בימים אלו שוקדת הממשלה על שינוי אזורי העדיפות לאומית, לטובת מתן הנחות והטבות ליישובים מסוימים על פי חלוקה שתשקף את האידיאולוגיה של הקואליציה. הבוקר (א') אישרה הממשלה, בפעם השלישית, דחיה בתחולת השינויים בשלושה חודשים נוספים.
להחלטה על מפת אזורי העדיפות הלאומית משמעות עמוקה על יכולתם של משרדי הממשלה להביא לידי ביטוי את מדיניות השרים, בהם שר השיכון, יצחק גולדקנופף, שר הנגב והגליל, יצחק וסרלאוף והשרה למיזמים לאומים, אורית סטרוק. בהיעדר הסכמות השרים דוחים זאת בפעם נוספת. בשבוע שעבר הכין משרד ראש הממשלה טיוטת מפה לאזורי עדיפות לאומית, אך שרי הציונות הדתית הטילו על כך וטו.
מפת העדיפות הלאומית מאפשרת לשרי הממשלה לתעדף אזורים וישובים בהקצאת משאבים ומתן הטבות ויש לה השלכות משמעותיות על חייהם של האזרחים בישובים המועדפים. כך מבקשים השרים לתת בהעדפה גבוהה יותר לאזורי הנגב הגליל ויהודה ושמרון וכן לערים חרדיות במצב סוציו-אקונומי נמוך. בהחלטה נאמר כי "מוצע להאריך את מפת העדיפות הלאומית לתקופה קצרה נוספת בלבד, ולצורך מתן שהות לממשלה להשלים את גיבוש מדיניותה ביחס לעדכון מפת העדיפות הלאומית".

במכתב ששיגרה השרה לאיכות הסביבה, עידית סילמן, אל יוסי שלי, מנכ"ל משרד רה"מ, היא הודיעה כי תתנגד להצבעה מאחר ו"מפה זו לא נותנת מענה הולם לצרכי הרשויות. ולפיכך, לא תאפשר לי לקיים את מדיניות המשרד באופן מיטבי".
נציין כי לפי שיטת החלוקה בארץ, ככל שמספר האשכול גבוה יותר, כך המצב החברתי כלכלי של העיר גבוה יותר. המשרד להגנת הסביבה הכין נוסח של תוספת להחלטה הקיימת, אשר יאפשר לתמוך ברשויות אשר נמצאות במדד הסוציואקונומי הנמוך שמחולק לפי אשכולות 5-1, זאת בניגוד לנוסח ההחלטה כיום שמאפשר לתמוך רק ברשויות בדירוג למ"ס 4-1 ומשמיט את רשויות דירוג למ"ס 5 ומוסיף אפשרות לתמוך באזורים סטטיסטיים מתוך רשויות באשכולות 7-5.
סילמן הוסיפה כי היא סבורה ש"רשויות רבות בדירוג למ"ס 5 נדרשות לסיוע משרדי ומצב זה אינו נותן מענה לצרכים הסביבתיים של הרשויות ושל המשרד להגנת הסביבה. אין ביכולתו של המשרד לקדם פתרונות בנושאים כגון מחזור או פסולת רק לשכונות מסוימות ולא כמענה כולל לרשות המקומית".