מזה כארבע שנים שוקדים פעילים התנועה ליהדות מתקדמת על הוצאת סידור חדש. הגרסה האחרונה שנכתבה על ידי התנועה פורסמה בשנת 1982.
בין עורכות הסידור: פרופ' דליה מרקס והרבה הרפורמית אלונה ליסיצה. תהליך העריכה לווה על ידי "וועדת הסידור" של התנועה הרפורמית ושותפות בו קהילות רפורמיות רבות ברחבי הארץ, כך שהסידור נערך באופן דמוקרטי על ידי חברי התנועה.

על פי העלון של קהילת "כל הנשמה"- קהילה רפורמית ירושלמית, התקיים דיון ערני סביב תפילת "עלינו לשבח" ולבסוף הוחלט להשמיט חלקים ממנה בגלל תכניה השנויים במחלוקת. "התעמקנו בניסוחים החדשים שצמחו מתוך התנועה הרפורמית בניסיון להתמודד עם תכנים בתפילה הנחשבים בעייתיים", נכתב בהודעה אודות הדיון על התפילה. "בפרט המילים 'שלא עשנו כגויי הארצות'. בסידור התנועתי החדש הניסוח המסורתי לא צפוי להופיע".
הרבה אלונה ליסיצה, עורכת הסידור מסבירה את ההשמטה: " יש פה הליך היסטורי מבחינת התנועה. אנחנו נוטים להחליף את התפילה המנוסחת בלשון שלילה לתפילה שמנוסחת בלשון חיובית. כמו שאנחנו לא אומרים 'שלא עשינו אישה' אלא ש'עשני בצלמו'. ולא 'שלא עשני גוי' אלא ש'עשני ישראל'. אנחנו לא מבטלים את הייחוד של עם ישראל אלא את הלעומתיות, בתוך חלקי עם ישראל ובין העם שלנו לעמים אחרים".
במקביל ישנה מגמת חזרה לטקסטים מסידורים מסורתיים שהושמטו על ידי התנועה הרפורמית, כמו למשל תפילת תחנון. "הרבה חלקים שיצאו בעבר בגלל אידיאולוגיה מסוימת ייכנסו שוב לתפילה", מאשרת ליסיצה. "הסיבות להוצאת תחנון היו מגוונות. גם בגלל האריכות וגם משום שהיה בה מעין השתפכות וחוסר אונים והנמכת קומה. זה לא כל כך התאים בזמנו לרוח האופטימית והנבואית של התנועה הרפורמית".
בנוסף לתפילת תחנון, תשוב לסידור הרפורמי גם תפילת מוסף שבת שהושמטה בעבר. כמו כן, יוכנסו פיוטים של עדות המזרח לסידור החדש. "חשוב לנו שציבורים שבאים ממסורת עדות המזרח ירגישו יותר בבית, ומצד שני אנשים מעדות אחרות יכירו עוד מורשת ישראלית-יהודית", מסבירה הרבה. "הסידור הוא ישראלי מאוד, הסידור הקודם התאים למה שקרה לפני שלושים שנה. הקהילות שלנו התפתחו מאז ויש אנשים מכלל העדות".
שינוי נוסף שצפוי נוגע לכניסת שירים ישראלים עכשוויים לסדר התפילה: יונה וולך, יהודה עמיחי וגם קלאסיקות ישראליות כדוגמת השיר "לו יהי" ו-"יונתי בחגוי הסלע".
"הסידור הרפורמי-הישראלי שאיתו אנו מתפללות היום הוא יצא בשנת 82", מציינת ליסיצה, " זה הרבה מאוד זמן. בינתיים הרבה השתנה. החברה המודרנית השתנתה, החברה הישראלית השתנתה וגם התנועה הרפורמית. לכן זה רק טבעי שנתאים את הסידור למה שקורה עכשיו".