עורכי הדין מנשה יאדו ונתי רום המייצגים מטעם חוננו הגישו הבוקר (ג') את תגובותיהם לצווי ההרחקה נגד תום ניסני מטעם מפקד מחוז ירושלים במשטרה לצד מפקד פיקוד העורף.
במכתבם למפקד פיקוד העורף טוענים כי בניגוד לחוק לא צורפו חומרים כלשהם לצו והם מבקשים את כלל החומרים טרם פנייה לבג"צ: " נבקש לקבל לאלתר את כל החומרים הגלויים שביסוד כוונת האלוף להוציא כנגד מרשנו".
כמו כן טוענים עורכי הדין כי ניסני פועל בגלוי ומקיים פעילות לגיטימית במסגרת חופש הביטוי ופגיעה בה היא פגיעה קשה בזכויות יסוד דמוקרטיות: "לאקט המנהלי דרושה הצדקה של טעמי ביטחון מוחלטים שלא מתקיימת בנסיבות".
במקביל השיבו עורכי הדין גם למפקד מחוז ירושלים אשר ביום א' שלח מכתב בו ביקש לבחון חומרים נוספים ללא קבלת החלטה על הרחקה ובכך חרג מסמכותו ועשה שימוש שלא לצורך בהליך מנהלי: "ויכוח עם שוטר שהסתיים בכך שהקבוצה יצאה בשעה 14:32 מהר הבית לדברי השוטר, או בשעה 14:31 לדברי תום ניסני – זה יוצר סיכון ל"פגיעה חמורה בסדר הציבורי?". עוד טענו עורכי הדין כי השימוש בהרחקה המנהלית הוא ציר עוקף בית משפט וכי מדובר במהלך אנטי דמוקרטי.

אמש דיווחנו כי מפקד פיקוד העורף, רפי מילוא, מאיים להרחיק את תום ניסני, מנכ"ל "בידינו – למען הר הבית", מהר הבית והעיר העתיקה למשך חודש בטענה: "אתה מסכן את ביטחון המדינה". במכתב שקיבל ניסני מעוזר יועמ"ש פיקוד העורף, סגן גיל בר לב, נכתב "אבקש להביא לידיעתך כי מפקד פיקוד העורף שוקל להטיל עליך מגבלת כניסה להר הבית ולעיר העתיקה בירושלים למשך חודש בהתאם למשמעויותיו לפי תקנות הגנה (שעת חירום), זאת על רקע מידע רגיש שהוצג לו על ידי גורמי הביטחון המצביע על כך שיש בפעילותך כדי לסכן את ביטחון המדינה והציבור". בין היתר נטען במכתב כי קיים מידע שבכוונתו של ניסני "לממש פעילות פרובוקציה העשויה להשליך על המצב הביטחוני בהר הבית והעיר העתיקה", וכן "השתתפת בעבר במספר פרובוקציה למול הר הבית לדוגמא הפרות נהלי הביקור בהר הבית". ההרחקה החריגה מתקיימת כנראה על-רקע צעדה שמארגנת העמותה, שתחל ביום חמישי בשעה 12:00 ותצא מדרך שער יפו, בסיומה תיערך עלייה להר הבית.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי: "אל תום ניסני נשלחה ב-13 במאי 2023 (ש׳) הזמנה לקיום שימוע בה נכתב כי מפקד פיקוד העורף שוקל להטיל עליו מגבלת כניסה לשטחי הר הבית והעיר העתיקה, בהתאם לסמכויותיו לפי תקנות ההגנה. ההזמנה נשלחה לאחר שהוצגה למפקד פיקוד העורף המלצת גורמי הביטחון, המלמדת על הסיכון הנשקף ממנו לביטחון המדינה ולשלום הציבור. "לכל אדם שהוצא בעניינו צו כאמור, עומדת האפשרות לפנות בבקשות להחרגה או להקלה בתנאי הצו. הבקשות נבחנות בקפידה, תוך איזון בין מכלול השיקולים ובהתאם למסוכנות הנשקפת ממנו".