שופט בית משפט השלום בירושלים, איתן כהן, מסר הבוקר (ה') את גזר הדין של חמשת הנאשמים הנותרים שטרם נגזר דינם בפרשת "חתונת השנאה". בגזר הדין ציין השופט כי מתחם העונש ההולם נע בין 3 חודשי עבודות שירות ל-18 חודשי מאסר בפועל. אולם, בשניים מהמקרים כתב השופט כי הוא סוטה מהמתחם לקולא, וזאת עקב חרטתם, קבלת האחריות מצידם ושיקולי שיקום.
הנאשם דניאל צבי משה פינר נדון לחמישה חודשי עבודות שירות, מאסר על תנאי וקנס כספי בסך 2000 שקלים.
הנאשם יהוידע סוחי נדון לארבעה חודשי עבודות שירות, מאסר על תנאי, קנס כספי בסך 2000 שקלים.
הנאשם שמואל פיין, נדון לארבעה חודשי עבודות שירות, מאסר על תנאי וקנס כספי בסך 2000 שקלים.
הנאשם דב מורל נדון ל-200 שעות לתועלת הציבור, מאסר על תנאי וקנס כספי בסך 2000 שקלים.
הנאשם טל נוה נדון ל-200 שעות לתועלת הציבור, מאסר על תנאי וקנס כספי בסך 2000 שקלים.

כזכור, מדובר בחתונה שהתקיימה בירושלים ב-7 בדצמבר 2015, חודשים ספורים לאחר רצח בני משפחת דוואבשה בכפר דומא, וימים ספורים לאחר מעצרם של מספר חשודים בפרשה. לרחבת הריקודים הובאו אז תמונות של התינוק עלי דוואבשה, של ההורים סעד וריהאם, ושל הכתובת "נקמה", כפי שפורסמו בכלי התקשורת לאחר הרצח בכפר דומא. התמונות הודבקו על קרטונים, וחוברו להם קרשים כך שניתן יהיה להניפם כשלטים. לאחר שזמר החתונה החל לשיר את השיר "זכרני נא", ובהמשך לכך את השיר "הכפירים שואגים לטרף" הונפו ברחבת הריקודים של עזרת הגברים תמונותיהם של בני משפחת דוואבשה, שני רובים אוטומטיים מסוג M-4 ו-M-16, אקדחים וסכינים אמיתיים או מדומים, וכן בקבוקי זכוכית שהוכנסו לפייתם בדים כדי שידמו לבקבוקי תבערה.
תוך כדי הריקודים לצליליהם של שני השירים הנ"ל, חלק מהרוקדים בעזרת הגברים דקרו פעם אחר פעם תמונות של בני משפחת דוואבשה בסכינים. אחדים הציתו וקרעו את התמונות. חלק מאוחזי הנשק דרכוּ את כלי הנשק. לאחר תום השמעת שני השירים האמורים, המעשים פסקו ושמחת החתונה המשיכה באופן שגרתי. תיעוד מאותם ריקודים פורסם על ידי כתב חדשות 10 דאז, רועי שרון, ובעקבות כך נפתחה חקירת משטרה. בעקבות החקירה הועמדו לדין 13 צעירים ומבוגרים שהשתתפו בחתונה.

עו"ד רוני מרטן, סנגורו של שמוליק פיין, מסר בעקבות גזר הדין: "מדובר ביום עצוב, שוב הוכח שחופש הביטוי וזכות המחאה שמורים רק לצד אחד של המפה הפוליטית. אחרי עינוי דין של יותר משבע שנים ניתן היום גזר דין חסר תקדים בחומרתו, במקרים חמורים בהרבה ניתנו עונשים מגוחכים, לדוגמה: ערבי ממזרח ירושלים שהסית וגייס לדאע"ש קיבל עונש מגוחך של כמה שעות התנדבות ללא רישום פלילי. עצוב שרק נערי הגבעות זוכים לטעום מנחת זרועה של המערכת במלא עוצמתה".
עו"ד משה פולסקי מארגון חוננו שייצג בתיק תקף את החלטת בית המשפט ואמר: "אנו נבחן את הכרעת הדין וגזר הדין. בכוונתנו להגיש ערעור. מדובר בהכרעת דין שלא מתכתבת עם נסיבות האירוע. גם גזרי הדין לא מתכתבים עם מעשי הנאשמים ועם חלוף הזמן הרב מעת האירוע. בית המשפט שאמור להיות מנותק מרעשי רקע נגרר אחר האווירה הציבורית. אנו מצרים על המצב שבו המשתייכים למגזר מסוים לא יכולים לצפות שיתקיים הליך משפטי הוגן בעניינם".
עו"ד יצחק בם שייצג שניים מן הנאשמים מסר בתגובה: "דקירת תמונות של התינוק עלי דוואבשה ושריפתן היא וודאי מעשה מזעזע ומעורר שאט נפש במישור המוסרי, אבל בחברה חופשית לא מעמידים לדין פלילי על שריפת תמונות, לא כל מעשה לא מוסרי הוא גם פלילי. לכן, אני סבור שההרשעה בהסתה לאלימות היא מוטעית. משמח אותי, עם זאת, שבית המשפט נתן את מלוא המשקל לדרך שעשו מרשיי מאז ביצוע המעשה, לשינוי בעמדתם ולחרטתם וגזר עונשים מתונים שנותנים ביטוי גם לשיקולי שיקום ולחזרתם למוטב".