הפרשה שהסעירה מדינה שלמה הגיעה הבוקר (ה') לרגע השיא שלה: ברוב של שני שופטים מול שופטת אחת שהרשיעה, הרכב שופטי בית המשפט המחוזי בנצרת, בראשות סגן הנשיא השופט אשר קולה, החליט לזכות את רומן זדורוב לאחר שהורשע שלוש פעמים ברצח הנערה תאיר ראדה לפני כ-16 שנים.
ראש ההרכב השופט אשר קולה אמר: "בפתח הכרעת הדין כמצוות המחוקק אנו מודיעים כי החלטנו בדעת רוב של קולה ושל צרפתי ונגד דעתה של תמר נסים שי – לזכות את הנאשם".
בהסבר ההחלטה אמר השופט כי "הסוגיות החדשות שהיוו את ליבת הנימוק למשפט החוזר הן שהכריעו את הכף. לא הייתה הוכחה מעל כל ספק סביר, ואין התאמה בין ממצאי הזירה השונים לבין הודאות הנאשם". בהכרעת הדין אמר השופט כי ישנו חשש מהותי שהודאתו של זדורוב הייתה "הודאת שווא".
השופט גם העביר ביקורת על הפרקליטות: "המאשימה כשלה ולא הוכיחה מעל לכל ספק סביר שהודאתו תואמת לממצאי הזירה".
בסיום דבריו פנה השופט בהתרגשות לאילנה ראדה, אימה של תאיר ז"ל ואמר: "מילה אחרונה לאילנה ראדה, אמה של המנוחה תאיר ז"ל. ניסינו לפתור את התעלומה, בחלקה אולי צלחה דרכנו ובחלקה לא, ויכול שתאיר ז"ל, שנקטפה בדמי ימיה ושהאירה בחייה הקצרים את העולם, לקחה את סודה אלי קבר.
לא נותר לנו אלא לסיים בדברי הנחמה העתיקים: תאיר יקרה, נוחי בשלום על משכבך ותהא נשמתך הטהורה צרורה בצרור החיים, ובלע המוות לנצח ומחה ה' אלוקים דמעה מעל כל פנים. תם, ולמרבה הצער לא נשלם".
בתגובה לזיכוי כתבו בפרקליטות המדינה: "במהלך 16 השנים האחרונות שישה שופטים בשלוש ערכאות שונות קבעו שרומן זדורוב הוא הרוצח של הילדה תאיר ראדה ז"ל. היום החליט בית המשפט המחוזי בנצרת, בדעת רוב של שני שופטים מול שופטת אחת, לזכות את רומן זדורוב מאשמה ברצח, בהחלטה ממנה עולה מחלוקת של ממש בין שופטי ההרכב ביחס לאשמתו של זדורוב. הראיות שהציגה פרקליטות המדינה לבית המשפט מצביעות על אשמתו של זדורוב ברצח, ולכן הייתה זו חובתה של הפרקליטות להגיש כתב אישום ולנהל את המשפט החוזר".
עוד נכתב בהודעת הפרקליטות: " משך כל ניהול ההליך המשפטי, הפרקליטות בחנה את ההתפתחות בראיות, ובכלל זה את האופן שבו העידו העדים והמומחים. לא נעלמו מעיני הפרקליטות הערות חלק מהרכב השופטים, כמו גם קשיים שונים שעלו לאורך הדרך. עם זאת, עמדת הפרקליטות באשר לאשמתו של זדורוב נותרה בעינה. נבקש להבהיר, כי לאורך כל הדרך פרקליטות המדינה פעלה, ללא לאות, להגיע לחקר האמת, מתוך תחושת שליחות ואחריות גדולה לאינטרס הציבורי, שלומו וביטחונו. עשינו כל שלאל ידינו כדי לנהל משפט באופן מקצועי, ישר והגון, כמו בכל תיק אחר שאנו מנהלים. בימים הקרובים הפרקליטות תלמד את הכרעת הדין לעומק ותחליט בשאלת הערעור".
מהמכון הלאומי לרפואה משפטית נמסר כי "המכון מכבד את הכרעת בית המשפט. תפקידו של המכון הלאומי לרפואה משפטית לתת חוות דעת פורנזיות בהליכים משפטיים דבר המסייע לבית המשפט להגיע לחקר האמת. על פי דעת הרוב שניתנה היום, חוות הדעת שניתנו מטעם הרופאים המשפטיים ומומחי הדנ"א של המכון תרמו למכלול הראיות שהובילו להחלטה".
