משרד התחבורה צפוי להעביר סכום של כ3.5 מיליארד שקלים לטובת עבודת תשתית מקיפה בכבישי יהודה ושומרון שתכלול תיקוני ליקויים שעליהם הצביעו בהתיישבות במשך שנים ארוכות. כבר בבסיס התקציב ישוריינו 160 מיליון שקלים לטובת כבישי יו"ש, באופן קבוע מדי שנה. בנוסף לאלה, יתוקצבו מיזמים נחוצים לשמירה על הביטחון של הנוסעים הישראלים והפלסטיניים בכבישי יהודה ושומרון.
הפרויקט היקר והמשמעותי ביותר הוא הרחבת כביש 60 מהכניסה לירושלים בפסגת זאב-חיזמא דרך שער בנימין, עפרה, עלי ועד לצומת רחלים. הכביש יורחב ל-3 נתיבים בכל כיוון כשנתיב אחד בכל כיוון יהיה נתיב תחבורה ציבורית. בתקציב יוקצו יותר ממיליארד ששלים לביצוע העבודות בשלב הראשון מחיזמא ועד לצומת המשטרה הבריטית, כשבמקביל תכנון החלק הצפוני של הכביש יתוקצב גם כן, ולאחר התכנון יתוקצב הביצוע במסגרת תכנית החומש לכבישי יו"ש.

בנוסף, כביש 45 שמתוכנן להיסלל מאזור תחנת הדלק של כוכב יעקב ועד עטרות (דרך שיקוע קלנדיה) יתוקצב גם הוא בהיקף של 300 מיליון שקלים. במועצת בנימין אומרים כי כביש 45 החדש יקצר את הדרך ממזרח בנימין לכיוון 443, והוא נמצא בשלבי תכנון אחרונים כשניתן יהיה להתחיל את סלילתו בקרוב.
עוד בכבישי בנימין: כביש 465 מצומת המשטרה הבריטית ועד לצומת עופרים בכביש 446 יתוקצב גם הוא להרחבה. כמו כן, יתוקצב לתכנון מפורט כביש שיחבר את יישובי גוש טלמונים לכביש 443. יוקם מחלף עיסוויה בכ-156 מיליון שקל, כ-80 מיליון שקל יוקצו לטובת קידום כביש הטבעת המזרחי בירושלים, חצי מיליארד שקל יוקצו להרחבת הדרך בין צומת אריאל לצומת תפוח.

בנוסף, 150 מיליון שקל יינתנו לטובת כביש באלפי מנשה, 200 מיליון שקל יושקעו בכביש 5066 לטובת עקיפת הכפר פונדוק, צורך עליו הצביעו בעבר כבר כצעד הכרחי למניעת טרור. כ-2 מיליארד שקל לטובת שדרוג כביש 60 חוצה יהודה ושומרון וכ-366 מיליון שקל לטובת הרחבת דרך הגישה לבית אל.
על פי נתוני התקציב העתידי יוצא כי כשלושה וחצי מיליארד שקל בסה"כ יופנו לשדרוג תשתיות ביהודה ושומרון, כלומר, 25.69 אחוזים מתקציב "מימוש התוכנית האסטרטגית" לכבישים של נתיבי ישראל מוקדש לכבישים ביהודה ושומרון. 3.517 מיליארד שקל מתוך 13.687 מיליארד שקל.
נציין כי קודמתה של רגב בתפקיד, מרב מיכאלי, הודתה בסוף כהונתה כי לא העבירה תקציבים לכבישי יו"ש, גם אלה שזקוקים לשיפוץ והרחבה מידי, כי בעיניה אין צורך להשקיע במקום שלא יהיה חלק מישראל בעתיד.

ראש מועצת בנימין ישראל גנץ אמר "אני מבקש להודות לידידי ההתיישבות שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ושרת התחבורה מירי רגב. בלי המעורבות והבקיאות שלהם בפרטים ובמשמעות תכניות הכבישים ההישג הזה לא היה בא. אנחנו ברגע היסטורי. מדינת ישראל לוקחת אחריות על יהודה ושומרון וזה בא לידי ביטוי בהשקעה שלא נראתה כמותה מאז היווסדה של ההתיישבות. אני מבקש להודות לשרים ולראש הממשלה נתניהו. העבודה עוד לפנינו. בשיתוף פעולה נמשיך בפיתוח אסטרטגי של ההתיישבות".
ראש המועצה המקומית בית אל, שי אלון בירך ואמר: "ההתיישבות ביהודה ושומרון היא חוד החנית של המדינה, הן בביטחון, הן באיכות התושבים והן בתרומה למדינה. מאז הסכמי אוסלו הכבישים הללו לא שופרו או טופלו. מדובר בהכרח המציאות. אין כאן מותרות או איכות חיים – זהו צורך בסיסי לתקן את הכבישים שאי אפשר לנסוע בהם כבר שנים רבות. שמח ומברך על השקעתם של שר האוצר סמוטריץ' ושרת התחבורה רגב בחבל ארץ אסטרטגי וחשוב זה. לתושבים ביו"ש מגיע להיות שווים בני שווים וכעת המציאות מתקדמת לשם".