שבועות ספורים עברו מאז פרץ טרנד הרול אפס לחיינו ולחיי ילדי ישראל, והיום (ד') החליט משרד הבריאות לפתוח חזית נגד הממתק ולספר על הרכיבים המזיקים שהוא מכיל והסכנות הטמונות באכילה מוגזמת שלו.
למי שלא מכיר, מדובר בממתק גומי, שהפך לוויראלי בשל העובדה שבמגע עם קור הוא מתקשה מיד. אושיות רשת מיהרו להעלות סרטונים לרשתות החברתיות בהם הם מכינים ואוכלים את הממתק שעוטף גלידה. הביקוש לרול אפס התגבר ככל שעבר הזמן והמחירים שברו שיאים ככל שההיצע ירד עד לרמה של 40 שקלים ליחידה אחת.
משרד הבריאות הבהיר בהודעה שפורסמה היום, שעם כל הכבוד לאתגרי טיקטוק, הממתק עדיין מכיל כמויות גבוהות של סוכר בצורות שונות: גלוקוז, סירופ תירס וסירופ תירס מיובש. צריכת סוכר נמצאה קשורה לעלייה במשקל, וכן מיוחסות לה מגוון תחלואות נלוות כגון מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סוכרת מסוג 2, כבד שומני, סרטן, עששת ועוד. במשרד הבריאות הוסיפו וציינו כי כל הסוכרים עלולים להחמיר תסמינים של הפרעות קשב וריכוז חמורות ולהשפיע על דפוס התזונה ובחירת מזונות.
עקב כך, כבר ב-2015 ההמלצות התזונתיות לציבור מטעם גופים ממשלתיים וארגוני בריאות רבים כללו הפחתה משמעותית של צריכת סוכר. בנוסף הממתק מכיל שמן דקלים ושומן שעבר הידרוגנציה שמכילים בעצמם רמות גבוהות של שומנים רוויים, המעלים את הכולסטרול הרע ואת הסיכון למחלות לב וכלי הדם. זאת בנוסף לבירוא היערות לצורך הפקת השמן – השפעה שלילית עצומה על הסביבה.
כמובן שברול אפס יש גם חומרי טעם וריח טבעיים ומלאכותיים המקנים פרופיל טעמים לא טבעי ושעשוי להשפיע על דפוס אכילה, בחירת מזונות ותחושות רעב ושובע. במשרד הבריאות סיכמו באמירה כי "גם אם זה מצטלם טוב, מעורר באזז ושיח ברשת – לא אומר שזה בריא לכם ולילדים שלכם".