היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, הגישה את תגובתה לבקשה לקיום דיון נוסף בעניינו של מוחמד בכרי וסרטו "ג'נין ג'נין". בעמדתה קובעת היועצת כי לשיטתה לא מתקיימים במקרה זה התנאים הדרושים לקיומו של דיון נוסף.
התביעה מתייחסת לסרטו של מוחמד בכרי "ג'נין ג'נין" אשר יצא לאור באפריל 2002. הסרט מתיימר להציג עדויות של תושבים במחנה הפליטים בג'נין בנוגע לאירועים שהתרחשו שם במהלך מבצע חומת מגן ומאשים את חיילי צה"ל בפשעי מלחמה חמורים. במהלך השנים הוגשו כמה עתירות ותביעות בנוגע לסרט ובית המשפט העליון אף קבע כי "במסווה של סרט תיעודי שולבו בו עלילות שקריות". על אף קביעות אלו, הסרט המשיך להיות מוקרן בהקרנות פומביות ובאתר Youtube.

בחודש נובמבר 2016 הגיש קצין מילואים שהשתתף בלחימה, תביעה נגד בכרי בגין לשון הרע, על כך שתמונתו משולבת בזמן שאדם מבוגר ממחנה הפליטים מספר על כך שחיילי צה"ל בזזו את כספו אשר יועד לטיפולים רפואיים. בית המשפט קיבל את התביעה ופסק לתובע פיצוי של 175 אלף ש"ח וצו המונע את המשך הקרנת הסרט.
בכרי ערער על פסק הדין וטען שהתמונה המוצגת בסרט לא מיוחסת לתובע אשר מופיע בסרט 4 שניות בלבד. בנוסף טען בכרי להתיישנות. בית המשפט העליון דחה את הערעור ובעקבות כך הגיש בכרי את הבקשה לדיון נוסף. אולם, היועצת המשפטית לממשלה שוללת את עילת ערעורו של בכרי לקיומו של דיון נוסף.
בתגובה לבקשה נכתב כי פסק הדין של בית המשפט העליון וקביעותיו הברורות מעבירות מסר ערכי וציבורי ברור בדבר אופיו השקרי של הסרט, וחופש הביטוי אינו נותן לגיטימציה לחופש הביזוי ושמם הטוב של חיילי צה"ל לא יהיה למרמס. ההחלטה לאסור את הסרט עושה צדק עם כלל לוחמי צה"ל.
עוד נכתב בחוות הדעת שמדינת ישראל והיועצת המשפטית לממשלה רואים לעצמם חובה מוסרית, ציבורית ומשפטית לעמוד לימינו של הלוחם ושל לוחמי צבא ההגנה לישראל ולסייע בהגנה על שמם הטוב, עת מתפרסמים אודותיהם פרסומים שקריים וכוזבים אך בשל שירותם הקרבי בצבא ההגנה לישראל: ״ישנה חשיבות לשוב ולהעביר מסר ברור לפיו מדינת ישראל לא תשלים עם אמירות שחורגות באופן כה ברור מגבולות השיח המוגן, תעמוד לצד לוחמיה ומפקדיה ותביע עמדתה המפורשת נגד אמירות שקריות מעין אלו".