אלוף (במיל') אייל זמיר, מנכ"ל משרד הביטחון, התייחס היום לאפשרות כי מערכת הלייזר ליירוט ירי תלול-מסלול תוכנס בקרוב לפעולה. זמיר דיבר בכנס הרצליה של המכון למדיניות ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן.
"קצב התקדמות הפיתוח של מערכת הלייזר הקרקעית, 'מגן-אור', מרשים מאוד. בתקופה הקרובה נצא לסדרת ניסויים נוספת של המערכת. לאחר סדרת הניסויים נתחיל באופן מדורג, לפרוס מערכת ראשונה בשטח, מול האיומים בגזרות השונות. זה לא יקרה בין-לילה, אבל האנשים המצוינים במפא"ת, בצה"ל ובתעשיות הביטחוניות עובדים סביב השעון, כדי לקצר את לוחות הזמנים ככל הניתן", אמר זמיר.
מערכת מגן-אור, אמורה לספק הגנה מפני ירי תלול מסלול, בעלות מזערית, לעומת זו של מערכות היירוט כיפת ברזל וקלע דוד. יצויין כי במהלך מבצע "מגן וחץ", נעשה פעמיים שימוש בקלע דוד, כדי ליירט באופן מדויק יותר – רקטות שנורו מרצועת עזה לטווח רחוק יותר בתוך ישראל.

עוד התייחס זמיר בדבריו אל טכנולוגיית הבינה המלאכותית ואמר כי "המשימה שלנו היא להפוך את מדינת ישראל למעצמת AI. את מה שעשינו בסייבר עלינו לעשות ברובוטיקה ובבינה מלאכותית. יכולות הסייבר שלנו הן מהמתקדמות ביותר שיש בעולם, והן משתכללות כל הזמן. הסיבה לכך היא זיהוי נכון ובזמן של מימד הסייבר כמימד ביטחוני, כלכלי, לאומי, ובינלאומי. תעשיית הסייבר מביאה ערך עצום לכלכלה ולמשק הישראלי וישראל הפכה למודל לחיקוי. לכן המודל הזה צריך לשמש דוגמא להיערכות לתחום העתיד, ה-AI. יש המגדירים את ה-AI כמהפכה הבאה בשינוי פני הלחימה בשדה הקרב. טכנולוגיות ה-AI יביאו איתם יכולות רבות ונוספות כגון: פעולה של פלטפורמות בלהקות ונחילים ומערכות לחימה הפועלות באופן עצמאי. כל אלו ישולבו בשדה הקרב ויקנו יתרון למי שידע לפתח ולהפעיל אותם באופן מבצעי. אנו פועלים להקמת התארגנות ייעודית, שתתמקד בטכנולוגיות בינה מלאכותית, וברובוטיקה – שניהם קשורים זה בזה, ויחד הם מפתח להכרעה מול האתגרים המתהווים סביבנו. גוף זה יפעל תחת מפא"ת, גוף המחקר והפיתוח החשוב והמוביל בביטחון".
בנוגע לצורך בהערכות למערכה רב-זירתית, במסגרתה תותקף ישראל בכמה חזיתות, אמר: "לפני פחות משנתיים, בעת שסיימתי את תפקידי כסגן הרמטכ"ל, ציינתי כי אנו עלולים לעמוד בפני מערכה כבדה, ארוכה, רב-זירתית, משולבת באתגרי פנים, במתארי עורף-חזית ועומק. לשם כך יש צורך ביכולת הכרעה, אורך נשימה ועתודה חזקה. אמרתי אז שישראל צריכה יכולות טכנולוגיות מתקדמות, אבל לצד זה מסה קריטית של איכות וכמות. דברים אלה מקבלים בימים אלה משנה תוקף, בטח לנוכח אופי המלחמה באוקראינה והתגברות האיומים הפנימיים עלינו, האיומים בגבולות, בעומק ובאיומי הטילאות והסייבר".