שר הרווחה והביטחון החברתי יעקב מרגי ומ"מ מנכ"ל המשרד, ינון אהרוני, הציגו הבוקר (ג') בפני חברי ועדת הכספים את עיקרי תקציב משרד הרווחה לשנה וחצי הקרובים. "אנחנו מגדילים באופן משמעותי את התקציבים החברתיים כפי שהתחייבנו", אמר השר מרגי והבהיר כי "התקציב משקף סדר עדיפויות חברתי מובהק ששם במרכזו משפחות, ילדים וצעירים במצוקה, אנשים עם מוגבלות, אזרחים ותיקים וטיפול בתופעות קצה".
"אין סעיף אחד שיקוצץ, כל הסעיפים יגדלו", אמר שר הרווחה נחרצות והתחייב שהמיזם לביטחון תזונתי ימשיך לפעול ולא יפגע תקציבית: "זו צפירת הרגעה. אני מחויב לזה ורואה במיזם חשיבות עליונה. המיזם מסייע לעשרות אלפי משפחות קשות יום שנמצאות באי ביטחון תזונתי חמור".
בתקציב ל-24-23 יגדל תקציב מינהל מוגבלויות בשיעור הגבוה ביותר, זאת בעקבות חוק שירותי רווחה לאנשים עם מוגבלות שאושר תחת הממשלה הקודמת, וזכור בשל התמיכה הרחבה לה הוא זכה בקרב האופוזיציה והקואליציה גם יחד. במסגרת החוק, אלפי דיירים יעברו ממעונות ומהוסטלים למגורים עצמאיים בדירות בקהילה, כאשר הם מלווים בתוכניות תומכות ויהיו זכאים לסל תקציב אישי. התקציב הכולל צפוי לגדול ב-125 מיליון שקלים נוספים בשנת 23 וב-476 מיליון שקלים בשנת 2024.
הטיפול בילדים ומשפחות בסיכון, בין היתר על רקע של אלימות במשפחה, יזכה לתוספת תקציבית של 110 מיליון שקלים בשנה זו ו-170 מיליון שקלים נוספים בשנת התקציב הבאה. הרחבת המענים הציבוריים לצעירים בסיכון, עבריינים מין, מכורים ודרי רחוב, צפוי לגדול ב-31 מיליון שקלים השנה וב-34 מיליון שקלים נוספים בשנת 24. גם השירותים בקהילה לאזרחים הוותיקים יזכו לתוספת תקציבית של 120 מיליון שקל בתקציב הדו שנתי הנוכחי.
סעיף נוסף בתקציב הנוכחי של משרד הרווחה והביטחון החברתי נוגע לתפקודם של עובדי הרווחה, במסגרתו יוקצה תקציב לטיפול במחסור החמור הקיים בכוח האדם, ממדריכים ומטפלים בתחומים שונים ועד הוספת 250 תקנים לעובדים סוציאליים ברשויות המקומיות. תקציב נוסף ישמש לתמרוץ ושימור כוח אדם בתפקידים אלו.
מ"מ מנכ"ל משרד הרווחה והביטחון החברתי ינון אהרוני: "מדובר בתוספת משמעותית מאוד למשרד שתאפשר לנו לחזק שירותים חיוניים לאוכלוסייה שזקוקה להם ובראשם שירותים לאוכלוסייה הוותיקה, לאנשים עם מוגבלות ולמשפחות וילדים בסיכון, זאת לצד גיבוש של שירותים מתקדמים חדשים שיצעידו את מערכות הרווחה קדימה".
יש לציין כי הדברים נאמרו לאחר שהתקציב אושר בממשלה ובקריאה ראשונה במליאת הכנסת, אך לפני ההצבעות הבאות במליאה והדיונים הרבים הצפויים בוועדות עד אישורו הסופי.