הסניגורית הציבורית הארצית פנתה אל המשנה ליועצת המשפטית לממשלה (פלילי), בדרישה להפסיק כל שימוש ברוגלות ע"י משטרת ישראל עד לאחר ששימוש כזה יוסדר בחקירה ויוטלו הגבלות על השימוש גם לאחר הסדרה.
הפנייה באה על רקע מסקנותיו של דו"ח הצוות לבדיקת האזנות סתר לתקשורת בין מחשבים. הצוות הוקם בעקבות הפרסומים על השימוש של משטרת ישראל במערכת הריגול "פגסוס" ללא צו שיפוטי ותוך איסוף מידע החורג מגבולותיו של חוק האזנת סתר, וכן בעקבות דיווחים מאוחרים לפיהם התברר כי היקף השימוש ברוגלות היה נרחב מכפי שנגלה בפני צוות הבדיקה.
במסגרת הפנייה, הוצגה עמדת הסניגוריה הציבורית לפיה החוק אינו מאפשר עריכת חיפוש (גלוי או סמוי) ואיסוף מידע שנאגר בחומר מחשב, אלא רק האזנה לתקשורת שבין מחשבים – ועל כן, משטרת ישראל לא מוסמכת לעשות שימוש ברוגלות כאמצעי חקירה כלפי אזרחים. לגישת הסניגוריה, השימוש ברוגלות מחייב עיגון בחקיקה ראשית של שתי סמכויות: הסמכות להתקין במחשב תוכנה ללא הסכמת או ידיעת בעל המחשב, והסמכות לאסוף מידע מסוים מהמכשיר עצמו לאחר שהגיע למכשיר. לאור זאת קראה הסניגורית הציבורית הארצית להפסקת השימוש ברוגלות עד להסדרה חוקית.

במכתב פורטו גם ההגבלות שראוי להטיל על השימוש ברוגלות, לגישת הסניגוריה הציבורית, הן במסגרת הסדרה חקיקתית בעתיד והן במסגרת השימוש שנעשה בהן בתקופת הביניים לנוכח עמדת הייעוץ המשפטי. בכלל זאת, קראה הסניגורית הציבורית הארצית להקים גוף ביקורת עצמאי שיפקח על הפעלת הרוגלות, שיהיה בעל סמכות לתת סעדים במקרים של הפרות; להגביל את השימוש ברוגלות לתקשורת בין שני אנשים בשר ודם; להפסקה מלאה ומוחלטת של יכולות איסוף מידע החורג מגבולות החוק (כגון רשימת היישומונים שבמכשיר הסלולרי); להסדיר את אופן הפנייה לבתי המשפט בבקשה להוצאת צווי האזנת סתר; ולתעד כל הפעלת הרוגלה במהלך החקירה וליידע את צוותי ההגנה בדבר השימוש שנעשה בעניינו של הנאשם.
במקביל, הועברה למשנה ליועצת המשפטית לממשלה פנייה נוספת בדרישה ליידע את כלל החשודים והנאשמים אשר בחקירותיהם בוצע שימוש ברוגלה על כך. הדרישה כוללת יידוע כזה גם אם מדובר בנאשמים שמשפטם הסתיים.