ד״ר חן קוגל, מנהל המכון הלאומי לרפואה משפטית, אמר כי "אנחנו שמחים שעלה בידי המכון לרפואה משפטית לסייע לבית המשפט להגיע לחקר האמת. במשפט זה מודגמת חשיבות היותו של המכון לרפואה משפטית גוף עצמאי ובלתי תלוי שיש בידו את הידע והיכולת המקצועית לתת מענה בסוגיות פורנזיות. המכון ימשיך לתת את חוות הדעת ללא מורא וללא משוא פנים".
זדורוב ריצה כ-11 שנות מאסר בעוון הרצח, אך חוות דעת חדשה שהציג עורך דינו ירום הלוי, הביאה בשנה שעברה להחלטת שופט בית המשפט העליון דאז, חנן מלצר, כי זדורוב יזכה למשפט חוזר. בעקבות כך, הוגש כתב אישום חדש שייחס לזדורוב עבירה של רצח בכוונה תחילה בנסיבות מחמירות וכן בעבירה של שיבוש מהלכי משפט, והוא שוחרר למעצר בית.
צוות פרקליטות חדש מונה על ידי פרקליט המדינה לנהל את התביעה. במשפט שנוהל בחודשים האחרונים בפני השופטים קולה, תמר נסים-שי ודני צרפתי, נבחנו מחדש הראיות בתיק הרצח והדיונים התמקדו בעקבות הנעל בזירה, בכתם הדם שנתגלה בתא בו נמצאה גופתה של ראדה ובראיית דנ"א של שערה ממנה ניתן להפיק דנ"א גרעיני.
סוגיית הדנ"א המיטוכונדריאלי הייתה תיאוריה שהציגה ההגנה על מנת להוכיח את חפותו של זדורוב, אך גם להצביע על הרוצחת שהציגה כאפשרית- אולה קרבצ'נקו (א"ק). על פי גרסתו של אדיר חבני, חברה לשעבר של קרבצ'נקו, שהעיד במשטרה, זו לבשה את בגדיו בעת הרצח. בזירה נמצאו שערות שהדנ"א המיטכונדריאלי שלהן עשוי היה להתאים לדנ"א של שושלתו של חבני.
אילנה ראדה, אמה של תאיר, אמרה אתמול בראיון לרשת ב' כי היא "כמעט בטוחה שרומן יזוכה".

ב־6 בדצמבר 2006 נמצאה גופתה של הנערה תאיר ראדה בתא שירותים בבית הספר "נופי גולן" בקצרין. שישה ימים לאחר מכן נעצר זדורוב, פועל בניין שעבד אז בבית הספר, והואשם ברצח. בית המשפט המחוזי בנצרת הרשיע אותו פה אחד, בהסתמך על הודאה שמסר למדובב, על פרטים מוכמנים שלכאורה רק הוא ידע בעניין הרצח ועל טביעת נעל מדממת שנמצאה על בגדיה של תאיר. מן ההודאה הזו חזר בו זדורוב בהמשך. בספטמבר 2010 הורשע זדורוב ונידון למאסר עולם. זדורוב הגיש מספר ערעורים על הכרעת דינו ולאחר שפרקליטי זדורוב הציגו ראיות חדשות, החליט בית המשפט העליון להחזיר את התיק למחוזי, אך זדורוב שב והורשע ובית המשפט העליון הותיר את ההרשעה על כנה.
למרות שלוש ההרשעות, רבים המשיכו להאמין בחפותו של זדורוב, בפרט לאחר שידור סדרת התעודה "צל של אמת". בשנת 2019 הגיש עו"ד הלוי בקשה למשפט חוזר, ובשנה שעברה החליט שופט בית המשפט העליון דאז חנן מלצר שזדורוב יזכה למשפט חוזר. זאת בין השאר בשל ראיות חדשות שהציגה ההגנה בנוגע לטביעת נעל שנמצאה על מכסה האסלה שאינה שייכת לזדורוב. כבר במשפט המקורי הסכימה הפרקליטות שהטביעה אינה שייכת לזדורוב, אך גרסה כי מי שהותיר אותה היה איש מד"א או המשטרה, שהגיעו למקום כחמש שעות לאחר הרצח. עו"ד הלוי הציג עדויות של מומחים שקבעו כי בפרק זמן ארוך כזה, הדם נקרש ואינו יכול לעבור לנעל וממנה למקום שנמצא בו; כלומר, מישהו שהה בזירה סביב שעת הרצח, ואולי הוא רצח את הילדה.
בהחלטת השופט מלצר נקבע עוד כי אולה קרבצ'נקו שהואשמה בין היתר גם על ידי עו"ד הלוי כרוצחת האפשרית, איננה הרוצחת.
עם הכרעת הדין, יוכלו הצדדים להחליט אם לערער על ההחלטה לבית המשפט העליון.