סטיוארט פורס, אביו של טיילור פורס ז"ל, שנרצח בפיגוע טרור ביפו ב-2016, השתתף בכנס של שדולת הניצחון הישראלית בכנסת. הוא ביקש להודות על כך שאמש עבר במליאה החוק לקיזוז משכורות מחבלים, בדומה לחוק שעבר בארה"ב על שם בנו, לעצירת כספי התמיכה האמריקניים ברשות הפלסטינית. החוק עבר רק לפני חודשיים בארה"ב, ואילו במליאת הכנסת בישראל דווקא קמו לו מתנגדים רבים ממרצ ומהרשימה המשותפת.
במהלך היום היה זה כבר אבו מאזן שהביע כצפוי את התנגדותו לחוק, אבל אמש היו מי שעשו את מלאכתו היטב בכנסת. על פי הצעת החוק של חברי הכנסת אלעזר שטרן ואבי דיכטר, ישראל תעצור כספים לרשות הפלסטינית על סך התשלום שתעביר בכל שנה לתמיכה במשפחות של מחבלים. הכספים יישארו בקרן ייעודית ובכל שנה יוחלט מה לעשות איתם. בשנה שבה הרשות הפלסטינית לא תממן טרור, עשויים הכספים שנצברו בקרן לשוב אליה בהתאם להחלטת הקבינט. המטרה: לעצור את התמיכה בטרור ולהביא להקטנת ממדיו ברשות הפלסטינית.

עם זאת, במליאה התקיים מופע אימים. בתוך כנסת ישראל, קמו בזה אחר זה חברי כנסת וטענו כי אסור לשלול את כספי התמיכה במחבלים שבאים לפגוע בישראלים. בין היתר, קראו שם חברות הכנסת חנין זועבי ואעידה תומא סלימאן לתמיכה במאבק המזוין נגד ישראל, כשברקע התנגדות נרפית לדבריהן.
ח"כ ג'מאל זחאלקה יצא אף הוא להגנת המחבלים ואמר: "אין מילים בפי כדי לתאר עד כמה שפל החוק הזה ועד כמה שפלים הנימוקים שהובאו על ידי ראש השב"כ לשעבר האחראי על רצח עשרות אם לא מאות אנשים, וטוען שהוא נלחם בטרור. מי שהגיש את הצעת החוק עונה לכל הקריטריונים של טרור, להשתמש באלימות, להוציא אנשים להורג בכוונה תחילה. מי הטרוריסט כאן? זה ששומע מוזיקה קלאסית, קורא קפקא כאילו הוא בן תרבות ולוחץ על כפתור במטוס שהורג מאה אנשים חפים מפשע, מי הטרוריסט כאן? מי גירש עם שלם מאדמתו?"

גם ח"כ יוסף ג'בארין מהרשימה המשותפת נשא נאום חוצב להבות, שתכליתו הבעת תמיכה במאבק חבלני בישראל. "זה חוק שכל מטרתו להנציח את הכיבוש. בשביל מה צריך את החוק הזה? הרי כל הזמן שודדים את הקרקע הפלסטינית, ואת המשאבים הטבעיים של הפלסטינים. זה עונש קולקטיבי לציבור הפלסטיני".
כאמור, ההזדהות עם המחבלים ובני משפחותיהם לא נעצרה ברשימה המשותפת. גם חברי מרצ התנגדו לחוק. "לא נאמרה מילה אחת מדוע החקיקה הזו תשנה במשהו את המצב בשטח. האם השדות הבוערים בעזה יכבו? האם הכיבוש ייפסק? האם ישראלים ופלסטינים יפסיקו להיהרג? אתם בעצם מציעים שמדינת ישראל שתחמה על הסכם בין לאומי, תפסיק באופן חד צדדי את ההסכם הזה. מה שיקרה בשטח זה עוד אלימות", הזהיר ח"כ מוסי רז.
אחרי סדרת הנאומים עבר לבסוף החוק בקריאה שנייה ושלישית ברוב מוחץ, בתמיכת הקואליציה, 'יש עתיד' ו'המחנה הציוני'. בדברי ההסבר לחוק נכתב כי "הרשות הפלסטינית וארגון השחרור הפלסטיני משלמים מדי שנה סכומי עתק למי שהיו מעורבים בפעילות טרור נגד ישראלים ולבני משפחותיהם, באמצעות משכורות והטבות למחבלים פלסטינים הכלואים בבתי סוהר ישראליים (במהלך מאסרם ואף לאחר שחרורם) ומענק קצבאות למשפחות פלסטיניות שקרובם נהרג או נפצע בפעילות כאמור. בעצם תשלום כספים אלו יש משום הבעת תמיכה במעשי הטרור.
"משמעות הדברים היא שמדינת ישראל מממנת בעקיפין, באמצעות העברת הכספים לרשות הפלסטינית, את התשלומים האמורים. אין מדינה שיכולה להסכים עם הדבר. לפיכך, מוצע לקזז בכל שנה מהכספים המועברים לרשות הפלסטינית בהתאם לחוקים האמורים סכומים בגובה כספי התמיכה בפעילי טרור ובבני משפחותיהם בשנה שקדמה לה. סכום זה ייקבע בדוח שנתי שיפרסם שר הביטחון".