ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להמריא היום לביקור מדיני בברלין בירת גרמניה, שם ייפגש עם הקנצלר אולף שולץ. זו תהיה פגישתם הראשונה של השניים בתפקידם הנוכחי. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי "שני המנהיגים צפויים לדון במגוון סוגיות מדיניות וביטחוניות, ובראשן הסוגיה האיראנית וההתפתחויות בזירה האזורית. רה"מ נתניהו ידגיש את הצורך לבלום את איראן מהשגת נשק גרעיני".
הפגישות עם שולץ וכן עם נשיא גרמניה פרנק-ואלטר שטיינמאייר יתקיימו מחר. הביקור בברלין צפוי להיפתח בטקס זיכרון לקורבנות השואה ברציף 17, בהשתתפות נתניהו ושולץ.
מטרת המסעות המדיניים של נתניהו לבירות אירופיות מרכזיות בשבועות האחרונים היא בין היתר לנסות לרתום את המנהיגים לשלב הבא של התמודדות מול איראן, לאחר שלכל הצדדים כבר ברור למדי כי שיבה להסכם הגרעין ירדה מהפרק. בין היתר, השאיפה היא לנסות להפעיל את סעיף ה'סנאפבק' ולהשיב את אמברגו מכירת הנשק לאיראן שצפוי לפוג בעוד חודשים ספורים. שר הביטחון גלנט,אמר בוועידת מינכן בחודש שעבר כי איראן כבר מנהלת משא ומתן על סחר בנשק עם עשרות מדינות בעולם, כהכנה לקראת תפוגת האמברגו.
עוד נושא משמעותי על הפרק הוא העסקה למכירת מערכת ההגנה "חץ 3" לגרמנים. לאחר הפלישה הרוסית לאוקראינה, "נפל האסימון" בגרמניה, כהגדרת גורם מדיני, על מידת האיום שיכול להיות מופנה גם כלפיהם, והחל מרוץ הצטיידות ביטחונית משמעותי הכולל רכישת אמצעים צבאיים בסכום של כמאה מיליארד אירו. אחד המרכיבים הוא רכישת טילי חץ 3 מתוצרת ישראל, המאפשרת הגנה מפני טילים בליסטיים. זו הייתה גם בין העילות המרכזיות לביקורו של ראש הממשלה לשעבר לפיד בברלין לפני חודשים אחדים.

מכירת מערכת חץ 3 זקוקה לאישור אמריקני, ואחת ההערכות היא כי נתניהו יכריז בעת ביקורו הנוכחי בברלין כי האישור האמריקני ניתן או נמצא ממש בשלבים אחרונים, מה שיאפשר את יציאת עסקת הענק בסך שלושה מיליארד אירו, לדרך.
שגריר ישראל לגרמניה, רון פרושאור, התייחס אל הביקורת של בכירים בגרמניה בנוגע לשינויי החקיקה בישראל. "דברי הנשיא שטיינמאייר ושרת החוץ ברבוק בנוגע לרפורמה המשפטית הם חלק משיח בין מדינות ידידות. בסופו של דבר ההחלטות יתקבלו בירושלים. היחסים בין ישראל לגרמניה הבילטרליים, האזוריים, הם קרובים ובביקור הזה נעמיק אותם ונשתף פעולה גם בעתיד", אמר השגריר.
ובתוך כך, אתמול שוחח שר החוץ אלי כהן עם ג'וזף בורל, שר החוץ של האיחוד האירופי, בצל הדיון שהתקיים בפרלמנט האירופי על מצבה של הדמוקרטיה בישראל וההשלכות על הפלסטינים. כהן גינה את ההשוואה שהשמיע בורל בין היתר במאמר שפרסם בימים האחרונים – בין פעולות הטרור הפלסטיני ופעולות שמבצע צה"ל נגד הטרור, תקף את מעורבות האיחוד האירופי במימון פעילויות פלסטיניות המעודדות הסתה ותשלומים למשפחות המחבלים, וביקש לדחות כל ניסיון להתערבות בענייניה הפוליטיים הפנימיים של מדינת ישראל.
השר ציין בשיחה את חוסר האיזון המתמשך של האיחוד האירופי בעמדות כלפי ישראל וביקש, כך נמסר, לנקוט בצעדים שיבטאו את הבנת האירופים למצב הביטחוני המורכב בו נמצאת ישראל.