בשבוע שעבר לאחר מותו של העציר המנהלי ששבת רעב החליטו בג'יהאד האסלאמי להגיב בעוצמה וירו 104 רקטות. עוד באותו היום התקיימו שורה של דיונים ביטחוניים בראשות ראש הממשלה נתניהו, שר הביטחון וראשי מערכת הביטחון במטרה להחליט איך להגיב. כבר בדיון הראשון היה ברור שהפעם זה לא יגמר בתקיפת כמה מטרות בודדות ברצועת עזה. העיניים היו נשואות לארגון הטרור חמאס שכן כניסתו למערכה תחייב הערכת מצב אחרת לגמרי, ומשראו שהחמאס לא יורה טילים, ומסתפק רק בטילים נגד מטוסים שלא פוגעים בצורה אפקטיבית, הוחלט להוציא אל הפעול את מבצע הסיכולים הממוקדים ולגבות מחיר כבד מהג'יהאד האסלאמי.
השב"כ ואמ"ן נכנסו לתמונה וסימנו את בכירי ארגון הג'יהאד שאותם צריך לחסל. המבצע תוכנן ליום שישי בצהרים או לקראת הערב. המחשבה הייתה שיום קרב עדיף שיתקיים בשבת כיוון שאז תושבי הדרום נמצאים בבתים והמשק מושבת. למרות זאת, בגלל שיקולים מודיעיניים ובמיוחד כי רצו במערכת הביטחון להנחית מכה משולשת ולא סיכול אחד בודד המבצע נדחה.

ובכל זאת, פיקוד הדרום וחיל האוויר נכנסו לנוהל קרב מבצעי ונקודת הרתיחה הלכה והתקרבה. בעזה כבר ראו דיווחים בישראל כי היא נערכת למבצע צבאי אבל לא ייחסו לדיווחים חשיבות. עזה הבינה שישראל לא מתכוונת להגיב, וטעתה. הלילה בשלו כל התנאים לביצוע הפעולה ו-40 מטוסים וכלי טייס נוספים המריאו וחיכו לפקודת התקיפה. אחרי 2 בלילה הגיעה האור הירוק מהדרג המדיני והדרג הצבאי והמבצע יצא לדרך.
הפגיעות הלילה היו מדויקות והביאו לחיסולם של שלושת הפעילים הכי בכירים שנשארו בארגון מאז מבצע עלות השחר. במבצע ההוא חיסל צה"ל שורה של בכירים בארגון ומאז הג'יהאד האסלאמי מנסה לשקם את הפיקוד הבכיר שלו. למרות ניסיונות השיקום, הארגון מוכה ולא ממודר עדי כדי כך שצה"ל מצליח בפרק זמן קצר יחסים להנחית עליו מכה נוספת.

המבצע נועד בעיקר לסרטט קווים אדומים, קווים שהג'יהאד האסלאמי ניסה לטשטש בתגובתו על מות העציר המנהלי בשביתת רעב. ישראל ביקשה להעביר לעזה מסר ברור לפיו לא תתקבל הסלמה בגלל עציר שבחר לשבות רעב יותר מ-80 יום ובתי המשפט אפשרו לו לחזור בו ולקבל טיפול רפואי והוא סירב.
גורם ביטחוני אמר הלילה כי לא ניתן יהיה לחיות לצד ארגון טרור שבוחר פעם אחר פעם לירות טילים על תושבי העוטף והמחיר שנקבע הלילה הוא כזה שיגרום לג'יהאד האסלאמי לחשוב פעמיים בפעם הבאה.
