרור מהסוג הזה. כדי להרתיע את הטרור ולהגביר את בטחון אזרחי ישראל יש צורך דחוף בהאצת מגמת ההחמרה עד למיצוי דין מיריבי עם אותם מחבלים".