אסיר המרצה עונש מאסר בכלא מעשיהו נענש על פרובוקציה שחולל בטקס יום הזיכרון בכלא בשבוע שעבר. כעת הוא תובע את שירות בתי הסוהר על העונש שקיבל.
עדאל מחאג'נה, המרצה עונש מאסר על עבירה של הריגה, הגיע לטקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בשבוע שעבר, טקס אשר איננו חובה ואסירים יכולים להישאר בתאיהם בזמן שהוא מתקיים. במהלך הטקס המתין מחאג'נה לצפירה אז ניסה להפריע לטקס, הרעיש והחל להסתובב במקום. גם במהלך שירת התקווה התיישב מחאג'נה במקומו במופגן כדי להביע את חוסר ההזדהות שלו עם ההמנון והדברים שהוא מייצג.
בעקבות התנהגותו נשפט על ידי המפקדים בכלא ונענש בשבוע בתאי ההפרדות המבודדים מיתר האסירים, נשללו חופשותיו הקבועות וכן הופסק עבורו מסלול השיקום בו הוא לוקח חלק בשנים האחרונות. עורכי דינו טענו כי נמנע ממנו לחזור לאגף השיקום וכי הוא הועבר למתקן כליאה אחר, והאסיר עצמו אף טען כי בשב"ס מנעו ממנו לקחת את ציודו האישי מהתא הקודם בו הוא היה.
נציין כי מחאג'נה נשפט לעונש של 20 שנות מאסר, מתוכן ריצה כבר כ-13 מהן, והוא מצוי כאמור בהליך שיקומי המאפשר לו תנאים נוחים יותר בבית הסוהר.
עורכי דינו של מחאג'נה, רומח שביט ושלומי מלכה, הגישו עתירה נגד שב"ס לבית המשפט המחוזי בלוד במסגרתה הם דורשים להשיב את מחאג'נה באופן מיידי למסלול השיקום ולהחזיר לו את תנאיו הקודמים, כמו סבב הביקורים וכד'. בניגוד לטענת השב"ס, עורכי הדין טוענים כי האסיר הפלילי חוייב להשתתף בטקס ולעמוד בצפירה ובשירת התקווה, דבר הנוגד את זהותו והאידאולוגיה שלו, כך לדבריהם. שביט טען בעתירה כי מדובר ב"תגובה חסרת פרופורציות מצד שב"ס", שלדבריו היא מהווה "טירוף מוחלט ובריונות לשמה".
משירות בתי הסוהר נמסר כי "שב"ס לא מחייב אסירים לקחת חלק באירועים חינוכיים והבחירה נתונה בידיהם. במקרה הנ"ל האסיר היה מודע שאינו מחוייב להגיע לטקס יום הזיכרון, ומשבחר להגיע ולפעול באופן הפגנתי נגד סמלי מדינת ישראל וערכיה – נענש. חשוב לציין כי האסיר נמצא בהליך טיפול מתקדם ומשום כך היה מצופה ממנו להתנהג בצורה שתכבד את הסביבה והאירוע".