בהיעדר שותפים לשיח והידברות על הרפורמה המשפטית, הציג אמש (א') יו"ר ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת – ח"כ שמחה רוטמן, את הרפורמה המרוככת לשינויים במערכת המשפט. רוטמן שרצה ככל הנראה להביע נדיבות כלפי הצד השני ואולי לנסות להרגיע את המחאה נתקל בחוסר שביעות רצון.
המפגינים מתכננים ביום חמישי הקרוב לקיים "יום שיתוק לאומי", לדבריהם יום זה "יהווה עליית מדרגה מימי ההתנגדות הקודמים, ובמרכזם – צעדה בעיר בני ברק". כמו כן, מארגני המחאה קוראים גם לגופים המאגדים את ארגוני העובדים והתעשיינים כדוגמת ההסתדרות, התאחדות התעשיינים והחברות הגדולות במשק להצטרף גם כן למחאה והשבתה.
"לא מדובר בריכוך, אלא בהכרזת מלחמה של ממשלת ישראל על אזרחיה ועל הדמוקרטיה הישראלית. החקיקה שהם מנסים להעביר היא הפרק הראשון בהפיכת ישראל לדיקטטורה, שתכניס שופטים מטעם השלטון – שופטים שפוטים, כמו בהונגריה ורוסיה שיבחרו על ידי ממשלת חורבן הבית", נאמר בהודעה שיצאה מארגני המחאה בקבוצות 'הדגלים השחורים'
עוד נאמר בהודעתם כי "זהו ניסיון שקוף להרדים את המחאה באמצעות מילים יפות על אחדות העם, כשבפועל, מדובר בישראבלוף שיחסל את הדמוקרטיה ויקרע את העם לגזרים. זוהי ממשלת חורבן הבית, והאחריות על הקרע מוטל עלייה ועלייה בלבד. חובה להתנגד לחקיקה המסוכנת הזאת, ואם היא אכן תקודם, אנו דורשים מראשי האופוזיציה לנתק כל מגע עם ממשלת ישראל, לא לקיים עימה כל הידברות ולהחרים את ההצבעות על החוק. זו ממשלה לא לגיטימית ואסור לשתף איתה פעולה".
גם בתנועה לאיכות השלטון סירבו לראות בכך מענה למפגינים ואמרו "ניסיון בוטה של ממשלת נתניהו להשתלט על הוועדה לבחירת שופטים ולהפוך את בית המשפט העליון לזרוע פוליטית נוספת של הממשלה. ההפך הגמור מעקרון הפרדת הרשויות, זו פשרה שכולה אחיזת עיניים וזריית חול בעיני הציבור. אם הקואליציה לא תעצור את החקיקה המסוכנת – המחאה נגדה תלך ותגבר ותתעצם. לא תהיה בישראל דיקטטורה. ניאבק על זה בבית המשפט וברחובות – עד שננצח".
ביום חמישי הקרוב מתכננים פעילי מחאה להשבית לימודים אקדמיים, בעמוד "מחאת הסטודנטים" בטוויטר פורסמה הבוקר קריאה "לא נגיע ללימודים, נארגן משמרות מחאה בכניסה לקמפוסים ונצטרף ליום השיתוק הארצי".
בקואליציה יש מי שעדיין מנסים לצייר תחושת ניצחון גם בהסדר המרוכך. יוסי פוקס מזכיר הממשלה כתב בטוויטר: "כנציג הממשלה במו"מ שהתקיים בבית הנשיא, אני יכול לגלות לכם כי בעניין הרכב הוועדה, הצד השני דרש 3 דרישות בלתי סבירות: הרכב בלי רוב לקואליציה. הקואליציה לא תמנה שופטים בלי האופוזיציה. נשיא ביהמ"ש העליון יתמנה לפי סיניוריטי בלי רוב לקואליציה. במתווה המאוזן שסוכם עליו, נדחו 3 הדרישות".
מנגד, בעוצמה יהודית ובליכוד רבים אומרים כי המתווה הנו 'כניעה' לתנועת המחאה. ח"כ אלמוג כהן אמר הבוקר כי הימין "מלא מלא", שובר שיאים באכילת הדגים המסריחים ומומחה בקבלת מלקות, אבל שוכח שלבסוף יגורש מהעיר. פשרה כזו שמגיעה מתוך חולשה נקראת בלשון העם כניעה. הציפייה של הימין המתורבת שלא שורף את המדינה היא לשינוי מהותי במערכת המשפט ולא לדגל לבן באצטלה של פשרה. לא נאפשר לזה לקרות.