כשד"ר חתאם חוסיין קיבלה את ההודעה על כך שתשיא משואה בטקס יום העצמאות בהר הרצל, היא בכלל הייתה בכנס רפואי בקופנהגן. את הידיעה היא סיפרה בהתרגשות לבעלה ואחיה, אך נאלצה להמתין עם החגיגות עד הגעתה לארץ, אז התפרצה השמחה עם המשפחה והצוות הרפואי של בית החולים רמב"ם.
חוסיין התמחתה ברפואה פנימית ומחלות זיהומיות בקריה הרפואית רמב"ם, ושימשה כרופאה בכירה ביחידה למחלות זיהומיות. בשנת 2011 החלה לרכז את תחום בקרת הזיהומים בבית החולים. לפני ארבע שנים, עם התפרצות נגיף הקורונה השתנו חייה, כשניהלה את שתי המחלקות הייעודיות לקליטת חולי קורונה, ובהמשך ניהלה את היחידה למניעת זיהומים ומחלקת ה"כתר" (קורונה) של רמב"ם בכלל.
לאחר שנבחרה לאחת מגיבורי הרפואה של בית החולים בעקבות ההתמודדות עם המגיפה, אמרה בסרטון שפרסם בית החולים כי "זה אירוע שקורה פעם במאה שנה, אנחנו לא חוזרים לאותה שגרה שהכרנו לפני הקורונה. אם אנחנו כעם ישראל הצלחנו לשמור, זה אומר שאנחנו חברה חזקה ויכולה להתמודד עם אתגרים, ויכולים לנצח בסוף". היא סיפרה כי הבטיחה לבנותיה "שאני לוקחת תקופה טובה של חופש, להיות איתן ורק איתן ועם הבית והמשפחה. זו הבטחה שאני רוצה לקיים".
מלבד התפקיד האינטנסיבי, היא מובילה מחקר קליני בנושא זיהומים בבית החולים וחיידקים עמידים והיא מהמומחיות הגדולות בארץ בתחום מניעת זיהומים. ובנוסף לעבודתה בבית החולים, היא גם מרצה בכירה בפקולטה לרפואה של הטכניון וחברה בוועידות רפואיות.

חתאם חוסיין היא אחת מהרופאות פורצות הדרך מהעדה הדרוזית. היא גדלה בכפר ראמה הסמוך לכרמיאל, שבו גרים רוב בני משפחתה, אך עברה לכרמיאל לפני כמה שנים עם בעלה ושתי בנותיה בנות, 11 ו-13. "אני באמת מתרגשת", היא משחזרת השבוע בשיחה עם אתר מקור ראשון. "כשאעמוד ואדליק את המשואה, אחשוב על אבא שלי, צדיק חוסיין ז"ל, שנפטר לפני שמונה שנים מדום לב, ברגעים האלה אבא חסר לי מאוד. הייתי רוצה לראות אותו שם עומד וגאה בי, לדעת שאני מחזירה לו על כל התמיכה שלו בחיים, על האהבה שלו. אבא דחף אותי תמיד להצליח ולהגיע לאן שהגעתי".
היא מבקשת להשאיר את הפוליטיקה בצד. "אנחנו כרופאים מתייחסים לכולם בלי הבדלי דת גזע מין, דעות, עמדה פוליטית או עמדה אחרת. נבחרתי בגלל העשייה הרפואית שלי. גם הטקס וגם יום העצמאות צריכים להיות מחוץ לכל המחלוקות וחילוקי הדעות", אמרה חוסיין.
השרה מירי רגב אמרה על הבחירה בחוסיין כי זו "גאוות הכפר ראמה והעדה הדרוזית, היא חלוצה בתחום הרפואי וחלוצה חברתית. חתאם היא השראה לצעירות ישראליות כולן ובייחוד לצעירות בנות העדה הדרוזית ומראה לכולנו שלעשיית טוב – אין גבולות".
פרופ' מיכאל הלברטל, מנהל בית החולים רמב"ם, אמר כי הוא "חש גאווה עצומה בבחירה של דר' חתאם חוסיין להשיא משואה. חתאם הוכיחה עצמה כאשת מקצוע מעולה בתחום המאבק בזיהומים, עם פרפקציוניזם לא מתפשר בדרישה מתמדת מכל מחלקות בית החולים להשתפר כל הזמן בתחום. אבל בתקופת הקורונה נחשפנו ליכולות מעולות של חתאם גם בתחום הניהול, כאשר לקחה על עצמה את ניהול מערך הקורונה של רמב"ם, שבתקופות מסוימות היה הגדול בארץ. היא עבדה ברציפות במשך שנתיים, יום ולילה תחת עומס אדיר והכל במאור פנים וגישה חיובית לחיים. חתאם היא דוגמה לאישה פורצת דרך בתחומה שעתיד מזהיר עוד לפניה".