כדי להבין את הסיפור שמאחורי ההחלטה לבחור בסיון יערי, מנכלי"ת ומייסדת ארגון "חדשנות אפריקה", להשיא משואה ביום העצמאות, צריך לחזור 24 שנים אחורה. לאחר שהשתחררה מהצבא החלה לעבוד בחברת ג'ינסים שמפעליה ישבו באפריקה, זו הייתה הפעם הראשונה שהתוודעה למקום.
"הבנתי מה המשמעות של עוני אמיתי", היא מספרת היום (ה') למקור ראשון. "זה היה שונה מאוד מהעוני שחוויתי כשגדלתי בישראל. ביליתי עם הנשים והנערות הצעירות מהקהילה ונחשפתי לתנאי החיים שלהן. זה היה אז שהבנתי שאנרגיה היא האתגר. ללא אנרגיה, לא היה אור בבתי הספר או במרכזים הרפואיים שלהם ולא הייתה להם גישה למים בטוחים ונקיים".
בניגוד לאחרים ששכחו, המראות צרבו את יערי והיא החליטה להירשם לתואר בניהול אנרגיה באוניברסיטת קולומביה בניו יורק. הכפר הראשון בו פעלה היה בטנזניה. "אספנו כסף מחברים וטסנו עם שני קולטי שמש אותם שמנו על גג של מרפאה", היא שחזרה בראיון שהעניקה למעריב לפני שבע שנים.

אספקת מים וחשמל לכפרים, הטסת תרופות וחיסונים לילדים, התקנת קולטי שמש, חיבור טפטפות לשדות בהם הם מגדלים מזון ובקרה מישראל על כמות שאיבות המים, אלו חלק מהדברים שעושה העמותה שנקראת ‘אינוביישן אפריקה’, שאותה הקימה סיון בגיל 29.
מטרת הארגון היא להביא טכנולוגיות סולאריות, מים וחקלאות ישראליות לכפרים נטולי תשתיות באפריקה. מאז הקמתו ב-2008, הארגון השלים למעלה מ-900 התקנות, המספקות אנרגיה סולארית ואור לבתי ספר ומרכזים רפואיים, ובעיקר, מים בטוחים ונקיים לאזורים שונים באפריקה. העמותה שינתה את חייהם של למעלה מ-4.2 מיליון בני אדם ב-10 מדינות שונות ברחבי אפריקה.
אילו דברים הכי חשובים כדי להצליח?
"העסקת האנשים הנכונים: אני לא מומחית בהנדסה אזרחית, מים או חשמל, וגם לא סמנכ"ל כספים מוסמכת, אבל שיתפתי את החזון שלי ושכרתי אנשים מוכשרים, נלהבים ומסורים במיוחד, מומחים בתחומם ועוזרים לקדם את המשימה ולהבטיח שאנו פועלים בסטנדרטים הגבוהים ביותר ותורמים תרומה משמעותית לנזקקים. ולהיות פותרת בעיות: תמיד יתעוררו אתגרים, אבל מנהיג יעיל לא יתעכב על מכשולים, אלא יחפש פתרונות ויזהה את הדרכים הטובות ביותר קדימה".
תוכלי לשתף סיפור אחד על החוויות מהמקום?
"קשה להדגיש רק סיפור אחד, מכיוון שיש יותר מ-4.2 מיליון אנשים שעזרנו להם בגאווה. בכל פעם שאנו מתקינים את הפתרונות שלנו, יש לנו את הזכות להיפגש ולתקשר עם חברי קהילה מדהימים וללמוד את ההשפעה שיש לנו על חייהם".
סיון, 44, נשואה ליזם דיוויד בורוביץ’ ולהם שלושה ילדים, המשפחה מתגוררת בתל אביב. על אף שנולדה בישראל, היא גדלה בצרפת ועברה לטובת לימודים להתגורר בארצות הברית. היא קיבלה את ההודעה על כך שנבחרה להדליק משואה ביום העצמאות בעת השבעה על אביה שנפטר, כך שהחגיגות נדחו בשל צער המשפחה.
היא מעידה על עצמה כמי שנוסעת כל חודשיים–שלושה לאפריקה, ולעיתים קרובות ללשכת הארגון שנמצא במנהטן והשלוחה הישראלית יושבת בהרצליה. “אני מאוד ציונית", העידה על עצמה בראיון למעריב, "כשאנחנו פועלים באפריקה, אני תמיד מוודאת שבממשלות המקומיות ובכפרים יודעים שאנחנו מישראל. ברוב הכפרים התושבים לא שמעו על ישראל, וכשאנחנו מגיעים לשם זה בעצם הפרצוף הישראלי הראשון שהם רואים. אלו שמכירים את ישראל מהתנ"ך מתייחסים אלינו כאילו אלוהים נענה לתפילותיהם. זה טוב לישראל שנהיה שם, גם מבחינת הפוליטיקה, העסקים והיחסים הבינלאומיים שלנו".
במהלך השנים קיבלה עשרות פרסים, נכנסה לרשימות צעירים מבטיחים ונמנתה על רשימת 50 הנשים המשפיעות בישראל של 'פורבס ישראל', קיבלה את פרס החדשנות מטעם האו"ם, פרס מנהיגות הרשת החברתית לשיווק ופרסום המדינה מטעם בית הספר וורטון באוניברסיטת פנסילבניה, פרס "תיקון עולם" מטעם ארגון "אש התורה", פרס "דואגים לקונגו" מטעם קרן דיקמבה מוטומבו ופרס לארגון ממכון אבא אבן לדיפלומטיה בינלאומית על ידי המרכז הבינתחומי הרצליה. ב- 2016 נבחרה ללוות את ראש הממשלה בנימין נתניהו להציג בפני האספה הכללית של האו"ם ומנהיגי אפריקה אודות פעילותה באפריקה.