ברקע המחאות והמתיחות מול החברה החרדית, כנס בנושא שילוב החברה החרדית באקדמיה נפתח הבוקר (ג') באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, ביוזמת סגנית נשיא האוניברסיטה למגוון והכלה, פרופ' סראב אבו-רביע קווידר.
הכנס שנקרא "חרדים באקדמיה" נערך בשותפות עם המועצה להשכלה גבוהה ומשתתפים בו יו"ר הות"ת, פרופ' יוסי מקורי; נשיא אוניברסיטת בן-גוריון, פרופ' דניאל חיימוביץ; רקטור האוניברסיטה, פרופ' חיים היימס; ממונה תחום חרדים במל"ג, רונן קוטין ועוד בכירים באקדמיה.
נשיא אוניברסיטת בן גוריון, פרופ' דניאל חיימוביץ פתח ואמר כי "הפספוס הגדול ביותר שיכול להיות לאוניברסיטה זה אובדן הפוטנציאל האנושי. איך נזהה את זוכה פרס נובל העתידי? הבגרות והפסיכומטרי לא יכולים להיות אבן הבוחן היחידים כי גם בגללם אנחנו מאבדים פוטנציאל. השתלבות החברה החרדית באקדמיה הינו צורך לאומי וכבר עברנו מזמן את הנקודה שמדובר בבעיה פוליטית. עלינו להיות אמיצים ולמצוא את המנגנונים בעזרתם יכנסו יותר בנות ובני החברה החרדית בשערי אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ובשערי האקדמיה בכלל".

"אוניברסיטת בן-גוריון מחויבת לשילוב וקידום כל האוכלוסיות בנגב, לרבות החברה החרדית. אנחנו מחויבים למשימה. זה מאתגר. זה יצריך אותנו לחשיבה מפרספקטיבה שונה ולפתרונות יצירתיים. אך אני משוכנע שנצליח במשימה. זה טוב למדע, זה טוב לקהילת האוניברסיטה, זה טוב לנגב וזה טוב למדינת ישראל", סיכם פרופ' חיימוביץ'.
"החשיבות החברתית והכלכלית ברמה הלאומית, של שילוב האוכלוסייה החרדית באקדמיה, אינה עומדת בסימן שאלה. על אף שילוש מספר הסטודנטים החרדים במהלך העשור האחרון, רק חמישה אחוזים מהאוכלוסייה באקדמיה הם מהחברה החרדית, לעומת 13.5% מיחסם באוכלוסייה הכללית", אמר יו"ר הות"ת, פרופ' יוסי מקורי. הוא הדגיש את המתח אל מול אישור התקציב הנוכחי: "אנו יוצאים מגדרנו מבחינת מאמצים, השקעת משאבים וחשיבה על מנת להנגיש את האקדמיה לאוכלוסייה זו, ומצד שני שומעים על השקעה כספית גדולה שמאפשרת אי-לימודי ליבה. זה פרדוקס שנצטרך להתמודד איתו. אך אנחנו החלטנו שגם אם קיים אחוז קטן שניתן לשנות – אנחנו נלחם עליו".
רקטור האוניברסיטה, פרופ' חיים היימס הוסיף והבהיר לנוכחים כי, "עלינו למצוא איך לשלב חרדיות וחרדים באקדמיה גם עבורם וגם עבורנו. עלינו להראות ולראות בעצמינו שהשד אינו נורא".