כשדווח בחדשות כי פרופ' אבי ריבקינד ישיא משואה בטקס יום העצמאות בהר הרצל, לרבים השם היה נשמע מוכר והם החלו לחטט בזיכרון כדי להבין מהיכן.
ריבקינד ייסד את יחידת הטראומה בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים, הכתובת הראשונה לפינוי פצועים מאירועים רבי נפגעים בבירה. שמו ואף קולו מוכרים לרבים מדיווחים שונים על מצבי פצועים בפיגועים ואירועים קשים מוכרים בירושלים ובסביבה.
פרופ' ריבקינד, בן יחיד לניצולי שואה, החל בשנת 1973 את לימודי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה. שבע שנים לאחר מכן החל התמחות בכירורגיה כללית, תחת שרביטם של פרופ' נתן זלץ, חתן פרס ישראל לרפואה, ופרופ' אריה דורסט ולאחר מכן התמחה ביחידת שוק טראומה של אוניברסיטת מרילנד בארצות הברית. עם חזרתו לישראל, החל ריבקינד בהקמה של יחידת הטראומה בבית החולים הדסה עין כרם.
כשנחנכה בשנת 1992, הייתה זו יחידת הטראומה הראשונה והיחידה בישראל. לאורך השנים הגיעו אליה פצועים מאירועי טרור בירושלים, מהאינתיפאדה הראשונה השנייה ומאירועי הטרור שבאו לאחריהן. פרופ' ריבקינד וצוותי היחידה טיפלו באלפי פצועים שהגיעו לבית החולים, רובם במצב קשה ואנוש, והצילו את חייהם של רבים.
בנוסף לעבודה בבית החולים הדסה, מוביל ריבקינד את המיזם הארצי "צעירים נוהגים אחרת", להסברת הסיכון שבנהיגה לא זהירה. פרופ' ריבקינד מלווה בהתנדבות ארגוני רפואה וסיוע רבים, מייעץ לקצין רפואה ראשי בצה"ל בתחום כירורגיה כללית וטראומה ומוביל את "ועידת ישראל לרפואה" שאותה יזם והקים. ריבקינד יצא לפני כשנה וחצי נגד טענות המתמחים במאבק שלהם לקיצור התורנויות, וטען כי אם יוחלט לקצר את שעות העבודה – יש להאריך את תקופת ההתמחות.
מאז, רבים עברו תחת ידיו של ריבקינד ולא מעט אף בירכו אותו כאשר הוכרז שישיא משואה. "אין ראוי ממנו", כתב בפייסבוק דביר שנרב, שנפצע קשה לפני שלוש שנים וחצי בפיגוע בעין בובין, בו נרצחה אחותו רנה שנרב הי"ד. "לאחר הפיגוע, בעודנו במסוק בדרך לבית החולים הקרוב – תל השומר – התברר כי פרופסור ריבקינד נמצא בהדסה עין כרם, ובאותו רגע המסוק מסתובב ואנו מובלים לחדר הטראומה, שם הוא כבר מחכה לנו. הניתוח בהובלתו של פרופסור ריבקינד הצליח וחיי היום הם לא מעט בזכותו. החיוך הענק בכל פעם שנכנס לחדר והמילים החמות המרגיעות ייחרטו בלבי לתמיד כתרופה אמיתית במהלך השיקום. אשרי העם שאלו רופאיו".
אביגיל שרעבי, מטופלת שעברה אצל ריבקינד, סיפרה גם היא כי הוא "המלאך השומר שלה". לדבריה, "זכיתי בו כבנאדם, כחבר, כרופא – ועם הנפש האצילית והמיוחדת שלו. לא נשכח לעולם כמה נפשות הצלת בידיים שלך, לא ויתרת על אף פצוע ופגוע, נלחמת גם שכולם מסביב אמרו שאפסו הסיכויים. אתה איש גדול מהחיים וזוהי זכות גדולה עבורי להיות חברה שלך. אוהבת אותך חיים שלנו עד סוף העולם".
מנכ״ל המרכז הרפואי הדסה, פרופ׳ יורם וייס, אמר כי זו ״בחירה ראויה ומתבקשת. פרופ׳ ריבקינד הוא כירורג אנושי ומקצועי, הקשור בקשרי עבותות בהתפתחותה ובשמה המפואר של הדסה בארץ ובעולם. במיוחד אדגיש את תרומתו לטיפול בנפגעי הטראומה, תחום אותו הוביל במדינת ישראל. אני מברך אותו בשם אנשי הדסה ובשמם של אלפי חולים אשר חבים לו תודה עמוקה על הצלת חייהם״.