הממשלה אישרה הבוקר (א') את מינויה של דוקטור גלי סמבירא למנכל"ית משרד ההסברה. השרה גלית דיסטל אטבריאן הדפה את הטענות כי מדובר באשת שמאל והגנה על המינוי שהביאה. הקצינה הקרבית הראשונה בצה"ל אך מסתייגת מגיוס חרדים, לסבית אך גם מסורתית ומבקרת חילונים, מעלה על נס את יוצאי עדות המזרח, דוגלת בשתי מדינות לשני עמים וחברת נפש של מתנחלים ודתיים. מי את ד"ר גלי סמבירא?
סמבירא בת 51 כנראה הרבה יותר מורכבת מאיך שמבקשים להציג אותה. היא מעידה על עצמה כי היא מסורתית ו"לא שייכת לאף אחד מהזרמים", אורתודוקסים, רפורמים או קונסרבטיבים. בראיון למקור ראשון אמרה לפני ארבע שנים כי "אני מחכה ליום שהציונות הדתית והציונות החילונית יבינו שבמקום ללגלג עלינו – לייטים, מסורתיים או כל מי שבדרך הביניים – הם צריכים לריב עלינו. ולראות את האפשרות הזו של האמצע כגשר בין הגישות. קוראים לנו 'לייט' ו'הרב נוח' או צוחקים עלי למשל שאני שומרת כשרות כי מה לי ולפולחן החשוך הזה? יש פה סימון פוליטי, זה לא במקרה נשמע כמו גינוי".
לאורך השנים מילאה שורה ארוכה של תפקידים במגזר השלישי, והשתלבה בעשרות מיזמים חברתיים, תרבותיים, פמיניסטיים ועוד. בין היתר כיהנה סמנכ"לית 'קרן אורן', עבדה עם נערות בסיכון ועד לאחרונה עמדה בראש מכון 'שחרית'. בנוסף, חלק ניכר מהזמן היא עסקה בהשמעת קולה של הציונות המזרחית-מסורתית בציבוריות הישראלית והייתה ממייסדי תנועת "תור הזהב" המסורתית. בעלת תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית ותואר שלישי במגדר מאוניברסיטת בר אילן. את הדוקטורט שלה כתבה על גידול ילדים במשפחה להט"בית, כשבין היתר עסקה במשמעות המילה אמא אצל בנות זוג לסביות. בעקבותיה הכניסה האקדמיה ללשון העברית את המושג "הורה שלוב".

בפוסטים בפייסבוק היא מרבה להתייחס לאירועים על סדר היום, כך שרובם עסקו לאחרונה בקידום הרפורמה המשפטית. "אני מודאגת מאוד מהרפורמה המשפטית. היא מוגזמת ביותר", כתבה סמבירא, "היא לגמרי יכולה לקחת אותנו למקומות מסוכנים שבהם זכויות אדם בישראל יישחקו. עם זאת אני מבינה שצריכים להיעשות שינויים במערכת ואין ברירה אלא לקדם אותם", אמרה מנגד.
בפוסט אחר תחת הכותרת "אנחנו התקועים באמצע", כתבה כי "אנחנו לא שמרנים וגם לא פרוגרסיביים, אנחנו לא מפחדים מהקרן החדשה וגם לא מקהלת, "אין לנו מכוני חשיבה כי אנחנו יותר פרגמטיים ופחות אידיאולוגיים (וגאים בזה). אנחנו לא מייבאים לכאן רעיונות אמריקאים שלא מתאימים לנו כי פה זה לא אירופה וגם לא אמריקה. אנחנו מוטרדים מהשחיקה של הדמוקרטיה, גם מימין וגם משמאל. אנחנו מוטרדים גם כשהיהדות הופכת לפולקלור לצד כריסמס והאלווין. אנחנו מוטרדים מכפייה דתית וגם מכפייה חילונית ועיוורון ליברלי. אנחנו לא אוהבים את שכרון הכוח של הממשלה הזאת בשבועות האחרונים וגם לא את אלה שחושבים שהמדינה שלהם וגנבו להם את המדינה, ורק הם ה"נכונים" ואם לא הם אז אף אחד".
