טקס פרסי האקדמיה נערך אמש (ב') היה העתק כמעט מושלם של קודמו מהשנה שעברה. המנחה היה הקומיקאי יניב ביטון, הזכיות הגדולות הלכו ברובן לכאן 11, והייתה אפילו פשלת לבוש מביכה במיוחד. אבל הוא היה העתק רק כמעט מושלם, כי בין מחיאות הכפיים החגיגיות והנאומים המרגשים, הסתתרה המחאה נגד הרפורמה המשפטית ובלא מעט פעמים כבר לא יכלה להתאפק ופרצה החוצה ברעש.
זה נראה אחרת הפעם. אפילו הזכיות המרובות של תאגיד השידור, שהן לחלוטין דבר שבשגרה, נראות כמו קריאת תיגר על הצהרתו של שר התקשורת קרעי, בנוגע לצמצום התקציב של התאגיד. זוכי היצירות של התאגיד לא חסכו במילים נוקבות ואליהם הצטרף גולן יוכפז, מנכ"ל כאן, שהגיב על הזכיות ואמר: "שורת הפרסים המכובדת מצטרפת לחיבוק החם שקיבלנו בחודשים האחרונים מהציבור בישראל". למרות הכל, מדובר באירוע בו חוגגים את הטלוויזיה הישראלית, כך שבין קריאות כאלה ואחרות, אסור לשכוח את הזוכים המאושרים הגדולים של הערב.

מי שכיכבה בראש רשימת הזוכים, שנה שנייה ברציפות, היא הסדרה הקומית "המפקדת" (כאן 11) שזכתה בקטגוריות הנחשקות ביותר בתחום הסדרות הקומיות (שחקנית ראשית, משנה, תסריט ובימוי). ניר ברגר, שיצר את הסדרה יחד עם עטרה פריש, הודה כמובן לחברי האקדמיה, אך לא שכח להוסיף כי "סדרה כמו המפקדת, אשר שמה במרכזה נשים ולהט"בים, שנוצרה בגוף שידור חופשי מלחצים פוליטיים יכולה להיווצר רק במדינה שנותרה בשאיפה להישאר ליברלית ודמוקרטית".
עוד זוכה גדולה בערב זה היא "שעת אפס"(כאן 11), שמעבר לכך שהוכתרה כסדרת הדרמה הטובה ביותר, היוצרת שלה, דקלה קידר, היא התסריטאית הדרמטית הטובה ביותר השנה. לצידה זכתה מיה לנסדמן, גיבורת הסדרה, בתואר השחקנית הראשית הטובה ביותר בסדרת דרמה. לנדסמן כבר חטפה לא מעט אש על אמירותיה בעבר, אך זה לא עצר מבעדה להכניס פוליטיקה עסיסית לנאום ולהכריז: "זה רגע גבוה אל מול כל המצבים הדי נמוכים מסביב. מקווה להקרין אור לתוך החשיכה. שעת אפס היא סדרה שמביאה שקיפות ואני מקווה שבעלי הכוח רואים אותה בטלוויזיה וזזים באי נוחות על הספה, אולי בהתפכחות. אנחנו בכאבי גדילה, הסבל צף והאמת מתגלה לקראת רנסנס של רוח חדשה".

מי שלא קשורה לכאן 11, ובכל זאת יצאה מנצחת מהערב, היא "ריקוד האש" של yes, שהביאה שני פרסים נכבדים – הבמאית הטובה ביותר, הלא היא רמה בורשטיין, ושחקנית המשנה הטובה ביותר, נועה קולר. גם הן לא יכלו שלא להתייחס לסערה שבחוץ. "באמת בימים האחרונים אני מוצאת את עצמי מיואשת, ורמה מזכירה לי שאין ייאוש בעולם כלל", סיפרה קולר, "אני מתבוננת בשתינו מהצד, ורואה אישה דתייה ואישה חילונית שאוהבות אחת את השנייה אהבת נפש, ואוהבות קולנוע ויצירה. המשותף גדול על השונה". "אבאל'ה תרחם – שיהיה שלום" חתמה במילים פשוטות רמה בורשטיין את נאומה הנרגש, וירדה מהבמה.
גם שאר הזוכים, שחגגו את ניצחונם הערב במרכז דוהל שבשכונת התקווה, לא ויתרו על ההזדמנות הנדירה להגיד במיקרופון את שעל ליבם. "מוזר לחגוג בימים כאלה, אבל אנחנו נורא גאים להיות חלק מתוכניות הסאטירה שעומדים בחזית ולא מוותרות על חופש הביטוי" טענו יוצרי היהודים באים, נטלי מרכוס ואסף בייזר, שזכו בסדרת הסאטירה הטובה ביותר וגם בתסריט "מקווים שנוכל לחגוג אותו גם בשנה הבאה". "אנחנו אפופי דאגה מהמציאות בה גורמים פוליטיים מנסים לשנות את המציאות ולמנוע מאיתנו לשבת לצד אותו שולחן אוכל. אסור לנו לוותר" הוסיפו יוצרי "בואו לאכול איתי" (כאן 11), שהיא תכנית המציאות הטובה ביותר השנה.

שלום אסייג שזכה בפרס השחקן הראשי הטוב ביותר על תפקידו ב"מנאייכ", סיים בברכה משלו מהמקורות לקהל ואל הציבור הישראלי כולו. "עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל".
בין אם חלק בחרו בגישה מרומזת ורומנטית, או בהתרסה באמצעות מילים מפולפלות, הטקס לא היה אוטופי כהרגלו. אולי המנחה היה אותו מנחה, הבדיחות דומות ואפילו הזוכים לא השתנו (וזה דורש פרגון גדול). אך השנה טקס פרסי האקדמיה בחר להשיל את החליפה החגיגית, ללבוש חולצה נושאת סיסמאות ולצאת להפגין.
רשימת הזוכים המלאה:
שחקנית משנה בסדרת דרמה – נועה קולר
שחקן משנה בסדרת דרמה – עמוס תמם
שחקן משנה בסדרה קומית – עומר עציון
שחקנית משנה בסדרה קומית – גל מלכה
תוכנית האירוח – 'פגישה עם רוני קובן'.
תוכנית האקטואליה – 'מהצד השני עם גיא זוהר'.
השעשועון – 'המרדף'.
תוכנית הסאטירה – 'היהודים באים'.
תוכנית המציאות – 'בואו לאכול איתי'.
השחקן הראשי בקומדיה – נוה צור
השחקנית הראשית בקומדיה – אלונה סער
התסריט בסדרת דרמה – דקלה קידר
התסריט בדרמה קומית – עטרה פריש וניר ברגר
שחקנית ראשית בסדרת דרמה – מיה לנדסמן
שחקן ראשי בסדרת דרמה – שלום אסייג
בימוי בסדרה קומית – עטרה פריש
בימוי בסדרת דרמה – רמה בורשטיין שי
הסדרה העובדתית – 'אנחנו על המפית'.
סדרת התעודה – 'אייכמן ההקלטות האבודות'.
סדרת הקומדיה – 'המפקדת'.
סדרת הדרמה – 'שעת אפס'.