אחרי הפסקה של חודש בקידומו, הוועדה המיוחדת אישרה לקריאה ראשונה את חוק דרעי השני, שנועד למנוע התערבות של בית המשפט במינויי שרים וסגני שרים. ההצעה צפויה לעלות לאישור המליאה בשבוע הבא.
במהלך הדיון העלה היועץ המשפטי לוועדה, עו"ד אייל לב ארי, תרחיש כי החוק עלול להיפסל בטענה לחוק פרסונלי, המיועד כאמור להכשרת החזרתו של יו"ר ש"ס אריה דרעי לשולחן הממשלה. "בשל העדר תחולה עתידית הנוסח יכול לעורר קושי במידה ותעלה טענה על פרסונליות", התריע לב ארי. אולם הבהיר כי "אנחנו לא חושבים שיש בחוק שימוש לרעה בסמכות המכוננת".
בנוסף שאל מגיש ההצעה, ח"כ משה ארבל, האם לדעת הייעוץ המשפטי יש חשש לחציית של קו הגבול לשימוש ברעה בסמכות הכנסת לחוקק. לב ארי השיב כי לא ניתן לומר באופן חד משמעית שההצעה חוצה את הרף, כיוון שישנם מנגנונים משלימים העומדים במבחן כלליות ויציבות המאפשרים לכנסת להביע את דעתה".
ח"כ אפרת רייטן הצדיקה את היועמ"ש. "ברור שמדובר בחוק פרסונלי, ועיתוי הגשת הצעת החוק נוכח פסק הדין שניתן לאחרונה, אי אפשר לבוא ולטעון שאין כאן אינדיקציות ברורות שמדובר בחוק פרסונלי. לכן עולה החשש של שימוש לרעה ואי אפשר לשלול זאת".

שורת תיקונים נוספו לחוק, כך שעל פי ההצעה המתוקנת ראש הסיעה הגדולה באופוזיציה יוכל לדרוש הצבעה נפרדת לאישור של עד רבע מהשרים המיועדים, אם לדעתו קיים ספק בדבר עמידתם בתנאים שנקבעו. רה"מ והשר המיועד יהיו רשאים להשיב והכנסת תצביע על כל אחד מהמיועדים להיות שרים עליהם דרש להצביע יו"ר האופוזיציה. אם החליטה הכנסת לאשר את בקשתו של ראש האופוזיציה, לא יתמנה אותו אדם לשר, אף אם הביעה הכנסת אמון בממשלה שהתייצבה בפניה.
בנוסף, הכנסת תהיה רשאית להעביר שר מכהונתו בהתאם להמלצת ועדת הכנסת, אם תהיה דרישה של לפחות ארבעים ח"כים, ורוב במליאת הכנסת. אם העבירה הכנסת שר מכהונתו, לא יתמנה אותו אדם לשר או לסגן שר בתקופת כהונתה של אותה כנסת. הוראות הסעיף לא יחולו על ראש הממשלה ועל ראש הממשלה החלופי.
עוד מוצע להוסיף כי לפי דרישה של לפחות ארבעים חברי הכנסת, יודיע רה"מ לכנסת אם השר עומד בהוראות סעיף 6 לתנאי הכשירות, והשר המיועד יהיה רשאי להשיב לדרישה במהלך הדיון.
היועצת המשפטית לכנסת, עו"ד שגית אפיק, אמרה בדיון: "לא חושבת שהמנגנונים שהוספנו עונים על כל השאלות, אך הם מגדילים את השקיפות וכוחה של הכנסת לפקח וזה יכול להיות מבורך ללא קשר לביקורת השיפוטית. יש פה מענה מסוים לטענה שהביקורת השיפוטית במינוי שרים מכניסה את בית המשפט כשחקן פוליטי. אנחנו לא בטוחים שנכון יהיה להכניס את סגני השרים לנוסח הצעת החוק, בשאלת תחולת החוק".