30 חוקים העבירה הכנסת בקריאה השנייה והשלישית בכנס החורף. כמה מהם פרסונליים – פוליטיים, וכמה מהם חברתיים – כלכליים לטובת הציבור? וגם התחזית לכנס הקיץ הבא.
עוד לפני הקמת הממשלה נדרשה הקואליציה להעביר שורת חוקים כדי לאפשר את עצם הקמת הממשלה. ביניהם: חוק הכנסת שנועד למנוע פיצול בליכוד וחוק דרעי שנפסל לאחר מכן בבג"ץ. כמו כן עברו חוק יסוד הממשלה וחוק פקודת המשטרה, בו נקבעו הסמכויות הנוספות שהוענקו לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.
מבין החוקים יש לא מעט שנדרשו להארכות תוקף במסגרת הוראות שעה, כמו חוק האזרחות, סמכויות מיוחדות להתמודדות עלם נגיף הקורונה, שירות ביטחון, אכיפה ברשויות המקומיות, פינוי שדות מוקשים, והארכת תוקפן של תקנות שעת חירום ביהודה ושמרון.

מעבר לסערה סביב הצעות החוק במסגרת הרפורמה המשפטית, הקואליציה קידמה חוקים נוספים שעוררו סערות. מסקירה של החוקים שעברו עולה תמונה ברורה כי אלו קשורים בייצוב השלטון לפי דרישות המפלגות, והעברת חוקים מכורח ההסכמים הקואליציוניים. בהם חוק החמץ לפיו מנהלי בתי החולים יהיו רשאים לקבוע הסדרים מיוחדים לשם שמירת כשרות בפסח, ובכלל זה איסורים והגבלות על הכנסת חמץ בפסח למבנה בית החולים.
מלבד זאת אפשר לציין שלוש חוקים בלבד שעברו כחלק ממדיניות כלל הממשלה הנוכחית, בהם חוק לביטול אזרחותו או תושבותו של פעיל טרור שמקבל כסף עבור ביצוע מעשה טרור מהרשות הפלסטינית, חוק ביטול תכנית ההתנתקות מצפון השומרון והחוק האחרון שעבר בכנסת הזו, להסדרת אירוע הילולת הרשב"י בהר מירון.
מעבר להצעות שהושלמו סופית, ישנם חוקים הנמצאים בשלבים שונים של חקיקה, 94 ממתינים לקריאה הראשונה, ו-102 ממתינים לקריאה השנייה והשלישית. בהם פסקת התגברות, חוק דרעי השני, הוצאת מח"ש מהפרקליטות ועוד .
"נצטרך להעביר יותר הצעות חברתיות", אומר לנו גורם בקואליציה, ומודה בעיסוק הפרסונלי על חשבון זה החברתי, "עסקנו במושב הזה בחוק המתנות וחוק דרעי 1 וחוק דרעי 2 וחוק הנבצרות, בסוף הם חשובים, אבל לא משפיעים על האזרח".