באותו פוסט כתבה: "אנחנו מברכים על הנס שהוא העם היהודי, אנחנו רוצים שהילדים שלנו ייכנסו לבית כנסת וירגישו בבית, שהם יתמצאו בסידור, יבקרו במקומות הקדושים ואם ירצו, ישתטחו על קברי צדיקים ויכירו את ההיסטוריה המפוארת של העם היהודי". מנגד היא התייחסה לקהילה הגאה: "אנחנו רוצים שהילדות והילדים יגדלו בחברה שיש בה יותר אפשרויות מאשר 1 או 0 ויוכלו לגדל כאן את הילדים שלהם בכל משפחה שיבחרו ועם יותר אפשרויות מאשר כן ולא, שחור ולבן. לחזור בתשובה, לחזור בשאלה, להיות מסורתיים, להתחתן, לקבל צווי הורות או משכנתא, בלי לפגוע במשפחות אחרות, בלי הורה 1 והורה 2 וכן עם אמא ואמא או אבא ואבא (מבלבל אבל קל מאוד טכנולוגית), בלי בושה ובלי (יותר מדי) גאווה".
לפי הפוסט נראה כי ד"ר סמבירא תומכת בין היתר במדינה פלסטינית. "אנחנו בעד שתי מדינות (עוד יש אופציה כזאת?) כשיש עם מי לדבר וכנראה שזה לא מספיק על סדר היום שלנו. אולי במקום מזרח תיכון חדש, אנחנו צריכים שגם האסלאם וגם היהדות יהיו כאן קצת יותר דומים למרוקו".
סמבירא גם יצאה נגד מינויים של נתניהו ואריה דרעי בממשלה. "אנחנו לא רוצים ראש ממשלה חשוד בפלילים או שרים עם הרשעות, אבל גם לא רוצים שלטון של קבוצה אחת שיודעת מה טוב לכולם ורק היא הדמוקרטיה והיא הממלכתיות וכל דבר הוא אספסוף".
בסרטון של עמותת 'דרכים' אליו התראיינה סמבירא, היא סיפרה כי היא לא בעד גיוס החרדים לצבא. "זה גם בסדר גמור שהצבא ימצא פתרונות עבור חיילים חרדים וחרד"לים ודתיים שהשירות עם נשים לא מתאים להם, מצד אחד החילונים כועסים על ה'הדתה', מצד שני השלטים שאני רואה באיילון מדי שבוע הולכים ונהיים יותר מביכים בשבילי כפמיניסטית וכאישה. יש הקצנה משני הצדדים, כפיה חילונית וכפייה דתית ואז אנשים כמוני הם כפויים משני הכיוונים".
השרה דיסטל אטבריאן הגיבה הבוקר בכניסה לישיבת הממשלה למינוי: "אני מכירה אותה כבר 6 שנים. ד"ר סמבירא היא באמת אחת הנשים שפעלו ופועלות עבור הציבור המזרחי בישראל. מכיוון שמשרד ההסברה יעסוק לא מעט באיחוד וקירוב לבבות, אני חושבת שאין מתאימה ממנה לייצג את העולם שאני באה ממנה".
במכון 'שחרית' ברכו גם כן: "במהלך עבודתה במכון שחרית, פעלה גלי להפצת רעיונות של חיבורים כלל ישראליים, ובניית עתיד של טוב משותף לכלל אזרחי המדינה. גלי הקימה את תכנית 120 – עתודה פוליטית רב תרבותית לשותפות חברתית חדשה. התכנית חיברה בין כל הקשת הזהותית של ישראל, וטיפחה אתוס ברוח המתונה והמפייסת של סבתא טוני, סבתה של גלי, דמות שהפכה לסמל בעשייתה המאחדת. אנו מאחלים לגלי שתביא עמה לתפקידה החדש את רוח האחווה והחיבור של סבתא טוני, רוח שממשלת ישראל ומדינת ישראל כל כך זקוקים לה".