עם העברת חוק ביטול תכנית ההתנתקות, הצהירה ח"כ לימור סון הר מלך מעוצמה יהודית על השלב הבא: חזרת התושבים לגוש קטיף, הצעה שלא נמצאת כרגע על הפרק, וליישובים שפונו בהתנתקות, גנים, כדים, שא-נור וחומש. האמירה עוררה סערה, והובהר כי ההחלטה כפופה להוראה של אלוף פיקוד המרכז.
"זהו יום של שמחה אינסופית", הגיבה הר מלך על התיקון שנערך אמש בכנסת. "אחרי 18 שנים של גירוש, הרס ורדיפת כל מי שניסה לחזור לשטח הישובים שפונו ולתקן את העוול, היום הצהירה כנסת ישראל ברוב מובהק כי החוק שהיווה אות קלון לכולנו ורמס ברגל גסה אלפי אזרחים חלוצים – בטל ומבוטל", אמרה סון הר מלך.
בהמשך הוסיפה כי כעת אסור לנו לנוח על זרי הדפנה ולשקוע באופוריה. היא קראה לקואליציה "להסתער כבר מחר על 2 המשימות הבאות שמונחות לפתחנו: הקמתם מחדש של ארבעת הישובים שפונו בצפון השומרון, ושיבה הביתה גם לחבל קטיף שננטש באיוולת איומה והפך לקן טרור".
הצעת החוק מבטלת את איסור הכניסה לצפון השומרון ומטרתה לאפשר בפועל חזרה לארבעה יישובים בצפון השומרון שפונו בשנת 2005 כחלק מתוכנית ההתנתקות. כזכור, הצעה זו מגיע לאחר תשובת המדינה לפני כחודשים וחצי לשופטי בג"ץ כי בהתאם להסכמים הקואליציוניים, חוק ההתנתקות ישונה וההתיישבות היהודית ביישוב חומש וממילא הישיבה במקום – תוסדר.

31 חברי כנסת תמכו בחוק מול 18 שהתנגדו. בדברי ההסבר נכתב: "החוק ליישום תכנית ההתנתקות נועד להכשיר את עקירתם וגירושם של כ-10,000 איש מבתיהם, מפרנסתם וממרקם החיים שלהם במסגרת תכנית ההתנתקות. משאף לא אחת מתכליותיה של תכנית ההתנתקות התממשה, ובשל כך שבמקום תועלת הביאה לנזקים עצומים, מתחדדת תובנת העוול שנעשה לאזרחים שהחוק הכשיר את פינויים ועקירתם. על כן מוצע בהצעת החוק לבטל חלקים בחוק יישום תכנית ההתנתקות, ובכך למחוק במידת-מה את הכתם הלאומי והמוסרי שזו הכתימה בבגד יומה של מדינת ישראל."
עוד נקבע בנוסח כי סעיפים 27-23 הקובעים איסור הכניסה והשהיה בשטח, מניעת כניסה והוצאה מהשטח, שמירת סמכויות ועונשין, וכן סעיף 30(ב) העוסק בפינוי מיטלטלין מהשטח, לא יחולו עוד בשטח שפונה בצפון השומרון. בנוסף, קובע החוק כי סעיף 28 ,אשר ביטל זכויות לגבי מקרקעין בשטח אשר פונה, לא יחול על זכויות שיגובשו בשטח החל ממועד אישור הצעת החוק.