התנועה למאבק באנטישמיות ברשת, חוקרת את ההתנהלות של הרשתות החברתיות השונות במטרה לאתר התבטאויות של שנאה. תומר אלדובי, מנהל העמותה, מציין שדווקא יום השואה מהווה מוקד פעילות למכחישי השואה. "אנחנו מתכוננים לכך שהתקופה הנוכחית יכולה להעלות שוב את תופעת הכחשת השואה", אומר אלדובי. "זה נכון בעיקר ביום השואה הבינלאומי ופחות ביום הזיכרון לשואה ולגבורה המצוין בישראל, אבל גם בו ישנה עלייה בהכחשת שואה ובאנטישמיות. יש לנו איך לפעול כי הרשתות בהגדרה נגד זה".

הוא ממשיך ואומר: "אנחנו עמותה עם משאבים מוגבלים בלי תמיכה ממשלתית ויש המון עבודה לעשות. כדי שנוכל לעשות את מה שאנחנו עושים, אנחנו מגייסים המון מתנדבים שהם פשוט אזרחים טובים, שעוקבים אחרי הרשתות כל יום".
אלדובי מבהיר שהפעילות ברשתות החברתיות לא מסתכמת בהסתה בלבד: "בשנים האחרונות אנחנו מכשירים בני נוער להסרת תכנים אנטישמיים באמצעות ניטור של הרשתות השונות. אנחנו עושים עבודת ניטור ב-10 רשתות שונות ויש לנו אנשי קשר עם רובם. בין היתר, אנחנו מנטרים תכנים בספוטיפיי, יוטיוב, פייסבוק, טיק טוק, טוויטר, VK בשפה הרוסית, טלגרם ועוד. החברות העסקיות או הציבוריות כמו מטא (פייסבוק) כפופות לחוקי המדינה בה הם פעילים ולכן אם במדינה הזו חמאס, חיזבאללה או אל-קעידה מוגדרים ארגוני טרור, הם צרכים להוריד תכנים שלהם מהרשת. בפועל, הארגונים האלו פועלים במסווה ולא בצורה גלויה. מעבר לתכנים מסיתים לאחרונה אנחנו רואים גם אמצעי לחימה וכספים שהועברו לגורמים שונים".
אלדובי מציין את ההטייה של הרשתות החברתיות ואומר כי "בוודאות שיש פוליטיזצייה של הרשתות החברתיות. הן כמעט לא מסירות שום דבר שקשור לישראל כמה שחמור שיהיה".
غزة، المحرقة، الدعاية الصهيونية والنفاق الدوليhttp://t.co/asx33hkzoU pic.twitter.com/St65o1kXoK
— Tanja48.com (@tanja48h) November 18, 2013
לדבריו "יש הרבה תכנים שקוראים להשמדת ישראל, למחוק את ישראל מהמפה, להחליף אותה בפלסטין. למרות פניות שלנו אנחנו לא מצליחים להסיר התבטאויות ולפעמים הרשתות חשובות שזה משהו לגיטימי ולא הסתה. זה האתגר היומי שלנו מול הרשתות. אנחנו רוצים לשנות את המדיניות, אבל לא ממש מצליחים. עכשיו הם החליטו לפעול נגד הכחשת שואה. אנחנו מקווים שעוד שנה אולי יחליטו להסיר תכנים פגיעה בישראל. יש סיכוי שלתכנים שקשורים לציונות, יכול להיות יהיה שינוי , אולי ברשת אחת שתשפיע על האחרות"
במדינות רבות הבינו את הכח המשחית של הרשתות החברתיות, והחליטו לעשות מעשה. בחלק ממדינות ארה"ב סגרו את רשת הטיק טוק הידועה כמחוללת הסתה, אלימות ופיגועי טרור. גם ירדן חסמה את האפליקציה ויש שחושבים שזוהי הדרך הנכונה להתמודדות עם התופעה.
אלדובי: "חסימה של טיק טוק, לא תעבוד. אנחנו יכולים לראות שמדינה שחוסמת רשת אחת כמו טיק טוק למשל. הגולשים פשוט עוברים לרשת אחרת. מה שצריך לעשות הוא לעבוד מול הרשתות כדי לדרוש מהם לפעול נגד אנטישמיות וטרור ולחנך את הגולשים. אנחנו עובדים עם רשויות בארץ ובחו"ל וגם עם לא יהודים, כדי להסביר להם איך הם עצמם יכולים להיפגע מאנטישמיות. צריך לזכור שלרשתות החברתיות יש כח. התקדים האחרון היה להוציא את טראמפ מטוויטר. אם אפשר היה להוציא את טראמפ, צריך להוציא גורמים שמסיטים לטרור ולאנטישמיות".