היועצת המשפטית לממשלה הגישה אמש (ד') לבג"ץ את תגובתה לבקשות למתן צו ביניים בעניין תיקון פקודת המשטרה. בבקשות השונות שהוגשו אגב העתירות נגד חוקיות הפקודה, התבקש בג"ץ למנוע את כניסתו לתוקף של התיקון לפקודת המשטרה, למנוע מהשר בן גביר להתערב בפעילות המשטרה בנושא מחאות והפגנות ולעצור את הדחת מפקד מחוז ת"א ניצב עמי אשד.
בעמדתה הבהירה היועצת המשפטית לממשלה כי לשיטתה לשר הממונה על משטרת ישראל מטעם הממשלה ישנה סמכות להתוות מדיניות כללית לפעילות המשטרה, לרבות בעניין הפגנות. אולם, עליו להימנע ממתן הנחיות אופרטיביות למשטרה, באופן ישיר או באופן עקיף, גם כאשר הן ניתנות בלבוש של "הוראות מדיניות" לכאורה. עוד הודגש בתשובה, כי לשוטרים ולמפקדי המשטרה בשטח נתון שיקול דעת עצמאי ומקצועי לשם מילוי תפקידם מכוח סמכויותיהם על-פי דין.
בתשובה לבג"ץ מטעם היועמ"שית מודגש, כי התיקון לפקודת המשטרה לא שינה בהקשר זה את המצב הקיים: "מבלי להידרש לשאלות כבדות המשקל שמעורר תיקון 37 בעת הזו, עמדתנו היא שהתיקון לא העניק לשר סמכות להתערב בשיקול הדעת המבצעי והאופרטיבי הנתון למשטרת ישראל, חלף התווית מדיניות וקביעת עקרונות כלליים בלבד. גם במצב הנורמטיבי שלאחר תיקון 37, השר לביטחון לאומי לא מוסמך ליתן הוראה אופרטיבית-מבצעית למשטרה. בכל הנוגע להיבטים האופרטיביים-מבצעיים וליישום המדיניות, שמורה למשטרה העצמאות בהפעלת שיקול הדעת המקצועי מטעמה, כשעליה מרותו של הדין בלבד".
היועצת אף מתחה בתשובתה ביקורת על התנהלותו של השר בן גביר ואמרה כי "במסגרת הבקשות למתן צו ביניים מתארים העותרים מספר אירועים קונקרטיים בהם לטענתם התערב השר ב'הפעלת הכוח האופרטיבית של המשטרה' וזאת, בין היתר, בכל הנוגע לאכיפת הסדר הציבורי באירועי המחאות שהתקיימו נגד השלטון, ביחס ליוזמות משפטיות המקודמות בימים אלה בכנסת. בחינת האירועים האמורים, וזאת גם על בסיס הנמסר ממשטרת ישראל, מעלה על פניו כי מתעורר חשש ממשי כי בחלק מהמקרים נחצה קו הגבול, וניתנו הלכה למעשה על-ידי השר הנחיות אופרטיביות לדרג המקצועי במשטרה ביחס לאירועים פרטניים. כמו כן, עולה חשש גם בנוגע למקרים אשר הוצגו לכאורה כ'מדיניות כללית' אך בפועל היוו הנחייה שביקשה להחליף 'בזמן אמת' את שיקול הדעת הנתון לגורמי המשטרה בשטח, וזאת לא פעם תוך כדי התרחשות האירועים".
בנוגע להדחת ניצב עמי אשד ציינה היועמ"שית כי בשלב זה הנושא נמצא בבירור והעברתו מתפקידו נעצרה עד לסיום הבירור.
לתגובה צורפה במלואה גם עמדת השר בן גביר כפי שהועברה ליועצת המשפטית לממשלה, ובה נטען כי אין בפעולותיו של השר דבר שאיננו מתיישב עם החוק, וכי אף קודמיו בתפקיד נהגו באופן דומה.