בזרוע הים מתירים היום לפרסום את רגעי הדרמה בהם ישראל עמדה בפני תקיפה של כלי טייס אירני בחודש מרץ 21, אירוע שהסתיים בהפלת כלי הטייס על ידי מטוסי החמקן מסוג אדיר F35.
כלי הטייס שהיה מיועד לבצע חדירה למרחב הישראלי ולגרום לפיגוע תודעתי עצום התגלה על ידי מערכת הגילוי של ספינת טילים של זרוע הים. הסטי"ל על לוחמיו, אחזו במטרה ועקבו אחרי כלי הטייס מהרגע שהכין עצמו להמראה ועד שעשה דרכו לעבר הגבול עם ישראל. ברגע הזה הוקפצו מטוסי האדיר לביצוע היירוט ובכך נמנעה החדירה לישראל.
בימים אלו מסתיים הליך הפיכת ספינות הטילים החדשות למבצעיות כשתהליך הפיתוח והמבצוע שנערך בשנתיים האחרונות הפך את הפלטפורמה הימית לספינת מלחמה מבצעית. כ-18מטר מערכות לחימה תוצרת כחול לבן, אשר שולבו יחדיו במאמץ הנדסי מורכב על מנת ליצור ספינת מלחמה מהמתקדמות בעולם לדגם סע"ר 6.

מדובר היום בספינה עצמאית לחלוטין, בעלת יכולת הישרדות גבוהה מאוד ובעלת יכולת שהייה לאורך זמן בטווחים רחוקים אשר מאפשרת יכולת הגנה משמעותית לנכסים האסטרטגים בים. אחת המשימות שהדרג המדיני הטיל על ספינות הטילים החדשות הוא שמירה על יעדים אסטרטגים ושמירה על מערך התנועה של כלכלת ישראל בים. המרחב הימי של מדינת ישראל מהווה עורק הכרחי וחיוני לתפקודה הרציף של המדינה בשגרה ובחירום. 70 אחוז מצריכת החשמל מגיע מהים, 14 אוניות סחר מגיעות בכל שבוע ומשנעות חומרי גלם בסיסים כמו דגנים וחיטה, דלק ותזקיקים. דרך הים מגיעים אמצעי לחימה כשבתווך התת ימי מועברת היום התקשורת של מדינת ישראל וזה בלי לספור את כלי הרכב שמגיעים לישראל בנתיבים הימניים.
ספינות הטילים סע"ר 6 שנבנו בגרמניה סופקו לזרוע הים במהלך השנים 2020-2021. עם הגעת הספינות לחופי ישראל, החל אפיון ופיתוח רחב היקף של כ-20 מערכות לחימה ייעודיות לסערי ה־6 מתוכן 18 מערכות לחימה בפיתוח כחול לבן – על ידי מיטב התעשיות הביטחוניות והאזרחיות במדינת ישראל. הפרויקט נוהל במשך השנתיים האחרונות בעצימות גבוהה, וכלל אלפי שעות התקנות, אינטגרציה ובדיקות בחוף ובים. במטה זרוע הים הוקמה מנהלת ייעודית לטובת תכנית זו ואף הוקם מתקן שילובים זרועי "לגונה" על-מנת לייעל את התהליך מבחינת משאבים במטרה אחת – להביא את היכולת המבצעית לספינה ולאפשר את מבצוע הספינות באופן מקצועי, חדשני, מהיר ופורץ דרך לטובת מענה לצורך המבצעי הלאומי הדחוף להגנה על הנכסים האסטרטגיים. בתהליך מבצוע סערי ה- 6 הגענו ליכולת מבצעית ראשונית לאחר פחות משנתיים. כאשר משווים את פרויקט המבצוע של סערי ה– 6 להליכי מבצוע בארץ ובעולם, מדובר בזמנים יוצאי דופן שהשיגו זרוע הים והתעשיות הביטחוניות. זרוע הים מתפקדת למעשה לא רק כמשתמש בקצה המבצעי, אלא גם כגוף פיתוח.
