שר האוצר בצלאל סמוטריץ' תוקף במילים חריפות את התגובה שהגישה הפרקליטות בשם ממשלת ישראל, משרד האוצר ומשרד המשפטים לעתירת התאחדות התעשיינים נגד שביתת השלטון המקומי. במכתב ששלח ליועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, מכנה סמוטריץ' את העמדה שהוגשה "רפה, מגמגמת ומתפתלת", לנוכח העובדה שהיא איננה קובעת בבירור שמדובר בשביתה פראית ובלתי חוקית. נציין כי העתירה הוגשה נגד שורה ארוכה של רשויות מקומיות ונגד מספר משרדי ממשלה רלוונטיים, ובה דורשות התאחדות התעשיינים והתאחדות הקבלנים מבית המשפט להורות על הפסקה מיידית של השביתה.
במכתב טוען סמוטריץ' כי למרות בקשת מנכ"ל משרדו, תגובת המדינה הועברה לבג"ץ מבלי שניתנה לו כל הזדמנות להגיב על ניסוחה. זאת, על אף שמשרד האוצר מוגדר כמשיב לעתירה. במקום לקבוע בבירור שמדובר בשביתה פראית ובלתי חוקית נאמר בתגובת המדינה כי ההחלטה להשבית שירותים עירוניים במחאה נגד השלטון המרכזי מעוררת "שאלה משפטית מורכבת". עוד נטען בתשובת המדינה כי בעתירות נדרש "סעד כוללני" בלי שהוצגה "תשתית עובדתית מלאה" שמאפשרת לדון בהן.
לנוכח זאת כתב סמוטריץ' ליועמ"שית גלי בהרב-מיארה כי הוא דורש לאשר לו ייצוג משפטי נפרד בבג"ץ על מנת שיוכל להציג את עמדתו ועמדתם של שרים נוספים. שר האוצר אף תוקף במילים חריפות את ההתנהלות בכל הנוגע לגיבוש עמדת המדינה שהוגשה לבג"ץ, "עו"ד מן השורה שהיה מייצג כך את האינטרסים של הלקוח שלו, נמנע מלהגן עליהם ככל יכולתו ואפילו אינו משתף אותו בגיבושה, היה מועל ללא כל ספק בתפקידו ולא ממשיך בו. התנהלות זו, והעמדה שהצגתם לא ברור בשם מי, המנוגדת כאמור לעמדתי כמי שצורף כמשיב לעתירה, מעוררת שוב את השאלה את מי בדיוק מייצגת פרקליטות המדינה ובאיזו סמכות היא מייצגת את עצמה בניגוד לעמדת השרים והמשרדים הרלוונטיים".