פורום קהלת, שכמה מראשיו היו מעורבים בעיצוב הרפורמה המשפטית, מפרסם הערב (ג') הודעה רשמית ראשונה מאז החלה חקיקת הרפורמה. בהודעה מתייחסים אנשי הפורום הן למאמצים הגדולים בהם היו מעורבים בניסיון להגיע לפשרה מוסכמת, והן לנושא המרכזי שעדיין נותר במחלוקת – בחירת השופטים.
בפתח ההודעה מדגישים אנשי הפורום כי הם איתנים בעמדתם לפיה "נחוצה רפורמה מקיפה, נוכח הכוח הבלתי מאוזן שצברה הרשות השופטת אל מול הרשויות הייצוגיות. במצב הנוכחי של יחסי הרשויות נוצר חוסר איזון הגורם לכך שמערכות השלטון אינן מתפקדות כראוי וחלקים נרחבים בעם מרגישים כי השתתפותם בהליך הדמוקרטי אינה שווה".
עם זאת בפורום מדגישים כי ישנה חשיבות רבה להשגת הסכמה רחבה על השינויים הנדרשים, ועל כן "מיד לאחר שהכריז שר המשפטים על הרפורמה פתחנו בשיחות ומגעים עם עמיתים המתנגדים לה בניסיון להגעה להסכמות ולפשרות. עשינו זאת מתוך אמונה שרצוי מאד שמהלך כזה יעבור בהסכמה רחבה, ומתוך הבנה שיש טעם לשפר את הרפורמה שהוצעה באופן שיאפשר את הרחבת מעגל התומכים".

בהודעת הפורום מצוינות בכותרות גם ההסכמות שאליהן הגיעו במסגרת השיח בנושא, "השקענו מאמצים רבים מאד ואינספור שעות יחד עם שותפינו בצד המתנגד – אנשים מסורים, מקצועיים ודורשי-טוב. הצלחנו גם לשמור במידה רבה על דיסקרטיות המהלכים כדי לשפר את סיכויי הצלחתם. אנו מברכים על ניסיונות נוספים שנעשו להשגת פשרה, ומבקשים להביע הערכה רבה למאמציו של כבוד נשיא המדינה להביא את הצדדים הפוליטיים לכלל מתווה מוסכם. גילינו שביחס לסוגיות רבות הפערים ניתנים לגישור. כך בנוגע לאופן שבו יוסמך בית המשפט העליון לפסול חקיקה רגילה, כך ביחס לשימוש בעילת הסבירות ולמעמד חוות הדעת של היועץ המשפטי. את החששות מפני שימוש דורסני בחקיקת יסוד על ידי הקואליציה ניתן לרפא באמצעות קביעת מנגנון קשיח לחקיקת חוקי יסוד ותיקונם (כגון על בסיס דרישת קריאה רביעית בכנסת עוקבת וברוב של 61 ח"כים בכל הקריאות), לצד ההבהרה כי הם חסינים מביקורת שיפוטית; אפשר גם להגיע להסכמות בדבר ויתור על רכיב "פיסקת ההתגברות", תוך מציאת פתרון לסוגיות נקודתיות באמצעות כללי אי-שפיטות".
אולם, בקהלת לא מסתירים כי סוגיית הרכב הוועדה לבחירת שופטים נותרה במחלוקת. בפורום סבורים שניתן להגיע לפתרון ש"יבטל את הווטו שיש בידי נציגי בית המשפט העליון, יעניק לקואליציה יתרון בוועדה, ויגביר גם את השפעת האופוזיציה. זאת בין היתר באמצעות שימוש במינויי נציגים מקצועיים מטעם הקואליציה. אנו קוראים לכבוד נשיא המדינה לאמץ עקרונות אלו, המשקפים לדעתנו פשרה ראויה שתגשים את היעדים העיקריים של הרפורמה, תיטיב מאד עם המשטר בישראל, תעניק מענה לדאגות שמביעים מתנגדי הרפורמה, ותשיב את האמון בין רשויות השלטון ובין כלל חלקי הציבור בישראל".
תקוותנו היא כי העברתו של מתווה פשרה מוסכם תסייע לריפוי האווירה הציבורית. תקוותנו היא שהתיקון יאפשר התקדמות לקראת קבלת חוקה מוסכמת למדינת ישראל, שתכלול גם מגילת זכויות. אנו מכבדים דעות אחרות ומחאה ראויה. בד בבד אנו מוקיעים התנהגות לא אחראית העלולה לפגוע בחוסנה ובשגשוגה של מדינת ישראל, בלכידות כוחות הביטחון ובאפשרות לבנות עתיד משותף טוב לכל חלקי החברה בישראל", חותמים הערב בקהלת.