לאור החשש מפסילת חוק שינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים, בקואליציה מעודדים מעמדת היועצת המשפטית של הכנסת שסבורה ש"לא נפל פגם" בהליך החקיקה בוועדת החוקה, ומקווים כי היא תסייע להם להגן על ההצעה בבית המשפט.
לפי תשובה של היועמ"שית של הכנסת, עו"ד שגית אפק היא דוחה את טענות חברי האופוזיציה על ליקויים וקשיים בהעברת החוק.
אפק ענתה לראשי סיעות האופוזיציה שפנו ליו"ר הכנסת במכתב ובו נטען כי כינוס ועדת החוקה היא "זילות של הכנסת וזילות של חקיקת חוק יסוד שיוביל לשינוי מהותי של שיטת הממשל בישראל".
"נוכח הנסיבות האמורות, איני סבורה שנפל פגם בהליכי חקיקת ההסדר בעניין הוועדה לבחירת שופטים בכלל, ובהכנה לקריאה השנייה והשלישית בפרט, ואף בקציבת זמן להגשת הסתייגויות", קובעת אפיק ודוחה את הטענות. עם זאת, בעקבות הפנייה ליו"ר הכנסת, הוחלט להיעתר לבקשה לקיים דיון נוסף בעניין הנוסח המעודכן של ההסדר לבחירת שופטים בוועדת הכנסת.

חוות הדעת של היועמ"שית לכנסת מנוגדת לעמדת היועצת משפטית לממשלה שמתנגדת לחוק ולא תגן עליו בדיון בבג"ץ. רמז לבאות באשר לפסילת החוק בבית המשפט העליון היה ניתן לקבל אתמול מדבריה של המשנה ליועמ"שית עו"ד אביטל סומפולינסקי, שלמרות הריכוך המשמעותי העלתה קשיים שעולים מן ההצעה.
"בדיוני הוועדה עמדנו על הקושי של מינוי שופטים ע"י הקואליציה, בכך שזה מביא לפוליטיזציה של בימ"ש, העליון, המחוזי והשלום, בוודאי בהקשר של המבנה המשטרי הישראלי", אמרה סומפולינסקי "הנוסח אמנם שונה, אך הוא לא נותן מענה משמעותי לקשיים שהצבענו עליהם. יש פה הסדר שמאפשר לקואליציה למנות נשיא לבית המשפט העליון, וזה יוצר קושי מהותי ביותר, בסמכויות השונות שהוקנו לנשיא מתוך תפישה מסוימת ביחס למעמדו ותפקידו. מעבר לכך, לא בטוח שקואליציה נתונה תקבל הזדמנות למנות יותר משני שופטים בקדנציה", דברי המשנה ליועמ"ש.