למעלה מאלף בוגרות היו אמורות להשתתף היום (ה') בחנוכת המבנה החדש ובחגיגות ה-40 לאולפנת נווה דקלים. במקביל, תושבי היישוב 'שבי דרום' היו אמורים לחנוך מבנה קבע לבית הכנסת על שם הרוגי היישוב כפר דרום, אולם שני האירועים נדחו בשל החשש מירי טילים מעזה, המקום ממנו גורשו לפני 17 שנה.
בהזמנה של תושבי שבי דרום לאירוע נכתב כי הם "נרגשים להזמין לחנוכת בית הכנסת 'זכור לאברהם' על שם קדושי כפר דרום, שזכינו לסיים לבנותו לאחר שמונה עשרה שנות ציפייה", בפינת המודעה צוינה פנייה נרגשת לשבח"ים ששהו ביישוב שפונה בזמן ההתנתקות ."הייתם איתנו בבית הכנסת בזמנים הקשים, בואו לשמוח איתנו". אך בשל המצב הביטחוני ובהתאם להנחיות פיקוד העורף – האירוע נדחה.
אל חנוכת מבנה האולפנה נרשמו 1000 בוגרות ועוד 200 אנשי צוות. זה היה אמור להיות אירוע חגיגי וגדול, הבמות כבר נבנו גם המסכים והתפאורה הועמדו והושקע בערב כסף רב, אך הירי מעזה הביא לביטולו.
"אנחנו נמצאים בקו האש, הייתה לנו התלבטות מאד גדולה אם לדחות ופיקוד העורף הכריע שאנחנו לא יכולים לכנס למעלה מעשרה אנשים", מספרת שמרית קליין, ראש האולפנה. "הסימבוליות שמהבית שלך הקודם יורים על הבית שלך הנוכחי זה דבר מקומם, מכעיס, קשה אבל אנחנו נעשה את האירוע ברוב פאר והדר. האולפנה עברה כברת דרך ארוכה ותמשיך עם הרבה חוסן ועם רוח גדולה, ויכולת להתרומם ממשברים ועיכובים".
הצוות החינוכי של האולפנה מורכב גם ממורים שגרו בגוש קטיף ומתלמידות שהן בנות למשפחות שגורשו, ובכל זאת היא מברכת על המבצע, ומקווה שהם עוד יחזרו לגוש קטיף. "אנחנו מקבלים באהבה את הדחייה כל זמן שמדינת ישראל תדע לעשות את הפעולות הנכונות להחזיר את השקט לתושבי הדרום.
"ולמרות ההתרגשות וההכנות והכסף הרב שהושקע באירוע ולמרות שהבמות היו מוכנות והמסכים והתפאורה עם הספקים והכל היה מוכן, למרות זאת אנחנו מחזקים את הממשלה וצה"ל, בתוכן גם המשפחות של תלמידותינו. אנחנו מקווים שהמבצע הזה יביא לבשורה, ובסוף נחזור לגוש קטיף. 'עוד אבנך ונבנית' הוא מסר מאד חזק, אנחנו נמצאים ביישוב פה ניצן אבל מבחינתו הלב והרצון שלנו זה החזרה לגוש קטיף ולכל חבלי ארץ ישראל".
