כשבצה"ל מזכירים את המושג "להתרחק מהבוץ", הוא נקשר בדרך כלל למלחמות בחורף, רק שהבוץ הזה ממשיך לאתגר את צה"ל ולא מפסיק לספק מהפכים ודרמות. בצבא הגישו היום לבג"ץ תגובה לעתירה המתוקנת בעניין שירות נשים בתפקידי לחימה, אשר בה נאמר, בשורה התחתונה, כי יידחו עד להודעה חדשה הניסיונות לשלב נשים במחלקות הניוד של חטיבות החי"ר ובחיל השריון.
בתגובת המדינה לעתירה שהוגשה לבג"ץ נאמר כי "במסגרת התגובה הוצגו בהרחבה התהליכים ארוכי השנים שהתקיימו בצה"ל להרחבת השיבוץ של נשים בתפקידים השונים, והנתונים בדבר שירות נשים בצה"ל" . עוד עולה מהתגובה כי נכון להיום 90% מהתפקידים בצה"ל פתוחים לשירות נשים והן משובצות בהיקפים נרחבים בתפקידים טכנולוגיים, מודיעיניים ומבצעיים משמעותיים. "חלק ניכר מתפקידי הלחימה פתוחים לשירות נשים, ונשים מהוות כיום כחמישית מסדר הכוחות הלוחם בצה"ל, לרבות נשיאה בתפקידי פיקוד מרכזיים. נשים נטלו ונוטלות חלק משמעותי בפעולות לחימה, וזכו להוקרה והערכה על כך".
נזכיר כי הסאגה המדוברת נמשכת כבר כמה שנים, ופיילוטים כאלו ואחרים התקבלו ונדחו, בעיקר בנושא שירות נשים בשריון. בסופו של דבר הוחלט לפתוח את התפקיד רק להגנת הגבולות בשריון ולא בכוח המתמרן. הרמטכ"ל לשעבר אביב כוכבי, כמו הנוכחי – הרצי הלוי כסגנו, קיבלו שורה של החלטות. בין היתר, יימשכו ההתנסויות בשירות לוחמות ביחידה 669, בה יתקיים הגיוס הראשון ליחידה בחודש נובמבר 2023, וכן ביחידת יהל"ם, בה החלה התנסות בחודש מרץ 2023 של מחזור ראשון הכולל 12 לוחמות, בנוסף, בחודש נובמבר 2023 יגויסו לוחמות נוספות ביחידה של חיל ההנדסה בהתאם לפוטנציאל.

בתשובת צה"ל נטען כי המודל הפיזיולוגי שפותח על-ידי הצוות המקצועי, ישמש כנתון תומך החלטה במיונים בלבד. בכך, תורחב ההזדמנות של נשים להשתתף במיונים, והליך המיון של נשים יהיה זהה להליך המיון של הגברים. כמו כן, יפותח מודל פיזיולוגי שיסייע בתהליכי המיון של גברים לאור יתרונותיו של הכלי.
המשך השילוב של נשים בתפקידי לחימה יימשך במתווה של היחידות המיוחדות, לאור הפוטנציאל הגבוה יותר להצלחה והיתרונות היחסיים של יחידות אלה – לרבות תהליכי המיון, הפעילות בצוותים קטנים ומאפייני הפעילות; תוך פתיחת התנסויות נוספות בשירות נשים ביחידות מיוחדות החל משנת 2025, והפקת לקחים מהתנסויות קודמות.
בצה"ל מודיעים כי למרות הפיילוטים וההתנסויות תידחה ההתנסות בפתיחת מחלקת ניוד בחטיבת חי"ר, תוך בחינה נוספת בעניין. בדומה, יידחה המשך הבחינה בעניין התנסות בשירות נשים בחיל השריון המתמרן. דובר צה"ל התייחס לדברים ואמר כי "במסגרת תגובת המדינה הובהר כי ההחלטות התקבלו בהתאם לדין ובתהליך מקצועי וסדור, וכי לעמדת המדינה יש מקום לדחות את העתירה ולאפשר את המשך ההתקדמות במתווה עליו הוחלט בצה"ל".
תמי חלמיש-אייזנמן, מנכ"לית ארגון "אלומה" שמלווה בנות דתיות שבוחרות בגיוס לצה״ל, מסרה בתגובה כי "שנים שאנו אומרות שחשוב שכל אחד ואחת יוכלו לממש את את הפוטנציאל שלהם מבלי לפגוע בבריאות, בזהות האישית ובאורחות החיים הדתיים. ממענה המדינה לבג״צ ניתן ללמוד כי צה"ל שם לו למטרה לשלב נשים ולקדמן. כמי שעוסקים בשילוב נשים דתיות בצה״ל, אנו עדות לכך שמאמצי הצבא נושאים פרי. בכל שנה מספר הבנות הדתיות שבוחרות בשירות צבאי משמעותי עולה ואיתו סל הפתרונות ומסלולי השירות שהצבא מעמיד לרשות הבנות הדתיות".