דיון של ועדת החינוך, התרבות והספורט עסק היום (ד') בנושא ביקור תלמידים באתרים בירושלים – לציון יום ירושלים בכנסת. בדיון התברר כי תלמידי בתי ספר לא מגיעים לסיורים ב"שביל הצפון" (מסלול תיירותי במזרח העיר) ובהר הזיתים, בשל הנחיה של האגף לתיאום טיולים במשרד החינוך. נציג האגף לא הגיע לדיון אך נמסר כי הם פועלים בהתאם להנחיות משטרת ישראל.
יו"ר הוועדה, חבר הכנסת יוסף טייב מש"ס, הודיע כי יפעל מול המשטרה והשר לביטחון לאומי כדי להבין את ההנחיה למשרד החינוך שלא לאפשר סיורי תלמידים בהר הזיתים ובשביל הצפון: "אין מה לפחד להגיע לשם – אני הייתי שם עם ילדיי וללא ליווי נשק. למה לא לאפשר לתלמידים להגיע לסיור מורשת קרב ומורשת יהודית באופן גורף כל השנה? אנחנו מבקשים ממשרד החינוך להביא לידיעת בתי הספר על כלל הטיולים והם יחליטו באיזה מסלול לבחור".
ב-2020 החליטה הממשלה כי תלמידים יבקרו בבירה שלוש פעמים לפחות במהלך לימודיהם, פעם אחת בכל חטיבת גיל: בבית הספר היסודי, בחטיבת הביניים ובחטיבה העליונה.
ממונה של"ח וידיעת הארץ במשרד החינוך יובל אשוש אמר בדיון כי "בשנה האחרונה הביא משרד החינוך לירושלים מעל 248,000 תלמידים והייתה שנה שהבאנו 400 אלף. משרד החינוך עושה המון כדי שכל תלמיד ותלמידה בארץ יבקרו בירושלים, באתרי מורשת קרב ובמוסדות השלטון. אם בסיור המוצע יהיה כתוב שער האריות ויידרש לו נשק, המנהל או ההורה לא ירצה לשלוח את ילדיו, בגלל המציאות הביטחונית. אישור ביטחוני זה בסמכות האגף לתיאום טיולים".
יו"ר השדולה למען הגנה ושיקום הר הזיתים חבר הכנסת ארז מלול הדגיש: "חשוב להכניס את הר הזיתים במערך הסיורים של התלמידים בחינוך הממלכתי וגם החרדי. הר הזיתים הוא מקום אסטרטגי מקודש והאחיזה שלנו שם, היא חשובה מבחינה תודעתית וביטחונית. ילד שיודע מה זה הר הזיתים – זה מכניס בו מורשת וערכים".
"סיורים של תלמידים זה אחד הכלים להגדיר את המשילות שלנו בירושלים. לא נוותר ולא ניכנע לטרור שרוצה לגרום לנו לפחד להגיע לשם. לא יתכן שיהיו אזורים בירושלים שבהם לא מטיילים", אמרה חברת הכנסת לימור סון הר מלך.