שופטי בג"ץ קיבלו את עתירת ארגון "לוחמים לשלום" נגד שר הביטחון, והחלטתו שלא לאפשר כניסת פלסטינים לטקס הזיכרון האלטרנטיבי הישראלי-פלסטיני. כתוצאה מכך, פלסטינים שהשתתפותם בטקס אושרה – יורשו להשתתף בו.
בפסק הדין תקפו השופטים את החלטת השר שלא לאשר את כניסת הפלסטינים לטקס, למרות פסקי הדין הקודמים של בג"ץ בנושא והעובדה שלא חל שינוי בתשתית העובדתית בנושא. "יש להצר על כך, שלמרות פסיקת בית משפט זה בשתי העתירות הקודמות; למרות העדר הנמקה לאי-יישום פסיקה זו גם ביום הזיכרון הקרוב; למרות המלצת המתפ"ש שהוא הגורם המקצועי הרלוונטי; למרות החרגת אלפי פלסטינים מהסגר; ולמרות עמדתו של הייעוץ המשפטי לממשלה – אנו נדרשים שוב להידרש לאותה סוגיה, זו הפעם השלישית", כתב ראש ההרכב השופט יצחק עמית. "שר הביטחון לא ביקש להציג בפנינו עמדה נוגדת לזו של הייעוץ המשפטי לממשלה, כך שלמעשה, אין בפנינו את הנימוקים שעמדו בבסיס החלטתו".
השופט עמית הוסיף כי "הפלסטינים, שכניסתם מתבקשת, אינם כאלה שבני משפחותיהם מצאו את מותם בפעולות טרור או לחימה נגד ישראל. עובדה זו לא הפריעה להפצת שקרים וציוצים למיניהם, לאחר מתן פסק הדין בעתירה השנייה, כביכול בית משפט זה התיר כניסת משפחות מחבלים ביום הזיכרון. זאת, למרות שגם המדינה אישרה, כאמור בפסק הדין בעתירה השנייה, כי אין ממש בדברים (שם, פסקה 2 סיפא לפסק דיני). מצאתי לכתוב דברים אלה בתקווה כי זו הפעם יהא בכך כדי לעכב בעדם של מפיצי חדשות הכזב ('פייק-ניוז')".
השופט אלכס שטיין הדגיש כי החלטתו להצטרף לפסיקת השופט עמית נבעה מכך שהשר גלנט בחר לא להתעקש על הצגת עמדתו בפני בית המשפט: "אני מגיע לתוצאה אליה הגיע חברי, השופט י' עמית, בלית-ברירה: שר הביטחון בחר שלא להופיע לפנינו כדי להציג ולפרט את עמדתו ואת שיקוליו – ומכאן פסק הדין אשר ניתן בהיעדר הגנה, אחרי שהיועצת המשפטית לממשלה החליטה שלא להגן על עמדתו של השר".
לדבריו, "בכל הנוגע לסוגיית ייצוג משיבי המדינה במקרים של חילוקי דעות אל מול הייעוץ המשפטי לממשלה, הבעתי דעתי בעבר… לנוכח התוצאה במקרה דנן, בהיעדר בקשה לייצוג עצמאי מטעמו של שר הביטחון, ובהינתן סד הזמנים הדוחק – איני רואה לנכון להידרש לסוגיה זו מעבר לכך".
יגאל ברנד מנכ"ל ההנהגה העולמית של תנועת בית"ר הגיב להחלטת בג"ץ להכנסת הפלסטינים לטקסי הזכרון: "שופטי בג"ץ מוכיחים בפעם המי יודע כמה שאת אזרחי מדינת ישראל הם לא מייצגים ולמה הרפורמה נדרשת. במקום שביטחון ישראל ויכולתה של מערכת הביטחון להגן על אזרחי ישראל יהיה בראש מעייניהם – רגשותיהם של פלסטינים חשובים יותר. אוי לה לאותה הבושה".
בפורום קהלת הגיבו גם כן להחלטת בג"ץ: "רק במדינת ישראל העותרים נגד הממשלה משחקים מול שער ריק. היום בדיון בבג"ץ בעניין כניסת משפחות פלסטינים לטקסי יום הזיכרון קולו של שר הביטחון לא נשמע. העותרים ביקשו מבית המשפט לחייב את מדינת ישראל להתיר כניסת פלסטינים למרות הסגר, חרף המצב הביטחוני ועל אף התנגדותו הנחרצת של שר הביטחון. אבל, כידוע, בישראל היועמ"שית מחליטה מה עמדת המדינה. והיא החליטה שחייבים להתיר כניסה. כך מתנהל תיאטרון האבסורד: לכאורה דיון בבית משפט, בפועל שיח בקול אחד – העותרים יחד עם היועמשית, וממשלת ישראל בכלל לא נמצאת בדיון. מישהו שאל למה צריך רפורמה בהסדרת סמכויות היועמ"שית?".