מקור בכיר המקורב לממשלת סוריה גילה כי נשיא איראן איברהים ראיסי יבקר בדמשק ברביעי הקרוב. יהיה זה הביקור הראשון של נשיא איראני בדמשק מאז פרוץ המשבר בסוריה ב-2011. המקור קשר בין ביקורו של ראיסי להתפתחויות האזוריות וההתקרבות האיראנית-סעודית. הוא ציין כי חידוש היחסים בין ערב הסעודית לאיראן והתרחשות פריצת דרך בכל הקשור לסיום הבידוד הערבי שנכפה על סוריה והצטרפותה מחדש לליגה הערבית סללו את הדרך לביקורו של הנשיא האיראני.
העיתון הסורי "אל-וטן" המקורב לממשלה מסר כי ביקורו של ראיסי יימשך יומיים ויכלול חתימה על מספר הסכמים, בעיקר בתחום שיתוף הפעולה הכלכלי. איראן ורוסיה העניקו סיוע צבאי ותמיכה כלכלית לאסד שאפשרו לו להתגבר על האופוזיציה ועל ארגון דאע"ש ולהחזיר לעצמו את השליטה ברוב ארצו. איראן גם סיפקה בעבר קווי אשראי לדמשק וייבאה מחצבים ממכרות סוריים, כדי לסייע לכלכלתה.
החודש חשפו מקורות אזוריים כי איראן הביאה בחשאי נשק וציוד צבאי לסוריה במסווה של מאמצי סיוע בעקבות רעידות האדמה ההרסניות שפקדו את סוריה וטורקיה בפברואר האחרון וזאת בהמשך למעורבות הצבאית האיראנית הישירה בסוריה. לארונה נודע גם כי איראן מתווכת גם בין בשאר אל-אסד לנשיא טורקיה ארדואן, בניסיון להוביל לנרמול היחסים בין הצדדים. מחשש להתרחבות המלחמה בסוריה לשטחו, גייס ארדואן לטובתו את לוחמי צבא סוריה החופשית שנלחמו למיטוט שלטונו של אסד. נשיא טורקיה הקים למעשה רצועת ביטחון לאורך יותר מ-880 הקילומטרים של הגבול בין טורקיה לסוריה באמצעות הקמת כפרים ומעוזים טורקיים בשטחה של סוריה, למורת רוחו של אסד.

איראן חוגגת לא רק את חידוש יחסיה עם סעודיה אלא גם את הידוק הברית הצבאית עם רוסיה. הסיוע הצבאי שהיא מעניקה לפוטין בדמות מלט"ים איראנים, בהם האחרון עושה שימוש במלחמה באוקראינה, חיזקה את הקשרים בין מוסקבה לטהראן.
בשבוע שעבר התקיימה פגישה מרובעת במוסקבה בהשתתפות שר ההגנה הטורקי חולוסי אקר עם נציגים של רוסיה, סוריה ואיראן. הבכירים דנו בצעדים קונקרטיים שניתן לנקוט כדי לנרמל את היחסים בין אנקרה לדמשק. הפגישה עסקה גם בדרכים להגברת המאמצים להחזרת פליטים סורים לאדמותיהם ובדרכים להילחם בכל ארגוני הטרור והקבוצות הקיצוניות על אדמת סוריה. על פי ההצהרה שפורסמה בסיום הפיסגה, היא התקיימה "באווירה חיובית" והדגישה את כיבוד שלמותה הטריטוריאלית של סוריה.