כמדי שנה, צה"ל מפרסם את נתוני הגיוס של הערים ובתי הספר בפילוח של ערים גדולות, בינוניות וקטנות ושל בתי הספר מהם אחוזי מיצוי הגיוס הוא הגבוה ביותר. במקום הראשון במדד בתי הספר המובילים בגיוס גברים נמצאים בית הספר הממלכתי דתי ישיבת בני עקיבא סוסיא, עם 91.7 אחוזי גיוס, כאשר 94% מהם לקרבי. 15.8% מאותם מתגייסים מגיעים לקצונה ובית הספר מקבל את הציון הגבוהה ביותר: 80.82%.
בעשרת בתי הספר הראשונים נמצאים לא פחות מחמישה בתי ספר ממלכתיים-דתיים, כשאל ישיבת בני עקיבא בסוסיא מצטרפים גם בית הספר הממלכתי-דתי מקבוצת יבנה, ישיבת בני עקיבא לפיד מודיעין וישיבת אמית נחשון בנחם. ברשימת בתי הספר המובילים לנשים, במקום הראשון נמצא מקיף העמק המערבי עם 98.6 אחוזי גיוס, כאשר 30.9% מהן מתגייסות לקרבי ו-19% מהן יוצאות לקצונה.
במדד הערים, את המקום הראשון לגיוס גברים קוטפת העיר מודיעין עם שיעור גיוס של 90.9%, מתוכם 56.4% הולכים ללחימה ו-13.4% יוצאים לקצונה. מודיעין תופסת את המקום הראשון גם בטבלאות הנשים עם 84.3 אחוזי גיוס, כאשר %11 מהן בתפקידי לחימה. במדד הערים הקטנות, גבעת שמואל תופסת את המקום הראשון עם 87.7 אחוזי גיוס. יהוד עם 90% אבל עם ציון משוכלל נמוך יותר, והעיר כפר יונה קופצת לצמרת עם נתונים של 83.4%.
ירושלים מובילה בטבלאות המיצוי ללחימה, שם תופסת העיר מודיעין את המקום השלישי. בערים הבינוניות נמצאת בצמרת העיר דימונה, ובמועצות המקומיות – המועצה המקומית שוהם ראשונה במדד הגברים ותל מונד ראשונה במדד הנשים.
בכל הקשור לשיעור מכינות ושנת שירות, גם כאן במדד הגברים נמצאת העיר מודיעין במקום הראשון – הן לגברים והן לנשים. במדד הערים הקטנות בשיעור מכינות ושנת שירות, כפר יונה ראשונה במדד הנשים וגבעת שמואל ראשונה במדד הגברים.
בשנים האחרונות שינה צה״ל את כל התפיסה של הפעילות מול השלטון המקומי ובתי הספר, במסגרת מאוד מסודרת של פיקוד ושליטה בתהליכים בנושא המוכנות והחוסן. כיום מתבצעות מגוון רחב של פעילויות שמתחילות בהגעה מרוכזת של כלל המחזור לצו ראשון – ״צו בצוותא״ – כאשר שני שליש מבתי הספר בישראל משתתפים בזה.
בנוסף, הוקדמו באכ"א כל תהליכי הפרט בשיתוף עם הרשויות המקומיות, כדי לתת מענה ת״ש למלש"בים עוד לפני הגיוס. בצה"ל אומרים כי מרבית ליקויי השירות מגיעים בשנה הראשונה. אחד המהלכים הדרמטיים הוא מתן הזדמנות שנייה לבצע את הצו הראשון ואת יום המאה. מהלך נוסף שבוצע הוא שמירה על קשר ישיר עם מנהלי התיכונים, שייתנו המלצות על תלמידים שלא ממוצים כיאות בתהליך. המודל התחיל בבאר שבע ולאחר מכן עבר לטבריה ואז לחיפה. ובימים אלה מורחב לתל השומר וירושלים.
ממרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא נמסר: "מברכים את ישיבת בנ"ע סוסיא על היותה המובילה במערכת החינוך כולה בגיוס לקרבי ובמיצוי יציאה לקצונה". במרכז בירכו גם את ישיבת בנ"ע 'לפיד תורת נחום' במודיעין, שתפסה את המקום החמישי: "מרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא בירך 2 מהמוסדות המצטיינים בשיעורי הגיוס, שיעורי המשרתים בקרבי וביציאה לקצונה".
"התלמידים שלנו סופגים כל העת את החשיבות של תורת ישראל, עם ישראל וארץ ישראל" הסביר מנכ"ל הרשת אלחנן גלט והוסיף "התוצאה הברורה שעולה מערכים אלה היא שירות משמעותי, זה הצבאי וזה הלאומי. זכינו ללמוד ממורנו הרב דרוקמן על חיי שליחות בדור הגאולה כשקרא הנני. עתה אנחנו עדים שהתלמידים שלנו מתייצבים לשירות עם ישראל ואומרים הננו".