בית משפט השלום בירושלים הרשיע הבוקר (ג') את לוחמת מג"ב אוריאן בן כליפא אשר בנובמבר 2021 נקלעה לעימות עם פלסטינית בעיר העתיקה בירושלים. תיעוד של התקרית בה נראית כליפא משתמשת בכוח מופרז כלפי הצעירה ערבייה חלא סלים. בעקבות התקרית נפתחה נגד כליפא חקירה. הלוחמת אמנם הייתה הראשונה שהגישה תלונה למשטרה בעקבות העימות עם סלים, אלא שבמשטרה סגרו את התלונה והמשיכו לטפל בתלונתה של סלים. הלוחמת הוצאה לחופשה מתפקידה במשמר הגבול וכתב אישום שהוגש נגדה ייחס לה שורת עבירות בין היתר תקיפה הגורמת חבלה ממשית ושיבוש הליכי משפט, בדגש על מה שמוגדר כדיווח כוזב של בן כליפא על מה שאירע באותו יום.
בהרשעתה כתבה השופטת ג'ויה סקפה שפירא כי "הנאשמת הואשמה בכך שדחפה אזרחית שביקשה לעבור במקום שאותו חסמה הנאשמת, על פי פקודה שקיבלה, הסירה את כיסוי הראש שעטתה המתלוננת, משכה בשערותיה, הכתה אותה בראשה והפילה אותה לארץ. בהמשך, הובילה את המתלוננת אל נקודת המשטרה כשהיא אוחזת בשערה ובצווארה של המתלוננת, וכשהגיעו לנקודת המשטרה צעקה על המתלוננת, חנקה אותה בצווארה וטלטלה בחוזקה את גופה, ולאחר מספר דקות שבה וחנקה אותה וטלטלה שוב את גופה".

בהמשך כתבה השופטת כי "הוכח מעבר לספק סביר שהמתלוננת ואחיה הגיעו למקום החסימה וביקשו לעבור, וכי גם לאחר שהנאשמת אמרה להם שהדבר אינו אפשרי, המתלוננת הודיעה כי לא אכפת לה והיא רוצה לעבור, אך לא נקטה כל פעולה פיזית כדי לעבור. עוד נקבע, כי הנאשמת מיהרה לעשות שימוש בכוח, הגם שבאותו שלב לא קמה לה סמכות לעשות כן, ודחפה את המתלוננת מספר פעמים בגופה. בית המשפט דחה את הטענה כי המתלוננת הייתה הראשונה לתקוף את הנאשמת. בית המשפט קבע עוד, כי לאחר שהנאשמת דחפה את המתלוננת מספר פעמים תוך שימוש בכוח שלא כדין, אמה ואחיה של המתלוננת ניסו להתערב, ולא מן הנמנע כי גם המתלוננת עצמה דחפה אף היא את הנאשמת".
מסנגורה של הנאשמת, עו"ד אייל בסרגליק, נמסר: "תם אך לא נשלם. אוריאן זוכתה משיבוש הליכי משפט וזוכתה מתקיפה חבלנית והורשעה בתקיפה סתם שלא יוחסה לה בכתב האישום. נבחן את הכרעת הדין לצורך הגשת ערעור לאחר שינתן פסק דין. אין כל ספק כי הבסיס הראייתי זועק לזיכוי וכך נפעל".
בן כליפא הפכה לאחד מסמלי מהומות שומר החומות כאשר תיעוד שלה עוצרת בידיה צעיר ערבי בעיר העתיקה הופץ ברשתות והיא נחשבה לאחד מגיבורי האכיפה בירושלים בזמן שהארץ בערה. בני משפחתה של אוריאן טוענים כי ההליך המשפטי שנפתח נגדה אינו ענייני אלא החל כדי לרצות את משפחתה של המתלוננת, המוכרת ברחוב הערבי. לטענתם, חלא סלים היא בתו של עבד אל-חכים סלים, מוכתר העדה הצוענית בירושלים ואישיות מוכרת ואהודה בעיר ופגיעה בו עלולה ליצור אווירה מתוחה בירושלים ולכן העדיפו במערכת להתנהל באופן כזה כדי לרצותו.
פעילי הר הבית טענו בעבר כי בן כליפא ידועה כשוטרת כוחנית וכמי שלא מהססת לפעול בכוח אלא שלדבריהם "מעולם לא נפתחה נגדה חקירה, גם כאשר התלוננו וניסינו להציף את הנושא. אבל כאן המתלוננת היא ממשפחה מוכרת אז מנסים לכבות שריפות", אמרו פעילי ימין שהכירו ונתקלו באוריאן.
חקירותיה וההליך המשפטי שהתנהל נגדה לווה בהפגנות מחוץ למשרדי מח"ש בירושלים. פעיל הליכוד הוותיק רן כרמי-בוזגלו ראה באוריאן "פרשת אלאור אזריה 2", גייס עשרות תומכים שליוו אותה בכל פעם בכניסתה וביציאתה מחקירות המשטרה. כרמי-בוזגלו טען לא פעם כי מאז מבצע שומר החומות ובשל התנהלותה הלא מתפשרת של אוריאן בשטח – היא נפלה קרבן לקמפיין של ארגוני שמאל ופלסטינים שמכפישים אותה.

בסופו של דבר ציינה השופטת בהרשעה כי "בית המשפט ציין כי הנאשמת היא צעירה בעלת שאיפות נורמטיביות, שהקדישה חלק ניכר מחייה הבוגרים לשירות המדינה ואזרחיה, ואשר כשלה וסטתה מן השורה במהלך פעילות מבצעית בתנאים לא פשוטים ובגזרה נפיצה. נתונים אלה אמנם אינם פוטרים אותה מאשמה, אך הם יישקלו ויבואו לידי ביטוי במסגרת פרשת העונש".