בשאר אל-אסד, נשיא סוריה המוקצה בכל העולם במשך יותר מעשור, חווה באחרונה פריחה מחודשת. אחרי ביקור במוסקבה ופגישה עם נשיא רוסיה פוטין בשבוע שעבר וביקור בסולטנות עומאן, אסד הגיע יחד עם אשתו אסמה ביום ראשון האחרון לאיחוד האמירויות.
אסד נפגש עם נשיא איחוד האמירויות, השייח' מוחמד בן זאיד אל-נהיאן, ועל פי מקורות סורים דן איתו בשיתוף פעולה הדדי ופעילות כלכלית כחלק מניסיון להוביל להתפתחויות חיוביות באזור. השייח בן זאיד שלח מסר מפייס במהלך הביקור ואמר כי "היעדרותה של סוריה מקרב אחיה הערבים ארוכה מדי וזה הזמן הנכון עבורם לחזור לעולם הערבי"
המסר המפייס הזה הצטרף לסיוע ההומניטארי שהגישו מדינות המפרץ לסוריה בעקבות רעידת האדמה שפגעה בצפון המדינה ב-6 בפברואר. גורמים ערבים העריכו שהסיוע לאחר רעידת האדמה יצר סולידריות ושימש סולם למדינות ערב לחזור ליחסים עם סוריה, שהפכה למוקצית בעקבות ההרג הנרחב במלחמת האזרחים בסוריה בעשור הקודם.

אסד מחפש, בנוסף להישגים פוליטיים ומדיניים, גם תמיכה כלכלית מהאמירויות שהחרימה אותו במשך 7 שנים עקב סירובו המשטר לשתף פעולה באופן חיובי עם המאמצים של הליגה הערבית ב-2011 כדי למנוע את החמרת המצב בסוריה באותה שנה.
הנשיא הסורי מנצל את אירוע רעידת האדמה כדי להשיג פריצת דרך משמעותית בחומה הערבית, שעד כה לא חזרה ליחסים תקינים איתו. במקביל לפגישת אסד עם השייח בן זאיד. נפגשה אשת הנשיא, אסמה אל-אסד, עם "אם האמירויות", השייח'ה פטימה בינת מובארק – "השתיים דנו בשיתוף פעולה בתחום ההומניטרי והפיתוח החברתי." השתיים נפגשו בארמון המלכותי באבו דאבי כדי לקדם יוזמות משותפות בין ישויות לא ממשלתיות שונות בין שתי המדינות במיוחד לאחר רעידת האדמה שפגעה בסוריה.
בעיתון הכוויתי "אל גרידה", דיווחו על ביקור של מפקד הדיוויזיה הרביעית של כוחות המשטר הסורי, מאהר אל-אסד, אחיו של בשאר אל-אסד, בבירת סעודיה, ריאד. העיתון הכוויתי ציטט מקורות שדיווחו כי מאהר אל-אסד ביקר בריאד חודשים לאחר ביקורו של ראש המודיעין הסורי בסעודיה, במהלכו פגש את מקבילו הסעודי. לטענת אל-ג'רידה, ביקורו של מאהר אל-אסד היה בעל אופי ביטחוני וקשור למלחמה בהברחות וייצור הסמים מסוריה ולשמירה על הגבול הסורי, נושאים שנמצאים בסמכויות הדיוויזיה הרביעית של כוחות המשטר הסורי בראשות מאהר אל-אסד.
יש לציין שהעיתון הכוויתי דיווח מספר פעמים דיווחים לא אמינים, ולא מסר תגובה מהצד הסעודי או הסורי. כמו כן, חשוב להזכיר ששמו של מאהר אל-אסד נקשר עם הברחות סמים ונשק מהגבול הסורי ובגיוס חייליו למשימות מופקפקות נוספות.