דו"ח הסיכום השנתי של התנועה למאבק באנטישמיות ברשת מעלה כי בשנה החולפת, מתנדבי התנועה דיווחו על יותר תכנים אנטישמיים, מכחישי שואה ושנאת ישראל ברשתות החברתיות (עלייה של כ-180%). בין הרשתות שבהן התבצעה הפעילות, ניתן למצוא את טוויטר, טיקטוק, פייסבוק, אינסטגרם, יוטיוב ו-VK, ורשתות חדשות שהתווספו בשנת 2022 בהן ספוטיפיי, לינקדאין, טלגרם ו-GAB.
רוב התוכן האנטישמי שדווח על ידי מתנדבי התנועה התפרסם בטוויטר (כ-60%), ברשת VK (כ-14%) ובפייסבוק (כ-10%). כל התכנים האנטישמיים דווחו בהתאם להגדרת הברית הבינלאומית לשימור זכר השואה (IHRA), והם דווחו הן על ידי המתנדבים והן ישירות לרשתות השונות על ידי התנועה, מתוקף היותה גוף מוכר לדיווח.
התכנים חולקו לשלוש קטגוריות: הכחשת שואה, אנטישמיות קלאסית ושנאת ישראל. כשני שליש מהתכנים (64%) קוטלגו כהכחשת שואה על כל היבטיה – דוגמת זילות השואה – וכן כאנטישמיות קלאסית, בהם תיאוריות קונספירציה נגד העם היהודי הקשורות במלחמה באוקראינה ובמגפת הקורונה. מתוך תכנים אלו הוסרו 35% בלבד לאחר שדווחו. כשליש נוסף (36%) קוטלג כשנאת ישראל, בהם קריאות להשמדת מדינת ישראל וביזוי דגל ישראל. מתוך תכנים אלו הוסרו רק 5%.
בשנת 2022 דווחו יותר תכני הכחשת שואה ביחס לשנת 2021 ורובם התפרסמו ברשתות החדשות שצוינו לעיל. אחוז ההסרה השנתי עומד על 20% בלבד, לעומת 25% ב-2021. זאת, בין היתר, לאור העובדה כי אכיפת הסרת התכנים ברשתות אלו נתקלת באתגרים רבים. בנוסף, אחוז ההסרה ירד משמעותית בטוויטר (10%), בעיקר במחצית השנייה של 2022, לעומת 2021 (23%). לצד זאת, יוטיוב ומטא (חברת האם של פייסבוק ואינסטגרם) שיפרו את ממוצע אחוז ההסרה (35%). אחוז הסרת התכנים בטיקטוק בשנה החולפת נותר דומה לשנת 2021, 33% לעומת 35%.
ברק אהרון, מנהל תחום הניטור בתנועה למאבק באנטישמיות ברשת אמר כי "פעילות התנועה מוכיחה שהרשתות החברתיות השונות אינן עושות מספיק כדי למנוע פרסום תכנים אנטישמיים. כל הרשתות החברתיות חייבות לאמץ ולהכריז על מדיניות ברורה ובלתי מתפשרת, ולנקוט באופן אקטיבי בצעדים למניעה של הפצת תכנים אלו".
"בשנה האחרונה הכשרנו יותר מ-200 מתנדבים שפעלו יומם ולילה להסרת תכנים אנטישמיים במרחב המקוון", אמר תומר אלדובי, מייסד ומנכ"ל התנועה. "האנטישמיות המקוונת מסכנת באופן ממשי ופיזי יהודים וישראלים ברחבי העולם, ואנו נמשיך לעשות כל שביכולתנו כדי למנוע ולצמצם פיגועי טרור ואירועים אלימים פוטנציאליים".