עיריית תל אביב הודיעה אמש (א') כי היא חוזרת בה מסיכום שהושג בינה לבין ישיבת מעלה אליהו הפועלת בעיר ולא תעמוד במחויבותה להשמיש עבור הישיבה את בית כנסת 'מגורים' ברחוב קליי על אף שבעירייה כבר פינו חלקים מהישיבה. על פי הסיכום שהושג בין הצדדים, העיריה התחייבה כי תפנה את בית הכנסת 'בר כוכבא' אשר היה בשטח הישיבה וחדר נוסף שהיה צמוד לו, ובתמורה לכך – תקבל הישיבה אישור לקדם את התוכנית שתהפוך את מבנה בית הכנסת ברחוב קליי לשימוש הישיבה – תוך עבודות בניה שיתאימו את המבנה לכך.
בית כנסת בר כוכבא פונה כבר בקיץ האחרון ובישיבה נפרדו מחלק מהמתחם שלה. לפני כחודשיים נתנה ועדת התכנון והבניה העירונית את כלל האישורים לבניה ברחוב קליי אלא שבשבועיים האחרונים קבוצה של מפגיני שמאל יחד עם גורמים בעיריית תל אביב החלו להביע התנגדות למהלך.
אמש, כ-30 פעילי שמאל מארגוני 'הדגלים השחורים' ו'קריים מיניסטר' הגיעו למחאה אותה ארגנו ארגון מטה המאבק במשיחיים, מול המקום בו הישיבה נמצאת היום עם שלטים לפיהם אין מקום לישיבה בעיר ליברלית וכי אינם רוצים להיות חמורו של משיח. חלק מהמפגינים עטו על פניהם מסכות של חמור. מולם התייצבו כמה מאנשי השכונה ותושבי תל אביב ותיקים שהפגינו בעד חיזוק הישיבה בעיר.
בין היתר טענו המפגינים כי "הישיבה והגרעין התורני שפועל סביבה ישנו את אופייה של תל אביב מבפנים על ידי חדירה והתנחלות בכל תחומי החיים, כולל דריסת רגל בשלטון המקומי, בדיוק כפי שקרה בערים חילוניות נוספות". כמות המשתתפים במחאה אמנם הייתה קטנה מאד אבל היא הספיקה כדי לגרום לעירייה לחזור בה מהסיכום ולשקול מחדש את התאמת בית הכנסת 'מגורים' עבור הישיבה, לאחר שבית הכנסת בר כוכבא כבר נהרס.
עוד לפני ההפגנה הודיע ראש עיריית תל אביב חולדאי כי הבין שישנן התנגדויות למהלך וכי הוא מבקש לבחון מחדש את ההסדר שסוכם מול הישיבה. תגובת עיריית תל אביב-יפו: "לאחר דיונים והקשבה לכל הגורמים הרלוונטיים, ראש העירייה הורה הבוקר (ב') לוועדת התכנון המקומית לבחון מחדש את התוכנית להעברת ישיבת מעלה אליהו למבנה ברחוב קליי, ולהציע חלופות נוספות".
חבר הכנסת מתן כהנא מהמחנה הממלכתי כתב בפייסבוק: "קרוב ל-30 שנים יושבת בתוך העיר תל אביב ישיבת מעלה אליהו ובה מאות לומדי תורה דתיים לאומיים לפני ואחרי שירותם הצבאי, העוסקים גם בגמילות חסדים ועזרה לקהילה. ישיבה היא נכס וברכה לכל עיר יהודית בארץ ישראל.
לבקשת העירייה הישיבה נעתרה להעביר את מושבה תוך הבטחה כי יינתן לה מקום אחר (ב"ה נמצא מקום כ-500 מטר מהמקום הנוכחי). בשיחה עם סגן ראש העיר וחבר המועצה, המלווה את הישיבה מזה שנים, חיים גורן, התברר לי כי התוכנית לבניית המבנה החדש הוקפאה בעקבות קמפיין שמופעל נגד הישיבה. ריבונו של עולם, חסרות לנו מלחמות בתוכנו שגם על כך אנחנו רבים? אני קורא לראש עיריית תל אביב רון חולדאי שלא לפגוע בישיבה ולמצא פתרון ראוי להמשך קיומה במרכז תל אביב".