ברשות הכבאות והצלה מזהירים גם השנה, כמו בכל השנים האחרונות, מפני הדלקת מדורות בל"ג בעומר שעלולות להביא לשריפות בשל חשש מ"תנאים קיצוניים". בשנים האחרונות, אזהרות מעיין אלו מתפרסמות באופן מסורתי בימים שלפני החג הכולל הדלקת מדורות על פי המנהג, ומגיעות בדרך כלל על רקע תנאי מזג אוויר שהופכים את הדלקת המדורות למסוכנות.
בצו של כבאות והצלה לישראל שהופץ בכלל כלי התקשורת, נכתב כי הדלקת מדורות באזורים שלא מיועדים לכך אסורה בשל "בשל תנאים קיצוניים המעלים את הסבירות להתרחשות דליקות". נציב כבאות והצלה אייל כספי נימק את המהלך ואמר כי מטרת הצו היא "לצמצם פגיעה בחיי אדם ורכוש מתוך הבנת כובד האחריות המבצעית והסכנות הכרוכות בהדלקת אש בשטחים פתוחים ובמרחב האורבני. מדובר בצו מדוד וקצוב בזמן המשקלל את רצון הציבור לחגוג ולקיים את מסורת החג, לצד שמירה על שלום הציבור, הטבע והסביבה. אני קורא לציבור לגלות אחריות ולחגוג תוך הקפדה על כללי הבטיחות והנחיות הצו".
הצו מורה על איסור הדלקת מדורות, לרבות הבערת אש בשטחים פתוחים בהתאם לתקנות, והוא חל בכל שעות היממה ברחבי ישראל, למעט באזורים שהוכשרו לכך על ידי הרשות המקומית. אזורים אלו נועדו למטרות הדלקת מדורות והבערת אש בשטח פתוח, בתיאום עם הרשות הארצית לכבאות והצלה. בנוסף, גודל בסיס מדורה, שאינה מצויה בתוך גומה כמשמעותה בתקנות, לא יעלה על 3 מטרים וגובה מערום חומרי הבעירה המשמשים למדורה לא יעלה על 1.5 מטרים מגובה הקרקע.
אבל בדיקה מהירה של תחזית מזג האוויר ליום שני בערב, ליל ל"ג בעומר, מעלה תהיה. באותו ערב צפוי מזג אוויר קריר ואף אפשרות שגשם ירד בחלקים נרחבים בארץ, דבר שבהחלט לא נראה כ"תנאים קיצוניים המעלים את הסבירות להתרחשות דליקות".
ברשות הכבאות וההצלה מסבירים בתגובה ל'מקור ראשון' כי אין הכוונה במכתב לתנאי מזג אוויר אלא "צבר של אלפי מדורות ברחבי הארץ שעלולות להתלקח לשריפה אלה בהחלט תנאים קיצוניים, לא דבר שיכולים להתמודד עימו שלושת אלפים כבאים ומתנדבים, שלא באמת יכולים להתמודד עם כמות גדולה כל כך של אירועים בפריסה ארצית". עוד הסבירו כי "החלטת הנציב התקבלה בתום הערכת מצב סדורה שנעשתה בשיתוף גורמי המקצוע לבחינת מענה מבצעי הולם לעשרות אלפי שריפות הדולקות בו זמנית ברחבי הארץ מחשש להתפשטות שריפות גדולות, ופגיעה בחיי אדם".