אחרי שנים של פיתוח, ולאחר שעברה שורה של ניסויים והליכים להפיכתה למערכת מבצעית, רפאל מעמידה בימים אלו לתצוגה בתערוכה בסינגפור את מערכת ההגנה לספינות קרב באמצעות לייזר – מגן אור. התערוכה הימית שמתקיימת בימים אלו בסינגפור מציגה פיתוחים חדשים בתחום הלוחמה הימית ורפאל חושפת לעולם לראשונה את מערכת הלייזר מגן אור (Naval IRON BEAM) בגרסתה הימית, שנועדה להגן על ספינות ממגוון איומים ולפעול בשילוב עם מערכת ההגנה האוויריות C-Dome – כיפת ברזל בגרסה הימית.
טכנולוגיית הלייזר אמורה בעתיד להפוך למגן המרכזי של ישראל נגד ירי טילים וחדירת כלי טייס מכל הסוגים. בנוסף, השימוש באנרגיה מקוונת (לייזר) מספקת יכולת ההגנה קריטית הרלוונטית במיוחד בזירה הימית. במקביל, רפאל חושפת בתערוכה דרך שימוש מודולרית חדשה במערכת כיפת ברזל הימית. המערכת תאפשר התקנה על פי צורך מבצעי, מבלי לבצע תהליכי אינטגרציה מורכבים, במגוון רחב של ספינות שלהן אין יכולת הגנה מובנית מפני טילים ואיומים אוויריים אחרים, ברמת גמישות וניידות גבוהה בשדה הקרב הימי.

עולם ההגנה האווירית הולך ומשתדרג וישראל היא מהמובילות בעולם. בשנת 1991 קיבלה ישראל את מערכת היירוט הראשונה שלה מהאמריקאים – מערכת ה"פטריוט". המערכת סייעה לישראל להתמודד עם טילי הסקאד שנורו מעירק במסגרת מלחמת המפרץ הראשונה. בהמשך ישראל קיבלה אור ירוק מהאמריקאים לשנות ולשלב במערכת הפטריוט טכנולוגיות ישראליות. היום מדובר במערכת הגנה שהיא חלק בלתי נפרד ממערכות ההגנה האווירית של ישראל. בהמשך נכנסו לשימוש מבצעי גם מערכות כיפת ברזל, החץ ושרביט הקסמים.
שיפור משמעותי התרחש כאשר כל המערכות הללו סונכרנו יחדיו למכ"ם אחד ובכך הצליחה ישראל להעמיד את מערך ההגנה האווירית היעיל ביותר בעולם. שילוב של המערכות הללו עם מערכות הלייזר החדשות יביא למהפכה במיוחד בהיבט הכלכלי. מערכת שתוכל ליירט איומים לפני הפעלת כיפת ברזל או מיירט אחר יכולה לחסוך סכום גדולים מאוד מתקציבי ההגנה של מדינת ישראל.

מדובר באבן דרך משמעותית בתוכנית הלאומית שמוביל משרד הביטחון לפיתוח מערכת ליירוט איומים תלולי-מסלול בלייזר רב-עוצמה. מערכת מגן אור עברה תהליך מואץ לפיתוח ובקרוב היא תוצב בעוטף עזה.
אחרי פריצת הדרך באמצע 2022, אז הסתיימה העבודה על הטכנולוגיה פורצת הדרך המאפשרת הצבת משדר לייזר עוצמתי בהספק גבוה, שיכול להשמיד רקטות, פצמ"רים וכלי טיס בלתי מאוישים, כעת מוצגת המערכת לראשונה בעולם וצפויה להיות כוכבת התערוכה.