המלונות, החושות ושאר מקומות האירוח בחופי סיני נערכו וקולטים מאז ערב החג את גל הישראלים שיורדים לנפוש באזור במהלך הפסח, גם על רקע ההסלמה בצפון וברצועת עזה, והמהומות בהר הבית וביהודה ושומרון. ההערכות הן כי שיא התיירים ישראלים בחצי האי יישבר, והמספרים מדברים על יותר מ-200 אלף ישראלים שחצו ויחצו את מעבר הגבול בטאבה.
מספר מלונות בטאבה, נואיבה ואפילו בשארם א-שייח בדרום סיני הוכשרו כדי לאפשר לציבור הדתי לנפוש ביעד הזול והקרוב, חלקם בכשרויות מהודרות.

במעבר טאבה נערכו מבעוד מועד לעשרות האלפים שחוצים את הגבול, במיוחד בהתחשב בתלונות העבר על עומסים במעברים ושעות המתנה ארוכות. "הצפי הוא לעבור את שנת 2019, שנחשבה שנת שיא במעבר תיירים ישראלים לסיני, המספרים עולים כל יום וההיערכות היא לכ-200 אלף ישראלים", אמר דובר רשות שדות התעופה, האמונה על המעבר, עפר לפלר.
"שינינו את אולם המעבר לגבול המצרי ותיגברנו בכוח אדם, אשר בניגוד לעבר כיום לא חסר. אנחנו עושים מאמצים רבים שלא לעכב את הנופשים ולאפשר להם מעבר מהיר. בשיחה שקיימתי לפני החג עם אנשים במעבר, ההליך נמשך דקות ספורות, כמובן שאחרי ליל הסדר העומס יהיה גדול יותר".
האיראנים באים
התיירים הישראלים בסיני עשויים לפגוש באורחים חדשים בחצי האי – תיירים איראנים. שר התיירות והעתיקות המצרי, אחמד עיסא, הודיע בשבוע שעבר כי החליט להעניק ויזות לתיירים איראנים המגיעים למצרים, כחלק מההקלות לוויזות שמעניקה המדינה לעידוד התיירות.
במסיבת עיתונאים שקיים הכריז השר כי התיירים האיראנים הרוצים לנפוש בדרום סיני יוכלו לקבל אשרות כניסה בכפוף למספר כללים. נופש בקבוצות דרך חברות תיירות בחבילות מסודרות, והעברת תוכנית הביקור ומסלול הטיול לידי משרד התיירות המצרי ואישורו טרם קבלת אשרת הכניסה.
ההקלות באשרת כניסה לתיירים איראנים למצרים הן על רקע ההתקרבות של מצרים לאיראן, במסגרת חידוש היחסים הכולל בין האיראנים ומדינות המפרץ ובראשן ערב הסעודית. ופתיחת שגרירויות הדדית בריאד ובטהראן.
שר התיירות המצרי הודיע גם על אפשרות לקבל אשרות כניסה ארוכת טווח ל-5 שנים לאזרחים מ-180 מדינות באמצעות אשרת כניסה אלקטרונית שאושרה לשימוש לפני כשנה. ההקלות בקבלת אשרות כניסה למצרים נועדה להגביר את מספר התיירים ולהגדיל את רווחיה של ארץ הפירמידות מתיירות.
ההכנסות של מצרים מתיירות היוו חלק משמעותי מההכנסות הכלליות של המדינה בשנים שלפני האביב הערבי והפלת שלטון מובארק ב-2011. חוסר היציבות השלטונית ואיום ביטחוני על ידי ארגונים הנאמנים לדאעש בעיקר בסיני , גרמו לתיירים הבינלאומיים להדיר את רגליהם ממצרים בכלל ומסיני בפרט.

נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי ביקר השבוע בבסיס של חיילי הארמיה השלישית על אדמת סיני מזרחית לתעלת סואץ. הביקור נועד לציין את היום העשירי ברמדאן שהוא יום פרוץ מלחמת יום הכיפורים, אשר מוזכר במצרים כניצחון הגדול של מדינות ערב בכלל ומצרים בפרט על ישראל.
א-סיסי שוחח עם חיילים וחלק איתם את זיכרונותיו בתור חייל צעיר ששירת בסיני. הוא דיבר עם החיילים על ההיסטוריה המצרית ועל המלחמה בטרור בסיני, וציין כי המצב הביטחוני היום הרבה יותר טוב מאשר היה לפני עשור והוא רק משתפר. עוד הביע נשיא מצרים תקווה שכפי שהמצב הביטחוני השתפר כך יקרה גם למצב הכלכלי, בהתחשב במשבר הכלכלי שבו מצרים נמצאת.
נציג הפרלמנט המצרי, אוסאמה אל-אשמוני, התייחס לביקורו של הנשיא המצרי ואמר כי הוא הצליח להפיח תקווה בנפשו של כל מצרי במהלך שיחתו עם קצינים וחיילים מצרים, הוא הדגיש כי א-סיסי "קיבל השראה מרוח מלחמת יום כיפור והמלחמה בטרור בסיני כהוכחה ליכולתם של המצרים לנצח כנגד כל הסיכויים".