זה לקח דקות בודדות מסיום נאומו של נשיא המדינה ועד שבקואליציה הודיעו חברי הכנסת והשרים שהם דוחים בנחרצות את מתווה הפשרה שהציע, במחנה הממלכתי אמרו כי המתווה מקובל עליהם, ו'ביש עתיד' התחמקו מלהביע את עמדתם. כך אחרי חודשים ארוכים נסגרה הדלת להידברות בין הצדדים, והממשלה תמשיך לקדם את הרפורמה המשפטית במעמד צד אחד.
לאחר שדחה את נסיעתו לברלין בשל נאום הנשיא, הודיע ראש הממשלה נתניהו במדרגות המטוס כי הוא לא מקבל את המתווה. "הדברים שהציג הנשיא לא הוסכמו על ידי נציגי הקואליציה. סעיפים מרכזיים במתווה שהוא הציג רק מנציחים את המצב הקיים ולא מביאים את האיזון הנדרש לרשויות בישראל. זו האמת המצערת", אמר נתניהו.
מזכיר הממשלה יוסי פוקס צייץ בטוויטר "למען הסר ספק", שמתווה הנשיא הוא לדבריו "מתווה חד צדדי של הנשיא ולא מתווה שהוסכם בדרך כלשהי על ידי גורם כלשהו בקואליציה". בהודעה משותפת לראשי סיעות הקואליציה פה אחד התנגדו להצעה. "הצעתו של נשיא המדינה פירושה ביטול מוחלט של השינויים הדרושים במערכת המשפט. היא חד צדדית, מוטה ולא מקובלת. ההצעה מתעלמת מבעיות השורש שהוצגו על ידי הנשיא בנאומו הראשון ואף מחריפה אותן".
מנגד, ראש האופוזיציה ויו״ר יש עתיד יאיר לפיד ברך את נשיא המדינה. "עלינו לגשת למתווה הנשיא מתוך כבוד למעמד, לרצינות שבה נכתב ולערכים העומדים בבסיסו". הוא תקף את תגובת הקואליציה וכתב שזה "ביזוי של מוסד הנשיאות, זלזול גמור בגודל השעה, ומחיקת הרעיון שאנחנו עם אחד". והודיע כי המאבק יימשך. "כל עוד ממשיכה הקואליציה בדהירת החקיקה הקיצונית והדורסנית, הסכנה לדמוקרטיה הישראלית לא חלפה ונמשיך להיאבק על ישראל יהודית, דמוקרטית, ליברלית וחזקה".
דווקא במחנה הממלכתי נמסר קיבלו את המתווה "כמקשה אחת, כבסיס לחקיקה במקום מתווה החקיקה המסוכן הקיים". גנץ קרא לנתניהו "לנהוג באחריות, בשעה גורלית זו, לאמץ את המתווה, ולהתחיל בקידומו באופן מיידי".
יו"ר מפלגת העבודה שלהבה את המפגינים והודיעה: "הדחייה האלימה והמזלזלת של הקואליציה מלמדת שוב שהרצון של נתניהו, רוטמן והקואליציה היא לא ברפורמה משפטית אלא בהפיכה משטרית. נמשיך להיאבק בהפיכה ההרסנית הזאת בכל העוצמה ובכל הכוח. עד שננצח".

חברי הכנסת הערבים מחד"ש-תע"ל הוציאו הודעה בתגובה למתווה הנשיא וכתבו: "הציבור הערבי והיהודים הדמוקרטים משוועים לדמוקרטיה אמיתית ומלאה לכלל האזרחים, ולא לאתנוקרטיה ("דמוקרטיה ליהודים"). לכן, לצד עיגון ערך השיוויון יש למחוק מספר החוקים כל היבט המעגן הפליה ועליונות כלשהי. חד"ש-תע"ל תמשיך להתנגד להפיכה המשטרית, לתמוך בהפגנות נגדה ולומר בכל מקום: אין דמוקרטיה עם כיבוש ואין דמוקרטיה עם הפליה".
גם במפלגת רע"מ הגיבו למתווה הנשיא ואמרו: "רע״מ מעריכה את המאמצים שעושה נשיא המדינה להגיע להסכמה רחבה. רע״מ מעוניינת להיות חלק מהסכמה רחבה במיוחד ולהדגיש את מעמדה וזכויותיה של החברה הערבית. רע״מ תלמד את מתווה הנשיא בכובד ראש ותקבע עמדתה בהמשך".
שרי הממשלה התייצבו לקידום הרפורמה: השר איתמר בן גביר צייץ "רפורמה עכשיו", שר האוצר ויו״ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' טען כי "יש לי כבוד גדול לנשיא המדינה, אבל מתווה לשינוי תוצאות הבחירות, שמנציח את שלטון המשפטנים הלא דמוקרטי ומקבל את כל הנחות מתנגדי הרפורמה, לא יכול להיות בסיס לפשרה גם אם מישהו מכנה אותו בשם המכובס "מתווה העם". העם אמר את דברו בבחירות האחרונות וזו חייבת להיות נקודת המוצא של כל דיון".
לאחר שהוסר עוצר הראיונות בליכוד הגיבו שורת הח"כים והשרים בחריפות כנגד הנשיא הרצוג והפשרה שהציע ודחו אותה בתוקף, עם זאת, ותיקי הליכוד הליברלים שסומנו כלחיצים שמרו על שתיקה ולא התבטאו על המתווה.
"לא נוכל להסכים לדבר כזה. מדובר בביטול רצון העם, בחקיקה מודעת של שלטון בג"צ והאליטות וברמיסת הדמוקרטיה ברגל גסה. תודה לנשיא, אך לא, תודה", הגיב השר שלמה קרעי. "מצער לראות שנכנע כניעה מבישה למחוללי האנרכיה. זה לא מתווה הנשיא. זה גם לא מתווה העם. נשמע יותר כמו מתווה אהרון ברק. נוע תנוע הרפורמה בעז"ה".
"הבטחנו רפורמה לא הנצחה של המצב הקיים", צייץ השר מיקי זוהר. וח"כ טלי גוטליב הוסיפה: "רוב לאופוזיציה בוועדה למינוי שופטים. מקורי. בשביל מה לנצח בבחירות? כבר עדיף להפסיד". סגנית שר האוצר מיכל וולדיגר פנתה אל הנשיא. "מעריכה אותך מאוד ורוצה כמוך אחדות אבל זה לא מתווה העם ובטח לא מתווה פשרה".