הדיון השני במשפט נתניהו לאחר החזרה מפגרת הפסח נפתח הבוקר (ג') בהודעת הפרקליטות לפיה הם מוכנים למסור להגנה את המסמכים אודות מצבו הרפואי של ארנון מילצ'ן, עד תביעה מרכזי בתיק המתנות (תיק 1000).
מדובר במסמכים שמטרתם לתמוך בבקשת הפרקליטות להעיד את מילצ'ן באמצעות שיחת וידאו, מאחר שלטענתו הוא איננו מסוגל להגיע ארצה עקב מצבו הרפואי. עם זאת, הפרקליטות ציינה כי מילצ'ן הסכים להעברת המסמכים, אך ביקשה להטיל צו איסור פרסום על תוכנם. ראש ההרכב השופטת רבקה פלדמן פרידמן ציינה כי היא תיענה לבקשה: "ככל שהדבר נדרש, יהיה צו איסור פרסום על המסמכים הרפואיים של מר מילצ'ן".
לאחר הדיון הקצר בנושא זה, חזר לדוכן העדים נצ"מ מומי משולם, ראש צוות החקירה בתיק 1000, תיק המתנות, להמשך חקירתו הנגדית. את החקירה הנגדית ביצע עו"ד עמית חדד, סנגורו של נתניהו בתיק זה, אשר ניסה לברר האם ההערכות בנוגע להיקף העברת השמפניות והסיגרים למשפחת נתניהו מדויקים, והאם לא נכון יותר שחלק ניכר מהסיגרים והשמפניות שנרכשו יועדו למטרות אחרות.
בפתח הדברים ציין חדד כי מילצ'ן נהג לתת סיגרים לרבים מאורחיו, וכי איש לא הפריד בין הסיגרים הללו לסיגרים שניתנו לנתניהו. "משעה שיש אחרים שקיבלו, לא הייתם צריכים לבדוק כמה הם קיבלו?", שאל חדד את משולם וזה השיב: "לא". "לא בדקתם כמה הם קיבלו?", הוסיף חדד ושאל, ומשולם השיב: "לא". "האם ידעת שיאיר לפיד מעשן סיגרים עם ארנון מילצ'ן?", שאל חדד ומשולם השיב: "לא זוכר". "האם הפחתתם את הסיגרים שאחרים, יוסי כהן, ציפי לבני ואחרים, עישנו יחד עם ארנון מילצ'ן?", תהה חדד ומשולם השיב: "לא". "האם ביצעתם פעולת בדיקה לבדוק האם באמת כל הסיגרים שנקנו היו מיועדים למר נתניהו, מעבר לעדות של הדס קליין?", שאל חדד ומשולם השיב שוב: "לא". חדד שאל גם, "בדקתם אם דברים שמילצ'ן קונה בארץ הוא לוקח אתו לחו"ל?", וחדד השיב "לא מכיר דבר כזה".
בהמשך תהה עו"ד חדד כיצד קרה שאיש מאבות הבית, אלו שקיבלו את המוצרים (השמפניות והסיגרים) לידיהם, לא נחקר. נצ"מ משולם השיב לכך כי הם לא היו רלוונטיים ולא נחקרו. "בין 2011 ל-2016 היו 7 אבות בית. לא דיברתם אתם בכלל. תחשוב על העושר הראייתי שהיה לנו אם הם היו נחקרים. האם אתה לא חושב שנכון היה לחקור את אבות הבית?", וניצב משולם השיב, "לא. זה לא היה חשוב. זה לא גורע מהכמויות שהועברו. אבות הבית לא רלוונטיים". בתגובה לכך שאל חדד, "אבות בית שעבדו חמש שנים לא נחקרו, אבל אם בית שעבדה אצל פאקר רק כמה חודשים נחקרה. למה?", ומשולם השיב כי היא נחקרה לאחר שעלה קשר בין הדס לשני קוסקס (אם הבית) בנוגע להעברת טובין ישירות מהבית של פאקר לבית של נתניהו ולכן עלה הצורך לחקור אותה.
"אני אומר לכם שהבאתם את הגב' קוסקס לחקירה כי ידעתם שהיא עוינת לנתניהו, והיא אמרה לכם בחקירה 'אני העדה שתפיל את המשטר'. בחקירה היא אף אמרה לכם שהוריה שונאים את נתניהו, בעלה שונא את נתניהו והיא שונאת את נתניהו", הטיח חדד במשולם. משולם השיב בתגובה כי "לדברים האלה אין שחר. אנחנו לא מזמנים עדים לפי העמדות שלהם. אני לא יודע מה העמדות שלהם".
עו"ד חדד טען בהמשך כי למרות שהדס טענה שהנהגים של משפחת נתניהו העמיסו את השמפניות והסיגרים הם לא נחקרו, "אני אומר לך, יש כאן שיטה שלפיה אתם לא בודקים את גרסתה של הדס קליין". משולם טען שהדבר לא נכון, וציין כי "הדס לא נתנה מספר פעמים ולא מיקדה בתאריכים ספציפיים אז לא מצאנו מקום לחקור. היא לא ידעה למסור מועדים ספציפיים". עו"ד חדד הוסיף וטען, "אני אומר לך שהיא מנפחת. אם זה בכל ביקור אני מצפה שהנהגים יזכרו את זה. הם בחקירתם אומרים שהם לא זוכרים", ומשולם השיב, "לא פקפקנו בעדות של הדס, ולא חקרנו".
בשלב זה יצא הדיון להפסקה לקראת צפירת יום הזיכרון לשואה ולגבורה. לאחר הצפירה טען חדד כי המשטרה נמנעה מלבצע בדיקה אובייקטיבית של עדותם של הדס קליין ויונתן חסון באמצעות קבלת תכתובות וואטסאפ, למרות שהיו לה צווים שאפשרו לה חדירה לטלפונים שלהם. "אנחנו לא מוצאים לנכון לתפוס טלפונים של עדים שמשתפים פעולה, רק במקרים מאוד חריגים מאוד חודרים לטלפונים של עדים שאינם חשודים". עו"ד חדד הוסיף ותקף, "אתה אומר שהדס קליין היא עדה מהימנה, אבל אתם לא עשיתם שום בדיקה למהימנות שלה". משולם השיב לכך כי צוות החקירה לא ראה צורך לבדוק את ההתכתבויות והוא עומד מאחורי ההחלטה לא לחדור לטלפון הסלולרי.
עו"ד חדד הציג בבית המשפט מסמך משנת 2015, אותו ערכה יועמ"שית משרד ראש הממשלה שלומית ברנע-פרגו, ובו נאמר בפירוש כי מותר לראש הממשלה לקבל מתנות מחברים. חדד ניסה לברר עם נצ"מ משולם האם הם חקרו את משתתפי הישיבה שהמסמך מסכם אותה, אודות המסמך, אך משולם ציין כי הוא איננו זוכר את המסמך. עם זאת, נצ"מ משולם טען כי במקרה זה לא מדובר בסתם מתנות מחברים, אלא בקבלת מתנות ובעקבות כך פעולה בניגוד עניינים.