בתום מהלך משפטי שאחריו עקבנו ב'מקור ראשון' המנהל האזרחי הרס היום (א') את בית הספר שנבנה ללא היתר בשטח C, ההריסה בוצעה במסגרת פסיקת בית המשפט וחוות הדעת שמציינת כי מדובר במבנה שאינו בטיחותי כלל.
במסגרת הליכי האכיפה כלפי הבנייה הבלתי חוקית – הוצא ביום 19 באפריל 2017 צו הפסקת עבודה לבעל המבנה, בהמשך, ולאחר שמיעת טענותיו בוועדה המוסמכת, הוצא צו סופי להריסת הבינוי. למרות ההחלטה ומתן הצווים, נמשך השימוש בבית הספר והוא אף הורחב. היום תמה הסאגה ובמסגרת פסיקת בית המשפט, בוצעה האכיפה על ידי גורמי האכיפה במנהל האזרחי.
בחודש מארס האחרון דיווחנו כי שופט בית המשפט המחוזי בירושלים אלי אברבאנל הורה למנוע כל גישה, כניסה או שימוש במבנה בית ספר פלסטיני לא חוקי שהוקם בתחום שמורת טבע הרודיון במזרח גוש עציון ולהרסו בתוך 60 יום, וזאת בשל היותו "מבנה מסוכן מאוד ועלול לקרוס בכל רגע נתון". כאמור, כבר בשנת 2017 הוצא צו הריסה למבנה, אך לאחר שהפניות לא נענו הוגשה עתירה לבג"ץ. במקביל, פנו הפלסטינים והגישו בקשות להיתר לוועדת תכנון ובניה במנהל האזרחי נגד הריסת המבנה, מה שלמעשה הקפיא את הליכי האכיפה והביא למחיקת העתירה בעוד העבודות בשטח ממשיכות בניגוד לחוק.
בחוות דעת הנדסית מקצועית של המדינה שניתנה בתחילת 2018 נטען כי המבנה מסוכן ביותר ואינו ראוי לשימוש, ולפיכך עלול לקרוס בכל רגע נתון. על בסיס חוות דעת זו נדחתה בקשת ההיתר וכן עתירת הפלסטינים נגד הריסה, אולם רשויות האכיפה נמנעו מביצוע צעדי אכיפה, עד לפסק הדין שניתן במארס. בתום מאבק של תנועת רגבים אשר אליו הצטרף ראש מועצת גוש עציון שלמה נאמן – המבנה פונה.
בתנועת רגבים הגיבו להריסה: "בעקבות פסק הדין בעתירה שלנו נגד בית ספר לא חוקי פלסטיני שנבנה בשמורת הטבע ואתר המורשת הרודיון, הבוקר, כעבור 63 יום ולמרות ניסיונות הפלסטינים בסיוע האו"ם לעכב את הביצוע, הרסו כוחות המנהל האזרחי את המקום. מבנה זה הוא רק אחד מתוך למעלה מ-100 מבני בתי ספר בלתי חוקיים שנבנו ברחבי יו"ש כשיטת השתלטות פלסטינית על השטחים הפתוחים. אכיפה זו היא צעד ראשון להשבת החוק והסדר לאזור ולגמרי לא האחרון: כעת נדרש לשקם את האתר ולטפל במאות מקרים דומים של פלישות בלתי חוקיות בשטח C ובשמורת טבע במרחב זה ובכלל".
על פי דו"ח שהוציא בתנועת רגבים לפני כחודשיים, בכלל יהודה ושומרון ישנם 58 בתי ספר פלסטיניים בשטח C שקיימים לגביהם הליכים משפטיים המייעדים אותם להריסה. באו"ם זעמו על כך וטענו שישראל פועלת לפגיעה עקבית בפלסטינים, על אף שמבנים אלה הינם מסוכנים לשימוש.