פרקליט המדינה עמית איסמן החליט היום (א') שלא יוגש ערעור על הכרעת הדין של בית המשפט המחוזי בנצרת בעניינו של רומן זדורוב. ההחלטה התקבלה לאחר בחינה מעמיקה ויסודית של הכרעת הדין, ולאחר שורת דיונים שקיים פרקליט המדינה עם המשנה לפרקליט המדינה (עניינים פליליים), מנהלת המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה ואנשיה, צוות התביעה שניהל את התיק, ופרקליטים בכירים נוספים.
בתום הדיונים התגבשה המסקנה שלא ניתן לבסס היתכנות משפטית ממשית להגשת ערעור על הכרעת הדין. זאת, נוכח הכלל המשפטי שלפיו ערכאת הערעור אינה נוהגת להתערב בממצאים עובדתיים שנקבעו בערכאה נמוכה יותר, כמו גם בקביעות הנוגעות למהימנות העדים או בהחלטה להעדיף עדות מומחה מסוים על פני מומחה אחר.
כזכור, זדורוב זכה למשפט חוזר, בסיומו הוא זוכה לפני כחודש בדעת רוב של שני שופטים מול אחת מרצח הנערה תאיר ראדה. ההכרעה ניתנה כמעט שנתיים אחרי שבית המשפט העליון קבע שצריך לקיים משפט חוזר, ויותר מ-16 שנה לאחר הרצח עצמו. בתום הדיון הגיב זדורוב על זיכויו, ואמר כי "האמת ניצחה, אני מאושר. הייתי כלוא בבית, עכשיו אקח את הילדים לטייל". הוא העביר מסר לאמה של תאיר: "אני מחזק את אילנה ראדה. אמרתי לה מההתחלה, אני לא הרגתי את הבת שלך".
ראש הרכב השופטים, השופט אשר קולה, הקריא את הכרעת הדין ואמר כי קיים "חשש מהותי שהודאת זדורוב הייתה הודאת שווא". הוא מתח ביקורת קשה על הפרקליטות: "המאשימה כשלה ולא הוכיחה מעל לכל ספק סביר שהודאתו תואמת לממצאי הזירה. לא מדובר בסדיסט ולא מי שנתון להתקפות זעם בלתי נשלטות".
השופט דני צרפתי, אחד משני השופטים שהחליטו לזכות את זדורוב, הסביר את עמדתו וטען כי "הופעלו עליו (על זדורוב) לחצים כבדים שהוא עומד לפני מאסר עולם". לדבריו, בשל אותם לחצים, "השתכנע הנאשם שעליו למסור הודאה". הוא הוסיף: "למה שהנאשם ירצח ילדה במקום העבודה שלו, וישאיר תיק גדוש בראיות? איך עזב את הזירה מטפטף ואין אף עד שראה אותו? איך לא נותרו עקבות נעליו מבוססות בדם? איך ניתן להגיע למסקנה על סמך כל סימני השאלה? המאשימה כשלה ויש לזכותו".