בית המשפט המחוזי מרכז בלוד אישר לאסיר שמואל אטיאס, המרצה מאסר עולם אך טוען כי הוא חף מפשע, להתראיין לערוץ כאן 11 והחליט לא לאפשר לשב"ס למנוע את שידור הריאיון. אטיאס, תושב ראשון לציון נשפט למאסר עולם אחרי שהורשע ברצח עוזי לוי שהיה שכן שלו, לפני למעלה מעשור. היוצרת והבמאית לימור פנחסוב ראיינה את המדובב שהופעל בתא המעצר של אטיאס לצורך פרק בסדרה "ספק סביר". המדובב סיפר על שיטות החקירה והאמצעים שמפעילים על עצירים ואסירים בכלא. בהמשך פנחסוב ביקשה לקיים ראיון גם עם האסיר עצמו, אך שב"ס סירב לאפשר לו לשוחח עימה עבור הסדרה.
האסיר הגיש עתירה לבית המשפט באמצעות עורך דינו. בשב"ס טענו כי שידור ראיון עם אסיר המרצה עונש מאסר מהווה "חשש להשפעה על הליכים משפטיים", וכי קיים "מידע מודיעני המצביע על התנהגות שלילית בבית הסוהר". כמו כן אמרו בשב"ס כי מדובר בצעד שעלול לפגוע במשפחתו של הנרצח וכן צעד שעלול לחשוף פרטים חסויים על המתרחש בבית הכלא. בסופו של דבר קבע השופט מיכאל קרשן כי הצעד בו נוקט שב"ס הוא "החלטה בלתי סבירה באופן קיצוני" וקבע כי יש לאפשר לאסיר להתראיין ממאסרו ולשדר את הרעיון עימו בטלוויזיה, אך השופט קבע כי ניתן יהיה לראיין את האסיר וכי נציגי הפרקליטות יוכלו לצפות בחומר לפני לשידור.
הפרק ששודר לפני כשנתיים עם המדובב:
לאחר צפיה בקטע שעתיד להיות משודר חזרו בהם נציגי הפרקליטות מהנימוק של "חשיפת שיטות בכלא", אך המשיכו לאחוז בטענה כי מדובר בדבר שיפגע במשפחת המנוח. היועצת המשפטית של שב"ס, עו"ד רותם כץ-עקיבא, ביקשה שיחתכו מתוך הריאיון תלונות על תנאי מאסרו מאחר ש"נפגעי העבירה לא צריכים לשמוע כמה טוב לו או לא טוב לא במאסר", כך לדבריה.
בסופו של דבר כלל הנימוקים נדחו. השופט אמר כי כל אלה אינם נימוק לפגיעה בחופש הביטוי ואמר כי הוא "לא סבור כי פרסום ביקורת על תנאי הכליאה או על שב"ס עלול לפגוע בביטחון, במשמעת או בניהול בתי הסוהר". באשר לפגיעה ברגשות של משפחת הנרצח – בית המשפט וידא כי האסיר לא דיבר בראיון על המנוח אלא על חקירותיו ותקופתו בכלא. לדברי השופט "עמדת נפגעי העבירה מובנת לחלוטין, ברם, את עמדתם של נפגעי העבירה יש לאזן מול הפגיעה בחופש הביטוי של העותר ואף בזכות הציבור לדעת".